Vaccineren als dekmantel voor uitvoeren ID2020-agenda

De Europese Commissie wedt op meerdere paarden tegelijk: zij wil de knelpunten in het circus rond het coronavaccin gebruiken om nieuwe vaardigheden te verwerven en daarnaast wil zij zo snel mogelijk een vaccinatiepas ingevoerd hebben. Iedereen die goed kijkt wat ze daar in Brussel van plan zijn zou onmiddellijk achterdochtig moeten worden.
Officieel loopt alles op rolletjes. De vaccins liggen op schema, zegt de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen bij elke gelegenheid. Tegen de zomer zou 70 procent van de volwassen EU-burgers gevaccineerd moeten zijn. De eerste keer dat zaken zo lopen zoals zij die in het vooruitzicht heeft gesteld, moet nog komen. En omdat alles zo goed loopt, verdedigt Von der Leyen zich ook tegen andere vaccins, zoals het Sputnik-V vaccin uit Rusland. Ze lijkt niet onder de indruk van het feit dat westerse landen, ja zelfs Duitsland, nu pleit voor het gebruik van het succesverhaal uit Moskou.

Maar blijkbaar is er toch nog een probleem. Europa exporteert vaccins over de hele wereld, maar wordt zelf slecht geleverd - vooral met het AstraZeneca-vaccin. Daarom wil de Europese Commissie nu haar "monitoring" van de export van vaccins uitbreiden. Brussel wil voortaan niet alleen monitoren welke vaccins waar naartoe gaan, maar ook hoe goed de vaccinaanvoer op de plaats van bestemming is. Degenen die goed worden verzorgd, maken zichzelf achterdochtig - tenminste als ze niet zelf exporteren.

De focus is gericht op Groot-Brittannië, maar ook op "buurlanden" van de EU, volgens een insider. Dus degenen die vaccins uit Rusland of China kopen, maken zichzelf achterdochtig in de ogen van het fascistisch bolwerk in het Berlaymontgebouw, en kunnen in de problemen komen. Hoe deze problemen eruit zien, blijft echter onduidelijk. Het gaat volgens de insider niet om een exportverbod. Tegelijkertijd dreigt de EU bijna elke dag met een exportverbod naar Groot-Brittannië.

Brussel wil nu meer rechten veiligstellen zodat deze dreigende achtergrond werkt en Groot-Brittannië toegeeft. Dit is echter twijfelachtig - want wie zegt eigenlijk dat de Europese Commissie in de toekomst niet ook controle zal uitoefenen op andere exporten? Daarnaast heeft de EU ook haar pijlen gericht op Israël. Kennelijk wil de EC het meest succesvolle vaccinatieland straffen voor het tijdig verkrijgen van voldoende BioNtech-doses? Wat meteen de vraag oproept: waarom richt de Europese Commissie zich wat de vaccins betreft überhaupt op landen - en niet op waar de vaccins vandaan moeten komen: de farmaceutische bedrijven? Het valt namelijk op hoe de Europese Commissie Big Pharma beschermt en in het bijzonder het Duitse bedrijf BioNtech. Het zijn de farmaceutische bedrijven die de problemen veroorzaken. En het was BioNtech dat Israël tot een succes maakte...

Omdat de EU vastzit in haar vrije-markt-opvattingen, is ze ook terughoudend om vaccinoctrooien vrij te geven (Big Pharma moet immers beschermd worden, desnoods door vaccins aan burgers te onthouden - en komt daarmee in tegenspraak met de eisen van de WHO, de VN en de ontwikkelingslanden. Zelfs directe hulp aan arme landen wordt door Brussel nu afgebouwd. Tegelijkertijd profileert de Europese Commissie, die herhaaldelijk gefaald heeft in de coronacrisis, zich onverschrokken als kampioen van wereldwijde vaccinatiesolidariteit.

Maar goed: alle fiches worden ingezet op vaccineren en de digitale "groene" vaccinatiepas". De Europese Commissie wil de Europese infrastructuur voor een digitale vaccinatiepas klaar hebben vóór de zomervakanties. Dat is al kort dag. De Europese Commissie maakte vorige week bekend dat de digitale vaccinatiekaarten bedoeld zijn om de vrijheid van reizen in de EU en Zwitserland te herstellen. Bezoeken aan restaurants en culturele evenementen moeten dan ook weer mogelijk zijn.

Om die infrastructuur dan al klaar te hebben is het goed even te kijken naar Zwitserland (niet-EU), want in tegenstelling tot de EU heeft dat land al de infrastructuur voor de digitale vaccinatiekaart opgebouwd. De website is echter onlangs begonnen met het weergeven van een foutmelding: "Sorry, dringend onderhoud is vereist." De reden is simpel: eerder waren de beveiligingsonderzoekers Sven Fassbender, Martin Tschirsich en Dr. André Zilch gestuit op opvallende beveiligingslekken in de infrastructuur. Het bleek één grote gatenkaas!

