De Great Restart van het WEF (update)

De wereld heeft volgens het World Economic Forum een totaal nieuwe start nodig en niemand probeert te verhullen dat het gaat om het concentreren van macht en geld (bij hen die macht en geld hebben). In combinatie met de strenge coronaregels die door regeringen worden ingevoerd heeft dit de beslissende invloed ontwikkeld om een andere orde te kunnen scheppen, waarbij het "goede gedrag" van het individu in de zin van politieke doctrine centraal staat.


De dagen worden korter. De winter is in aantocht. De vooruitzichten worden steeds somberder. Mensen die nog maar een paar maanden geleden hoopten dat de coronacrisis spoedig zou eindigen, of die naïef genoeg waren om te geloven dat de politiek geenszins een volledige vernietiging van sociale, culturele en economische structuren zou riskeren, kunnen zien dat zij zich vergist hebben.

De Intelligente Lockdown 2.0, eigenlijk een nieuwe noodtoestand, wordt al in weken weergegeven - vier weken vooruit, in ieder geval. In kleine kringen zijn al lang verordeningen uitgevaardigd die niet eens als artikelen in de grondwet zijn opgenomen - zogenaamd nog vrijblijvend. Bij nader inzien is de wettelijke basis die met een noodwet is gecreëerd om een ​​vermeende noodsituatie te bestrijden, eigenlijk al niet meer up to date.

Een permanent neveneffect van de coronapandemie is dat overheden steeds meer macht krijgen. Het dodental piekte eerder dit jaar en zonder vaccin heeft de bevolking al wat immuniteit opgebouwd. Toch blijven autoritaire leiders vasthouden aan hun nieuw verworven macht.

De corona-aanpak lijkt sterk op die van klimaatactivisten. Het World Economic Forum - met onder meer aan boord de Duitse Britse prins Charles, de energieslurpende Al Gore, het-meisje-dat-de-school-niet-heeft-afgemaakt Greta Thunberg, de veroordeelde criminele mevrouw van de Europese Centrale Bank, de jodenhatende jood George Soros, het eens zo vooruitstrevende Greenpeace en het prins Anjerfonds Wereldnatuurfonds - vindt dat klimaatbescherming na de coronacrisis hoog op de agenda moet staan.

Regeringen over de hele wereld hebben - ongetwijfeld tot hun vreugde - kunnen konstateren dat zij veelal hun politieke wil door konden drukken zonder het gedoe van een parlementaire tussenkomst. Beslissingen die begin dit jaar bijna ondenkbaar en politiek nooit afdwingbaar waren, komen nu in een mum van tijd tot stand, met verwijzing naar de coronacrisis. Zo regelde de Europese Unie binnen enkele weken de transferunie waar Zuid-Europa naar verlangde - en waar ons land mordicus tegen was (maar waarmee onze regering gewillig heeft ingestemd, want EU-carrière). Daarnaast is de individuele mobiliteit tot een minimum beperkt, zijn de eerste bedrijven al over de kop gegaan en is de weg om een ​​steeds groter deel van de bevolking te onderhouden voortgezet.

De parlementen, die grotendeels buiten beschouwing werden gelaten toen de afspraken over "reddingspakketten" ter grootte van miljarden euro's in de staatsschuldencrisis en tijdens de beëindiging van de asielovereenkomsten voor de vestiging van miljoenen gelukszoekers, zijn nu gewoon toeschouwers geworden.

Er wordt gewoon doorgeregeerd, falend beleid en ministers of niet - en iedereen verwijst naar corona. De verantwoordelijken zijn erin geslaagd de huidige crisis te koppelen aan de geënsceneerde crises uit de periode vóór corona. De formule is hetzelfde, en het is net zo eenvoudig: het is de manier waarop we leven die de ramp ons heeft gebracht.

