Belangenverstrengelingen bij de Federal Reserve

Het blijkt dat nogal wat van de grote jongens bij de Amerikaanse Federal Reserve zeer grote investeringen hebben, waarbij zij enorm hebben geprofiteerd van al het geld dat deze centrale bank eindeloos in de markt pompte. Als dat voor u "extreem corrupt" klinkt, is dat omdat het extreem corrupt is.


Liquiditeitsinjecties zijn als een verslavend medicijn en de financiële markten kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Maar terwijl ze eindeloos de aandelenmarkt aan het oppopen waren, overtraden functionarissen van de Amerikaanse Federal Reserve een van de belangrijkste regels van de drugshandel. Je wordt nooit high van je eigen voorraad. Het blijkt dat nogal wat van de grote jongens bij de Federal Reserve zeer grote investeringen hebben, waarbij zij enorm hebben geprofiteerd van al het geld dat de Federal Reserve eindeloos in de markt pompte. Als dat voor u "extreem corrupt" klinkt, is dat omdat het extreem corrupt is, en het is weer een nieuw voorbeeld dat laat zien waarom de Federal Reserve (naar onze mening alle centrale banken) volledig moet worden afgeschaft.

Eerder de afgelopen week was heel Amerika verbijsterd toen het nieuws over dit schandaal voor het eerst het daglicht zag.

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, gaf het personeel opdracht om de ethische regels van de centrale bank voor passende financiële activiteiten te herzien na bekendmakingen dat verschillende hoge functionarissen van de centrale bank in 2020 meerdere aandelentransacties van miljoenen dollars hebben gedaan, terwijl anderen aanzienlijke investeringen hadden.

Klinkt niet goed, toch?  Maar toen er meer specifieke details naar buiten kwamen werd het nog erger...

Powell zelf had tussen de $ 1,25 miljoen en $ 2,5 miljoen aan gemeentelijke obligaties op een gezamenlijke rekening waarover hij controle had. Ze waren slechts een klein deel van zijn totale gerapporteerde activa. Hoewel de obligaties vóór 2019 werden gekocht, werden ze vastgehouden terwijl de Federal Reserve vorig jaar meer dan $ 5 miljard in muni's (municipal bonds) kocht, waaronder één uit de staat Illinois die in 2016 door zijn familietrust werd gekocht.

Powell is lid van de één-procent-klasse. Volgens zijn financiële openbaarmaking in 2019 zou zijn vermogen kunnen oplopen tot $ 55 miljoen. Veel van zijn beleggingen zijn bij Goldman Sachs (een bank op Wall Street die onder toezicht staat van de Federal Reserve) of bij BlackRock en zijn iShares Exchange Traded Funds (ETF's). De door de overheid opgelegde financiële openbaarmakingen rapporteren investeringswaarden in een bereik. De hoogste waarde van Powell's belangen bij BlackRock waren toen $ 11,6 miljoen. Het bovenste bereik van Powell's belangen bij Goldman Sachs $ 16,55 miljoen.

Eric Rosengren, president van de Federal Reserve Bank van Boston, had tussen $ 151.000 en $ 800.000 aan vastgoedbeleggingstrusts die door hypotheek gedekte effecten bezaten. Hij deed maar liefst 37 afzonderlijke transacties in de vier REIT'S (Real Estate Investment Trust), terwijl de Federal Reserve bijna 700 miljard dollar aan MBS (mortgage backed securities) kocht.

Robert Kaplan, president van de Dallas Fed, die actief voor miljoenen dollars aan individuele aandelen handelde, zei dat hij niet langer zou handelen en zijn individuele posities zou verkopen. De Wall Street Journal ontdekte dat Kaplan aandelen had verhandeld in bedrijven als Apple Inc., Alibaba Group Holding Ltd. en Amazon.com Inc. Sommige van zijn transacties bereikten naar verluidt ver in het bereik van zeven cijfers.

Thomas Barkin, president van de Federal Reserve Bank van Richmond, had tussen $ 1,35 miljoen en $ 3 miljoen aan individuele bedrijfsobligaties die vóór 2020 waren gekocht. Het gaat onder meer om obligaties van Pepsi, Home Depot en Eli Lilly. De Federal Reserve opende vorig jaar een aankoopfaciliteit voor bedrijfsobligaties en kocht voor $ 46,5 miljard aan bedrijfsobligaties.

Ze wisten dat het overspoelen van het financiële systeem met nieuw geld de waarde van die investeringen zou doen stijgen. Met andere woorden, ze namen bewuste beslissingen waarvan ze wisten dat ze zichzelf nog rijker zouden maken.

Dit is het soort extreme corruptie dat we zouden verwachten in dictaturen van de derde wereld, maar het gebeurt gewoon in de Verenigde Staten van Amerika. Lees voor de aardigheid nog eens ons artikel van vorig jaar: "BlackRock, de vos in de kippenren".

Een van die vragen die had gesteld moeten worden: had de Federal Reserve ambtenaren moeten verbieden om dezelfde activa aan te houden, te kopen en te verkopen die de Federal Reserve zèlf vorig jaar kocht, toen het het soort activa dat het zou kopen als reactie op de pandemie drastisch uitbreidde? De eigen gedragscode van de Fed zegt immers dat functionarissen "zorgvuldig moeten zijn om transacties of ander gedrag te vermijden dat zelfs maar de schijn van conflict tussen hun persoonlijke belangen, de belangen van het systeem en het algemeen belang kan wekken."

De reden dat de VS nog steeds een Federal Reserve heeft, is omdat het Amerikaanse volk politici naar Washington blijft sturen die de Federal Reserve steunen. De afgelopen jaren waren er politici die pleitten voor de afschaffing van de Federal Reserve, maar ze kregen niet de steun die ze verdienden. Hopelijk zullen deze schokkende nieuwe onthullingen over Fed-functionarissen meer mensen wakker schudden.

Misschien een nieuwe "End the Fed"-actie? Het is namelijk een fabeltje dat we centrale banken nodig hebben om ons financiële systeem te ondersteunen en onze economieën te runnen. We worden in het westen verondersteld een vrijemarkteconomie te hebben en onze financiële markten mogen geen vervalst spel spelen.

Wat er bij de Federal Reserve is gebeurd, zou eigenlijk niemand moeten verbazen, omdat het gewoon een weerspiegeling is van de enorme corruptie die we op zowat elk niveau van de samenleving zien. Zonder op zijn minst een bepaald basisniveau van moraliteit kan geen enkele samenleving lang overleven. Helaas blijft het niveau van moraliteit niet alleen in de Amerikaanse samenleving, maar ook die van ons, dalen, en het zijn vaak degenen die de touwtjes in handen hebben die het meest corrupt zijn van allemaal.










[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's]



[19 september 2021]

 

Afdrukken Doorsturen