Door verschillende mazen in de beveiliging konden de beveiligingsonderzoekers als arts inloggen op het systeem. Op deze manier konden ze bijvoorbeeld vaccinatierecords aanmaken voor iedereen die helemaal niet gevaccineerd was. Ze konden de vaccinatiedatum, het vaccin en alle andere informatie zelf invoeren. Ook was het mogelijk om van alle aangemelde personen uitgebreide informatie en vaccinatiebewijzen te verkrijgen. Een veiligheidsramp.

Een bijzonder pijnlijk punt was de functie voor het opnieuw instellen van het wachtwoord. Als dit wordt geactiveerd, moet een URL met een token worden opgeroepen om het wachtwoord te wijzigen. Dit token was echter zo kort dat de beveiligingsonderzoekers het konden kraken door simpelweg de verschillende opties uit te proberen (brute force) en zo de rekeningen van specialisten of patiënten over te nemen.

Het platform maakt ook de registratie van nieuwe accounts voor professionals mogelijk. Deze moeten echter handmatig worden gecontroleerd voordat de artsen of apothekers kunnen inloggen. Door echter op "Wachtwoord opnieuw instellen" te klikken, konden de beveiligingsonderzoekers een wachtwoord instellen, toegang krijgen tot het account en de handmatige verificatie overslaan.

Maar aanvallen waren ook mogelijk met een puur patiëntenaccount. De webapplicatie controleerde of HTTP-verzoeken afkomstig waren van geauthenticeerde gebruikers, maar niet of ze het overeenkomstige verzoek mochten uitvoeren. Daarom was het mogelijk om vaccinaties bij andere patiënten als ongewenst te deponeren. Dit zou kunnen betekenen dat een patiënt geen bericht krijgt over een vaccinatie, wat medisch noodzakelijk is, schrijven de veiligheidsonderzoekers. En als de betrokkene al was ingeënt tegen Covid-19 kon ook het vaccinatiebewijs worden geladen. De beveiligingsonderzoekers bekritiseerden ook de authenticatie die wordt gebruikt. Over het algemeen bekritiseren de veiligheidsonderzoekers de centrale aanpak die in Zwitserland wordt gevolgd.

De Europese Commissie heeft dus nogal wat werk te (laten) verzetten. Zoals eerder gezegd: zonder de door de Commissie geëiste vaccinatiepas kun je - als het aan technocratisch Brussel ligt - nauwelijks reizen, misschien zelfs niet in Nederland, en kun je ook niet naar de bioscoop, het restaurant of gaan winkelen. Altijd zal er de kreet zijn: uw groene pas alstublieft!

Het was niet de bedoeling dat het een vaccinatiekaart of een gezondheidskaart werd genoemd, dus de Commissie noemde wat ze op 17 maart had aangekondigd: het digitale groene certificaat. Om u voor te stellen waarvoor het zal worden gebruikt, hoeft u alleen maar naar het Duitse Tübingen te kijken, waar momenteel een poging wordt gedaan met een daggezondheidspas. Die krijg je met een negatieve sneltest. Degenen die het hebben, kunnen gaan winkelen, in restaurants en in het theater. Als u dat niet doet, kunt u het vergeten.

De EU-pas (we noemen het gewoon maar wat het is) is meer permanent. Een coronavaccinatie, een overleefde infectie en een negatieve test worden ingevoerd. Elk met hun verschillende vervaldata.

In haar aankondiging spreekt de Europese Commissie vooral over internationale reizen. Maar er is geen bewijs dat iets of wat dan ook zou verhinderen dat restaurants, wetgevers of hoteliers in het land zo'n groene pas als voorwaarde stellen voor alle mogelijke activiteiten en toelatingen. Het kan niet vaak genoeg worden benadrukt hoe onzinnig dit is in relatie tot het veronderstelde doel. Zodra iedereen die wil worden gevaccineerd kan worden ingeënt, is er geen reden meer om hen te beschermen tegen Corona, en degenen die niet gevaccineerd willen worden, moeten en mogen niet langer worden gedwongen om besmetting te vermijden door hen hun burgerrechten te ontnemen. Het opzetten van een bewakingsinfrastructuur voor misschien twee of drie maanden tussen de voltooiing van de pasinfrastructuur en de tijd tot alle mensen die willen worden gevaccineerd, zijn gevaccineerd, is buitengewoon onevenredig.

De talloze beloften van de regering en politici dat niemand verplichte gevaccineerd wordt, blijken vanaf het begin tot doel te hebben ons zand in de ogen te strooien. Wie wil er elke dag een nieuwe Corona-test doen, gewoon om zijn normale leven te leiden, los van het feit dat het steeds moeilijker en duurder kan worden om zo'n testcertificaat voor de pas te krijgen? 

Het is nog niet eens zo lang geleden, medio november, dat minister De Jonge de suggestie van de VVD om na te denken over een verplichte corona-vaccinatie naar de prullenbak verwees. Maar iets meer dan een maand later vraagt hij aan de Gezondheidsraad hoe coronatestuitslagen op een ethische en juridisch verantwoorde wijze ervoor kunnen zorgen dat we met een "coronapaspoort" toegang kunnen krijgen tot bijvoorbeeld werk of de horeca. De Jonge noemt dit geen nieuwe vorm van apartheid, maar "een rechtvaardig onderscheid tussen groepen". En zijn standpunt over "geen verplichte vaccinatie" is dan gewijzigd in "geen indirecte vaccinatieplicht".