Men kan het zeker eens zijn met deze stelling. De Chinese gebruiken lijken de opkomst en verspreiding van het virus te hebben versneld, zelfs als het uit een laboratorium zou zijn gekomen. Natuurlijk is wereldwijde besmetting in een genetwerkte wereld praktisch onmogelijk te voorkómen. Door de verkeerde koers te varen zijn er tientallen miljarden naar overheids- en militaire uitrusting gestroomd in plaats van naar de gezondheidssector. Dit heeft op veel plaatsen zijn tol geëist - en nu nog steeds, zoals we elke dag weer kunnen zien. En toch schiet de stelling - net als bij klimaatverandering - tekort dat mensen de oorzaak zijn van alle kwaad. Corona is de vonk waarop collectivisten over de hele wereld zo lang hebben gewacht. Jarenlang hebben ze gewerkt met een georkestreerde klimaathysterie om de marxistisch-leninistische sociale doctrine naar een renaissance te helpen.

Hun doel is om uniform te denken, uniform te handelen en een collectief te worden. De verhalen over het dreigende uitsterven van de mensheid en de aanstaande wereldwijde klimaatramp waren zó opdringerig dat er geen ontkomen aan was. Bij verschillende gelegenheden zijn de aanstichters van de klimaatbeweging echter door de mand gevallen, en sommigen van hen propageren openlijk de middelen van geweld om hun omverwerpingsfantasieën af te dwingen. Veel mensen hebben gezien wat hún ware motieven in werkelijkheid zijn.

U voelt al aan waar we naar toe willen: de Grote Reset. De vertegenwoordigers van de sociale, economische en politieke "elites" ontmoeten elkaar al vijf decennia in Davos. Eenmaal per jaar, buiten de invloedssfeer van kiezers en parlementen, wordt daar in Zwitserland bepaald welke koers er uitgezet moet worden. De hele zaak is geenszins geheim, wat het des te verontrustender maakt hoe weinig kritiek de jaarlijkse buitenparlementaire activiteiten van de mainstream media krijgen. Dat komt omdat die media onderdeel uitmaken van deze elite-club.
Het “World Economic Forum” is in de loop der jaren steeds verder naar links verschoven.

Klaus Schwab, oprichter en voorzitter van het Forum, zei dat "de pandemie een zeldzame kans is om onze wereld opnieuw vorm te geven". "Alle aspecten van onze samenleving en economie moeten worden herzien, van onderwijs tot sociale contracten en arbeidsomstandigheden. Schwab spreekt van de "Great Reset". De overheid speelt hierin een grotere rol en moet “vaker ingrijpen”. Hij voegde er ook nog aan toe: "De wereldwijde gezondheidscrisis heeft de onhoudbaarheid van ons oude systeem blootgelegd in termen van sociale cohesie, het gebrek aan gelijke kansen en inclusiviteit. Evenmin kunnen we het kwaad van racisme en discriminatie de rug toekeren."

Ah ja, de elite en hun geweldige vermogen om de planeet voor ons te resetten, met alle gevolgen voor ons maar niet voor hen. Klaus Schwab, een lid van de Bilderberg Groep en Trilaterale Commissie, is niet iemand die zich echt bekommert om de waardigheid van het menselijk ras. Hij lijkt erg geïnteresseerd in macht en geld en zelfverheerlijking binnen een kleine groep mensen, omdat hij de meeste van de zogenaamde elite publiciteitsverlegen vindt.
Hij weet het, en zij weten het het beste, ook al zijn hun banken en bedrijven verantwoordelijk voor de meeste kwalen die we vandaag op planeet Aarde ervaren. Ze zullen je vertellen dat het over het maken van een betere samenleving gaat, maar het gaat in feite over het resetten van het kapotte financiële systeem.  De Amerikaanse Federal Reserve is niet langer in staat om zoals ze in dat land zo mooi zeggen "kickin' the can down the road",  omdat het tegen een muur aanloopt.
John Williams - niet die van RTL maar de bekende Amerikaanse statisticus - zegt dat de economie van zijn land begin tot midden 2021 zal inzakken.... en het zal tegen die tijd een afname van 90% zijn. Het systeem is bankroet en politici en bankiers geven alleen maar geld uit om te proberen een onmiddellijke ineenstorting te voorkómen.
Zolang de statistieken kunnen worden vervalst, kunnen we een nep-V-vormig herstel hebben. Maar hierover schrijven we een artikel in onze weekend nieuwsbrief van 1 november a.s.

