Zuid-Soedan bevestigt een nieuwe uitbraak van vaccingerelateerde polio

In diverse landen in Afrika duikt polio de kop weer op, soms veroorzaakt door vaccins die waren toegediend om polio juist NIET te kunnen krijgen. De bewering van medici dat tot nu toe ontwikkelde vaccins geen bijwerkingen vertonen, blijkt op drijfzand te zijn gebouwd.


Gezondheidsfunctionarissen in het Afrikaanse land Zuid-Soedan bevestigden een nieuwe uitbraak van het poliovirus - ironisch genoeg veroorzaakt door vaccinaties die er tegen waren toegediend. Het ministerie van Volksgezondheid van Zuid-Soedan zei dat 15 gevallen van polio afkomstig van vaccins zijn geïdentificeerd in het noordwestelijke deel van het land.
Van vaccins afkomstige polio is een zeldzaam geval waarin het verzwakte poliovirus in de vaccins muteert en ziekte veroorzaakt, in plaats van immuniteit te bieden tegen de ziekteverwekker waartegen het zou moeten beschermen.

Dr. John Pasquale Romunu, directeur-generaal van de Zuid-Soedanese MOH voor preventieve gezondheidsdiensten, vertelde verslaggevers dat de uitbraak van polio op basis van vaccins "een groot aantal provincies en staten heeft getroffen". Hij verzekerde niettemin dat "het ministerie en zijn partners eraan werken, en ik denk dat het onder controle is."

Mayien Machut, een Zuid-Soedanese ondersecretaris van het ministerie van volksgezondheid, zei dat de status van het land als "wild poliovirus-vrij" op zijn plaats bleef ondanks de uit vaccinatie afkomstige polio-uitbraak. Hij voegde eraan toe dat het land samenwerkte met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om de uitbraak onder controle te krijgen en zei: "We gaan het beheersen." Vóór de uitbraak sloot Zuid-Soedan zich aan bij drie andere Afrikaanse landen waarvan de WHO op 25 augustus had verklaard dat ze polio in hun land hadden uitgeroeid.

Het acuut besmettelijke poliovirus is verantwoordelijk voor poliomyelitis, die het ruggenmerg aantast en onomkeerbare verlamming bij kinderen veroorzaakt. Gezondheidsdeskundigen zeiden dat polio afkomstig van vaccins, de ziekte die Zuid-Soedan in zijn greep houdt, vooral landen treft met lage vaccinatiegraad en slechte sanitaire voorzieningen. Ze voegden eraan toe dat de ziekteverwekker kan worden overgedragen via ontlasting en water of voedsel kan besmetten; het kan zich verspreiden door een ondergeïmmuniseerde gemeenschap en gaandeweg muteren.

De uit vaccinatie afkomstige polio-uitbraak in Zuid-Soedan volgt op sterfgevallen als gevolg van seizoensgriepvaccinatie in Zuid-Korea. Een rapport van het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap vermeldde 48 dodelijke slachtoffers van griepvaccins, waaronder een tienerjongen en een oudere man op 24 oktober.
Maar het Korean Disease Control and Prevention Agency (KDCA) maakte zaterdag 31 oktober bekend dat in totaal 83 mensen zijn overleden na deelname aan een gratis vaccinatie-initiatief. De regering had het initiatief naar voren gebracht als een manier om mogelijke complicaties van COVID-19 te compenseren.

Het stijgend aantal sterfgevallen heeft velen ervan weerhouden zich te laten vaccineren, waarbij de Korean Medical Association heeft opgeroepen tot tijdelijke stopzetting van de griepprikken. Autoriteiten hebben echter aangedrongen op kalmte en zeiden dat elk verband op toeval berust.

De eerste vermeende dode door een griepprik werd op 16 oktober gemeld. Sindsdien zijn er meer meldingen van mensen die blijkbaar door de vaccinatie zijn omgekomen, in de aanloop naar het huidige totaal.

De Zuidkoreaanse president Moon deed een beroep op het Koreaanse publiek om "vertrouwen te stellen in de conclusies" van gezondheidsautoriteiten en deskundigen. Tegelijkertijd riep hij ook op tot uitbreiding van het griepvaccinatieprogramma om een "tweelingpandemie" van influenza en COVID-19 in de komende winter te voorkomen.

Ondanks de verzekering van gezondheidsdeskundigen van de overheid dat de sterfgevallen niets te maken hebben met de vaccins, meldden ziekenhuismedewerkers een daling van het aantal mensen dat voor vaccinaties binnenkwam. "De autoriteiten moeten het causale verband tussen vaccinaties en sterfgevallen grondig onderzoeken en de ontwikkeling transparant openbaar maken", zei premier Chung Sye-kyun tijdens een bijeenkomst van het Central Disaster and Safety Countermeasure Headquarters.

