Onteigening van de massa

De EU wil een uitgebreid vermogensregister voor alle burgers creëren. Het project ligt al op schema. Onteigeningen, onroerendgoedbelasting en totale controle zijn slechts een kwestie van tijd!We hebben hier er eerder over geschreven, en omdat het onderwerp in de mainstream media doodgezwegen wordt, komen we er toch nog even op terug - zodat het niet in het vergeetboek terechtkomt. De Europese Commissie wil het vermogen van alle burgers registreren. Onder de werktitel “Haalbaarheidsonderzoek voor een EU-eigendomsregister” wordt een grote aanslag op onze eigendommen voorbereid. Rekeningsaldi, contant geld, goud, juwelen, huizen, appartementen, levensverzekeringen, kunstwerken en aandelen van alle burgers moeten in een register worden opgenomen. De informatie die hieruit wordt verkregen, is bedoeld om "te integreren in toekomstige politieke initiatieven".

Wat we kunnen verstaan onder toekomstige politieke initiatieven is duidelijk: onteigeningen, massale belastingen, de afschaffing van contant geld, een verbod op het bezit van goud, verplichte staatshypotheken op onroerend goed, toezicht en totale controle. In de toekomst is eigendom een ​​illusie. Ook huishoudens met een laag inkomen blijven niet gespaard. Politieke en financiële elites creëren een nieuwe "technowereld". Het World Economic Forum (WEF) promoot al een video met de volgende inhoud: "Welkom in het jaar 2030. U bezit niets, u heeft geen privacy en het leven is nog nooit zo goed geweest."

Het experiment van vrijheid in Europa is voorgoed beëindigd. Financiële elites rond het IMF, de ECB en de EU willen totale controle over ons geld. Ze eisen al jaren onteigeningen, boeterente en verplichte consumptie. Zij willen het koopgedrag van de burgers sturen en laten controleren door de staat - zoals in een planeconomie. Communistisch China, met zijn totale controle, is een rolmodel als het gaat om digitale valuta. De ontsnappingsroute naar contant geld wordt afgesneden door contant geld af te schaffen. Paternalisme, onderwijsprogramma's van de staat (lesboeken worden nu al pro-regering en pro-eu geschreven, inderdaad, propaganda) en totale controle zouden ons leven moeten beheersen. Kunstmatige intelligentie biedt de "subjectstatus" ongekende monitoringmogelijkheden.

"In zijn "mooie Nieuwe Wereld" wordt de mens gedegradeerd tot een gegevensbron, tot een kleine pixel die, vergezeld van een software-algoritme van de wieg tot de dood, wordt betutteld, beloond en gestraft”. Dat schrijft de Zwitsersepublicist Claude Cueni.

Politici hebben tot nu toe geaarzeld om deze plannen uit te voeren: er waren angsten voor opstanden door bange kiezers. Maar toen kwam COVID-19. De strijd tegen de economische en volksgezondheidsgevolgen van het coronavirus is door de Europese democratieën als voorwendsel aangegrepen om het continent om te vormen tot bureaucratische feodale systemen. Het voorportaal naar het Vierde Rijk.

We mogen niet toestaan ​​dat onze samenleving wordt geherstructureerd. Politici zijn geen feodale heersers, maar werknemers - ònze werknemers, de civil servants. We moeten de politiek dat laten voelen. Misschien moeten we ons de tekst uit de begintijd van de sociaaldemocratie herinneren: “Heel het raderwerk staat ​​stil als uw machtige arm dat wil."
Dat was destijds vooral van toepassing op de arbeider, maar nu is het vooral van toepassing op de burger. En om nog maar weer een andere oude tekst aan te halen die minstens zo belangrijk is: "O, Nederland, let op u saeck."

[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][3 september 2021]

 

Afdrukken Doorsturen