Ondertussen is het bereiken van de grootst mogelijke sociale conformiteit de belangrijkste zorg geworden van de deelnemers, inclusief de staatshoofden en regeringsleiders van alle relevante landen. Nu scheppen de organisatoren op over de slogan "The Great Reset". Er moet een totaal nieuwe start worden gemaakt en niemand probeert het feit te verdoezelen dat het gaat om de ultieme overwinning van het ecofascisme. In combinatie met het corona-"regiment" heeft dit de beslissende invloed ontwikkeld om een ​​andere orde te scheppen, waarbij het goede gedrag van het individu in de zin van politieke doctrine centraal staat.

Dit door veel regeringen uit te voeren beleid zal leiden tot een massale herverdeling van de private naar de staatssector, van de reële naar de financiële economie, van geld van de armen naar de rijken. Geleidelijk aan worden hele takken van de economie genationaliseerd, en de toenemende rol van de staat - zoals typerend is voor het socialisme - bij economische beslissingen zal leiden tot voorzienbare en ernstige verliezen aan welvaart, die hoogstwaarschijnlijk vooral de lagere lagen van de samenleving zullen treffen.

Door de massale creatie van geld uit het niets en het afschaffen van rente (er komt veel goedkoop geld van staatswege beschikbaar voor ondernemers en burgers - tot op zekere hoogte, natuurlijk, en beslist niet gratis), wat hand in hand gaat met de corona-hulppakketten, is het ecologische effect precies het tegenovergestelde van wat men beweert. Het milieu is niet beschermd en de middelen worden niet optimaal gebruikt, maar beide worden beschadigd als geld geen prijs heeft en verkeerde doelen niet langer door het wegvallen van rendement gaan floreren.

Een indrukwekkend voorbeeld hiervan was jaren van de bouwexplosie in Spanje, die werd aangedreven door grote volumes voor goedkoop geld. Betonnen skeletten van nooit voltooide appartementsgebouwen stonden langs de Middellandse Zeekust; de vernietiging van het milieu ligt voor de hand, de schade die werd veroorzaakt door het verspillen van beton als grondstof is nauwelijks meetbaar. Resultaat: al op 22 juli van dit jaar waren middelen die tot 31 december 2020 hadden moeten worden gebruikt, op.

Denk in dit verband ook aan de enorme hoeveelheden beton die nodig zijn voor de fundering van de gigantische windturbines, die - je verzint het niet - ook in natuurgebieden worden geplaatst en waarbij de natuur wordt doorgeploegd voor voertuigen voor zwaar transport. Met de windturbines worden bedreigde vogelsoorten versnipperd of vleermuizen in de onderdruk van de windturbines vermorzeld, hun longen barsten open en miljoenen insecten worden verpletterd. Om nog maar te zwijgen over de tonnen zeldzame mettalen die nodig zijn voor de turbines en waarvan de afbraak gepaard gaat met grote milieuschade en het vrijkomen van radioactiviteit, aangezien deze zeldzame metalen samen met radioactieve elementen vóórkomen. Daarnaast ontstaan ​​er na gebruik bij het ontmantelen van de windturbines grote hoeveelheden gevaarlijk afval. De lijst met schadelijke effecten lijkt eindeloos.

Wat veelal onderbelicht blijft bij de Great Reset is het feit dat internationale megabedrijven onder de paraplu van het World Economic Forum (WEF) meewerken aan een "grote nieuwe start" - en dat wekt in ieder geval bij ons grote argwaan. De vele "partners" zijn voornamelijk megabedrijven. Niet alleen uit het Westen, maar ook uit China en Rusland. Dat plaatst de westerse vijandige retoriek van politici jegens andere landen  toch wel in een heel ander daglicht.
De lijst partners vindt u onderaan deze pagina.

Wat hebben grote concerns nu bij het WEF te zoeken?Het vervolg van dit artikel is alleen bestemd voor abonnee's.