Ondanks de slachtoffers hebben de Zuid-Koreaanse gezondheidsautoriteiten herhaald dat de seizoensgriepvaccinatie niet zal worden opgeschort, tenzij een officieel onderzoek een direct verband heeft gevonden tussen de griepprikken en de doden.

Het ministerie van volksgezondheid in Singapore informeerde gezondheidswerkers om het gebruik van SKYCellflu Quadrivalent van SK Bioscience en VaxigripTetra van Sanofi, twee griepvaccins die aan enkele slachtoffers werden toegediend, stop te zetten. Het zei echter dat andere merken vaccins nog steeds kunnen worden gebruikt voor geplande immunisaties.

Terwijl Zuid-Korea ervoor heeft gekozen gewoon door te gaan met zijn immunisatieprogramma, doen andere Aziatische landen die soortgelijke vaccingerelateerde problemen hebben gezien, het tegenovergestelde.

De sterfgevallen door griepvaccinatie in Zuid-Korea en de uitbraak van polio op basis van vaccins in Zuid-Soedan illustreren duidelijk de gevaren van vaccins - iets dat door veel medici abrupt van de hand wordt gewezen. Zij verwijzen dan altijd naar vaccins die in het verleden zijn ontwikkeld en die "nooit" tot ernstige gevallen of bijwerkingen hebben geleid.

De giftige ingrediënten in vaccins zoals kwik, formaline en aluminium zijn dodelijk voor mensen, terwijl sommige virussen die worden gebruikt om vaccins te maken, kunnen muteren en zelfs meer schade kunnen aanrichten - net als wat er in Zuid-Soedan is gebeurd.

Zoals we eerder hebben geschreven is het Afrikaanse continent een grote proeftuin geworden voor farmaceutische bedrijven. China test er haar coronavaccin uit, en ook de Bill & Melinda Gates Foundation is er behoorlijk actief. Lees ons artikel van 9 september jl. (link hier) nog even over een polio-uitbraak in Afrika die veroorzaakt werd door een door Gates gefinancierd vaccin.

In een eerder artikel meldden we dat Indonesië, dat de op een na ergste COVID-19-uitbraak in Azië heeft, nu de proeftuin is voor een Chinees vaccin. Met meer dan 265.000 gevallen en meer dan 10.000 doden is de uitbraak van het coronavirus in Indonesië volgens gegevens van de Johns Hopkins University de op een na ergste in Zuidoost-Azië, na de Filippijnen. In een poging om te voorkómen dat deze uitbraak verder groeit, wil het land nu proefkonijn worden voor de kandidaat-coronavirusvaccins uit China.

Het testen in Indonesië begon in augustus in Bandung, de hoofdstad van de provincie West-Java.De laatste fase van een van 's werelds snelst bewegende onderzoeken naar een COVID-19-vaccin omvatte twee dozijn vrijwilligers en vond plaats in een kleine gemeenschapskliniek. De deelnemers kregen een experimenteel vaccin van Sinovac.

De ontwikkeling van vaccins duurt meestal minstens 10 jaar, maar COVID-19 heeft het proces dat pillendraaiers doorlopen in minder dan een jaar versneld. Wetenschappers zijn bang dat dit niet genoeg tijd is om de mogelijke risico's (zéker op de lange termijn) van een vaccin volledig te begrijpen.

Hoewel vaccinontwikkelaars hebben beloofd alle protocollen te volgen en snelkoppelingen te vermijden om de veiligheid te garanderen, is dit niet iets waarop u moet rekenen omdat Big Pharma vooral naar de winst kijkt. William Haseltine, een baanbrekende aids-onderzoeker, benadrukte het belang van de veiligheid van een nieuw coronavirusvaccin, omdat een enkele bijwerking tijdens een onderzoek met tienduizenden vrijwilligers ertoe kan leiden dat honderdduizenden ziek worden of overlijden zodra toezichthouders vaccins voor openbaar gebruik goedkeuren. Haseltine, die ook voorzitter is van Access Health International, een in New York gevestigde denktank, voegde eraan toe dat de tijdlijn die wordt voorgesteld door vaccinontwikkelaars over de hele wereld betekent: "Je kunt geen veiligheidsonderzoek van een jaar doen, dus je zult - onder geen enkele omstandigheid - het langetermijneffect van deze vaccins kennen."In het weekend komen we met een uitgebreid artikel met schokkende informatie over de vaccins van Pfizer en Moderna.