Zó snel komen complottheorieën uit. Dezelfde persoon die medio november zei dat verplichte vaccinatie niet aan de orde is, zegt ruim een maand later heel wat anders.

Met het vaccinatiecertificaat vanwege Corona blijft de EU handelen alsof ze dit idee nog maar kort geleden had. Dit is frauduleuze misleiding. Sinds 2018 wordt er aan gewerkt, net zoals de Star Alliance (Lufthansa) het contract tekende voor de ontwikkeling van een soortgelijk systeem voor de vermeende afhandeling van Corona in de zomer van 2019. Met deze doorlooptijd en de geweldige ondersteuning die men zou moeten krijgen van Microsoft, Accenture en Co., is het iets minder verrassend dat het zo snel moet gaan.De Europese Commissie organiseerde op 12 september 2019, in samenwerking met Bill Gates' Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), een Global Vaccination Summit in Brussel - dus toen er nog geen sprake van covid-19 was. Er kwamen ongeveer 400 deelnemers van over de hele wereld op af gevlogen (voor hen telt het klimaat niet), waaronder politieke leiders, hooggeplaatste vertegenwoordigers van de VN en andere internationale organisaties, ministeries van Volksgezondheid, en verder vooraanstaande academici, wetenschappers en medici, maar allemaal wel "op uitnodiging" uiteraard, waardoor vaccin-kritische consumentenorganisaties ontbraken. De uitslag van de bijeenkomst stond - zoals meestal bij de Europese Unie - bij voorbaat al vast.

We worden keer op keer voor de gek gehouden. Voormalig president van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker omschreef de aanpak van zijn commissie als volgt: "We beslissen iets, leggen het dan in de kamer en wachten even. Als er dan geen groot geschreeuw en geen opstanden zijn, omdat de meesten van hen niet eens begrijpen wat er is besloten, dan gaan we verder - stap voor stap, totdat er geen weg meer terug is." Het is de Europese Unie ten voeten uit - en landelijke politici bedienen zich ook van diezelfde praktijk.

Het draait allemaal om het implementeren van de ID2020-agenda met het beproefde voorwendsel van vaccinatie. En als er geen protest is, gaan ze door totdat er geen weg meer terug is.

In het persbericht van de Europese Commissie wordt benadrukt dat dit groene certificaat slechts van tijdelijke aard is totdat de Wereldgezondheidsorganisatie het einde van de pandemie aankondigt. Of dat ooit zal gebeuren met het oog op de steeds nieuwe "mutanten" waar men bang voor kan zijn, is nog maar de vraag. Maar zelfs als dat het geval is, wordt de betreffende verordening alleen opgeschort en kan deze op elk moment opnieuw worden geactiveerd, voor de volgende pandemie of voor een ander doel dat voldoende belangrijk wordt geacht, bijvoorbeeld om onderscheid te kunnen maken tussen terroristen en niet-terroristen.

De EU-pas moet offline worden geverifieerd, maar er is ook de nog niet gespecificeerde online-optie. Het plan van de Europese Commissie moet zorgen voor een Europese infrastructuur voor openbare sleutels waarmee iedereen die passen wil of moet controleren, kan controleren of de uitgever van de pas die een privésleutel heeft, bijvoorbeeld een dokterspraktijk, daadwerkelijk de auteur is van het document. Door deze toegangspasoplossing wordt het tot "normaal" gemaakt dat u een identiteitsbewijs moet tonen bij reizen en andere gelegenheden. Omdat bijvoorbeeld een toegangskaart (naar een museum bijvoorbeeld, of in de zeer nabije toekomst voor een winkel) een identificatiedocument vereist om te bewijzen dat u de persoon bent die erop wordt genoemd. Big Brother in optima forma.

Het is heel goed mogelijk dat het gecompliceerde EU-brede sleutelbeheer uiteindelijk helemaal niet werkt, net zoals de contactopsporingsapps, gehyped als redders in een noodgeval, uiteindelijk weinig deden. Maar men heeft het tenminste in alle openheid - waar iedereen bij was en geen politicus daartegen protesteerde - geprobeerd en hiervan geleerd hoe zij het correct en beter kunnen aanpakken als je de bevolking onder totale controle wilt krijgen.

Hoe het verder moet op weg naar de implementatie van het ID2020-plan door Microsoft, Gates, de Rockefeller Foundation en Accenture, kunt u actueel lezen in een position paper van het Bundesverband deutscher Banken, dat de mooie titel draagt: “Digitale identiteiten - stappen op weg naar een ID-ecosysteem”. We zullen er hier nu niet over in detail treden, omdat het een beschrijving is van de ID2020/Known Traveler Agenda, waar we in eerdere artikelen al over hebben geschreven. Het uiteindelijke doel is alle mensen een nummer te geven voor alle doeleinden, zodat alle informatie over alles wat die persoon doet gemakkelijk en betrouwbaar kan worden verzameld en geraadpleegd.
[Alle links, bronnen en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][24 maart 2021]Afdrukken Doorsturen