De partners zoals aangehaald in het artikel:

A.P. Møller-Maersk
AARP
ABB
ABN AMRO
Absa Group
Accenture
Acciona
Ackermans & van Haaren
Adani Group
Adecco Group
Aditya Birla Group
Adobe Systems
Advantage Partners
Aecon Group
Aegon
African Development Bank Group
African Rainbow Minerals
Agility
AIG
Air Liquide
Airbus Defence and Space
Airport Authority Hong Kong
Aker
Al-Ula
Algebris Investments
Alghanim Industries
AlGihaz
Alibaba Group
AlixPartners
Allianz
Alrosa
Amanat Holdings
Amara Raja Group
Amazon Web Services
Amcor
América Móvil
American Heart Association
American Tower
AmeriSourceBergen
AMTD
Anchorage Capital Group
Angelicoussis Group
Anglo American
AngloGold Ashanti
Anheuser-Busch InBev
Antin Infrastructure Partners
Antwerp Port Authority
Apollo Hospitals Enterprise
Apollo Tyres
Apple
ArcelorMittal
Ariston Thermo
Arm
Aroundtown
Arup Group
AstraZeneca
AT&T
Automatic Data Processing (ADP)
averda
AXA

Bahrain Economic Development Board
Bain & Company
Bajaj Auto
Baker McKenzie
Bakrie & Brothers
Banco Bradesco
Banco BTG Pactual
Banco Safra Brasil
Banco Santander
Bangchak
Bank Julius Baer
Bank Leumi Le-Israel
Bank Lombard Odier & Co.
Bank Mandiri (Persero)
Bank of America
Bank Pekao
Barclays
BASF
Bata
Bayer
BBVA
BC Energy Investments
BC Partners
Beijing Vanke
Bharti Airtel
Bill & Melinda Gates Foundation
Biogen
BlackRock
Blackstone Group
Bloomberg
BMO Financial Group
Boeing
BoodaiCorp
Boston Consulting Group (BCG)
bp
Breca
Bridgewater Associates
Brightstar Capital Partners
Broadridge Financial Solutions
Brookfield Asset Management
BYJU'S
ByteDance

Caisse de dépôt et placement du Québec
Canica
Cantor Fitzgerald
Capricorn Investment Group
Cargill
Carlsberg Group
Carlyle Group
Cassa Depositi e Prestiti
Cathay Capital Private Equity
Cedar Holdings Group
Centene
Check Point Software Technologies
Chengdu Xingcheng Investment Group
Chevron
China Construction Bank
China Datang
China Energy Investment
China National Chemical Engineering Group
China Railway Group (CREC)
China Southern Power Grid
Circle
Cisco
Citi
CITIC Capital
CJ
Clariant
Clayton, Dubilier & Rice
Clifford Chance
Cloudflare
CLS Bank International
Cognizant
Compagnie Financière Tradition
Condé Nast
Consolidated Contractors Company (CCC)
Corporacion America
Covestro
CP Group
CPP Investments
Credit Suisse
Crescent Enterprises
Crescent Petroleum
Cruise
CVC Capital Partners (Luxembourg)
CVS Health

Daiwa Securities Group
Dalmia Bharat
DAMAC International Limited
Danfoss
Dassault Systèmes
Dawood Hercules
Dell Technologies
Deloitte
Dentsu Group
Depository Trust & Clearing (DTCC)
Deppon Logistics
Desktop Metal
Deutsche Bank
Deutsche Post DHL
Development Bank of Japan (DBJ)
Development Bank of Southern Africa
Didi Chuxing
Disa
Discovery
DNB
Dogan Group of Companies
Dow
DP World
DST Global
DTEK
Dubai Electricity and Water Authority
Duke Health
DXC Technology

Ecolab
Ecopetrol
Edelman
Egon Zehnder International
Eisai
Eletrobras
Emirates Group
Enel
ENGIE Group
Eni
EnQuest
Envision Group
EQT
Equinor
ER-Telecom
Ericsson
Eskom Holdings
Essar Oil UK
Eurasian Resources Group (ERG)
European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)
European Investment Bank
Export Trading Group (ETG)
EY
Ezaki Glico

Facebook
Far East Consortium
FEMSA
Fidelity International
Finablr
FirstRand
Fluor
Fosun International
Fubon Financial Holding
Fujitsu
Fullerton Health

Galp Energia
GEA Group
General Atlantic Partners
Generali
GFG Alliance
GIC
Gilead Sciences
Ginkgo Bioworks
Glencore International
GLOBIS
GMR Group
Goldman Sachs
Google
Google
Greensill
Grundfos
Grupo Mega
Grupo Salinas
GS Group
Guangzhou Automobile Group
Guangzhou Baiyunshan Pharmaceutical
Guardian Life Insurance Company of America
Guccio Gucci
Guggenheim Partners
GuideWell
Gulf International Bank (GIB)
Gulfstream Aerospace
Gunvor Group

Hackensack Meridian Health
Hanwha Corporation
HCC
HCL Technologies
Heidrick & Struggles
HEINEKEN
Henkel
Henry Schein
Hepsiburada
Hero MotoCorp
Hess Corporation
Hewlett Packard Enterprise
Hikma Pharmaceuticals
Hillspire
Hitachi
Home Instead Senior Care
Honda Motor
Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEX)
HP
HP Trust
HPS Investment Partners
HTC
Huawei Technologies
Hubert Burda Media
Humana
Hunt Consolidated Energy
Hydro Québec
Hyundai Motor

Iberdrola
Iberostar Group
IBM
IDEO
Illumina
illycaffè
Inalum
Index Ventures
Indian Oil
Indigo Agriculture
Indofood
Indorama Ventures
Indus Group
Industrial and Commercial Bank of China (ICBC)
Industrial Development Corporation of South Africa
Infosys
ING Group
Ingka Group (IKEA)
Inner Mongolia Yili Industrial Group
INOX Group
Inter-American Development Bank
Intercorp
Intermountain Healthcare
Interpublic Group
Intesa Sanpaolo
Invesco
Investcorp
Investec
Iron Mountain Information Management
Islamic Development Bank
Itaú Unibanco

J. Safra Group
Jacobs
Japan Bank for International Cooperation (JBIC)
JD.com
Jefferson Health
JERA
Jerónimo Martins
JLL
Johnson & Johnson
Johnson Controls
Johnson Matthey
JPMorgan Chase & Co.
Jubilant Bhartia Group
Jumeirah Group
JUST Capital

Kaiser Permanente
Kanoria Foundation
KBZ Bank
Kcap Holdings
Kearney
Kingdom Holding
Kirin Holdings
Klöckner & Co
Koç Holding
Kohlberg Kravis Roberts & Co.
KPMG
KPN
KT (Korea Telecom)
Kudelski Group
Kuwaiti Danish Dairy (KDD)

Lakestar Advisors
LANXESS
Lawson
Lazard
Lennar
Lenzing Group
LG Chem
LGT Group
Liberty Global
Limak Holding
LinkedIn
Lippo Group
Lloyds Banking Group
Lockheed Martin
Louis Dreyfus Company
LRN
LUKOIL
Luksic Group
Lulu Group International
LVMH Moët Hennessy - Louis Vuitton

Mahindra Group
Majid Al Futtaim
Manchester United
ManpowerGroup
Manulife
Marriott International
Marsh & McLennan
Mastercard
Mayo Clinic
McKinsey & Company
Medtronic
Mengniu Group
Merck
Mercuria Energy Group
Meridiam
Meridian Capital
Micron Technology
Microsoft
Millicom
MiSK
Mitsubishi Corporation
Mitsubishi Heavy Industries
Mitsui & Co.
Mitsui Chemicals
Mizuho Financial Group
MKS (Switzerland)
Moderna
Moelis & Company
Morgan Stanley
Mori Building Co.
Motive Partners
MSD
MTN Group
MTR
Mubadala
MUFG Bank
Multilateral Investment Guarantee Agency (MIGA)
Mylan

Nasdaq
Naspers
National Oilwell Varco (NOV)
Natixis
Naturgy
Natwest Group
NBCUniversal
NEC
Nedbank Group
Nestlé
Neusoft
New York Times
Newmont
Nielsen
Nikkei
NMC Healthcare
Nokia
Nomura Holdings
Norilsk Nickel
North Island
Novartis
Novatek
Novo Nordisk Foundation
Novolipetsk Steel (NLMK)
NTPC
Nutrien
NYSE

Oando
Occidental
Oerlikon
Oil and Natural Gas Corporation (ONGC)
Olayan Financing Group
Old Mutual
OMERS
OMINVEST
Omnicom Group
OneWeb
Ontario Teachers' Pension Plan
Open Society Institute
Orano
Orion Heritage
Orkla
Ørsted
Otsuka America Pharmaceutical
OVG Real Estate

Pacific Invest (PIMCO)
PAG
Palantir Technologies
Palo Alto Networks
Pan American Silver
Pathfinder Group
PayPal
Paytm
Pegasystems
PensionDanmark
Pentland Group
PepsiCo
Permira Advisers
PETRONAS (Petroliam Nasional)
Pfizer
PhosAgro
Pladis Foods
Planetary Holdings
Poly Group
PPF
Procter & Gamble
Prudential
PTT
Public Institution for Social Security (PIFSS)
Publicis Groupe
Puma Energy
PwC
PZU

Qatar Financial Centre (QFC)
Qatar Investment Authority
Qatar National Bank
QI Group
QIAGEN
Qualcomm
Quest Diagnostics
Quexco

Rabobank
Rakuten
Ralph Lauren
RBC (Royal Bank of Canada)
Recruit Holdings
Refinitiv
Reliance Industries
ReNew Power
Repsol
RGE
Ripple
RMZ
Robert Bosch
RockCreek
Rockwell Automation
Royal DSM
Royal Dutch Shell
Royal Philips
Royal Schiphol Group
Royal Vopak
Russian Direct Investment Fund
RWE

S&P Global
S&P Global Ratings
S4Capital
Saipem
Salesforce
Sanofi
SAP
Saudi Aramco
Saudi Basic Industries (SABIC)
Saudi Telecom
Sberbank
Schneider Electric
Scotiabank
Sea
Sealed Air
Sekunjalo Group
Sempra Energy
Sequoia Capital
Serum Institute of India
Severstal
Sharjah Investment and Development Authority - Shurooq
Sibur
SICPA
Siemens
Signify
Silver Lake
Sinochem Group
SK Group
SkyBridge Capital
Smart-Holding
Snam
SNC-Lavalin Group
SOCAR (State Oil Company of the Azerbaijan Republic)
Softbank Group
Solvay
Sompo Holdings
Sonangol
Soros Fund Management
Southwest Holdings
Standard Bank Group
Standard Chartered Bank
Stanley Black & Decker
State Bank of India
State Farm Mutual Automobile Insurance
State Grid Corporation of China
State Oil Fund of the Republic of Azerbaijan (SOFAZ)
Stena
SUEZ
Sumitomo Mitsui Financial Group (SMFG)
Sun Pharmaceutical Industries
Suncor Energy
Suntory Holdings
SWIFT
Swire Pacific
Swiss Re
Syngenta

Takeda Pharmaceutical
Tamer Group
Tata Consultancy Services
Tata Sons
Tatneft
TD Bank Group
Technogym
Teck Resources
Telenor Group
Temasek
Tencent Holdings
Teneo
The Coca-Cola Company
The LEGO Brand Group
The Perot Companies
The Rise Fund
Thermo Fisher Scientific
Thomson Reuters
TIBCO Software
Tillman Global Holdings
TIME
Tokio Marine
Tokopedia
Toshiba
Total
Toyota Motor Corporation
TPG
Trafigura
Transnet
Trip.com Group
Turkey Wealth Fund
Tyson Foods

UBA Group
Uber Technologies
UBS
Umicore
Unilever
Unipol Gruppo
Unison Capital
Unitel
UPL
UPS
Uptake
USM

Vale
Vattenfall
Verizon Communications
Vestas
Viking Global Investors
Visa
Vista Equity Partners
Vital Capital Fund
VMware
Volkswagen Group
Volvo Group
VR Ventures
VTB Bank

Walmart
WanaArtha Life
Wellcome Trust
Welspun Group
Wendel
Wesfarmers
Western Union
Williams-Sonoma
Willis Towers Watson
Wipro
Workday
WorldQuant
WPP

Xiaomi

Yara International
YMCA of the US
Yuexiu Enterprises

Zenith Bank
ZF Friedrichshafen
Zurich Insurance Group