Lockdown of wanhoopsoffensief?

EU-burgers worden als het aan Brussel ligt binnenkort "niet-gevaccineerd" verklaard, ook al hebben ze natuurlijke immuniteit opgebouwd of zijn ze "volledig" (tweemaal) gevaccineerd. Na negen maanden zou de geldigheid van het EU-brede vaccinatiecertificaat moeten verlopen. Alleen degenen die "geboosterd" zijn, behouden dan hun rechten. Een vreemde zaak natuurlijk - omdat het de problemen van de vaccinfabrikanten en het falen van de politiek en "deskundigen" op de burgers afwentelt. Natuurlijke immuniteit..... de olifant in de kamer waar niemand over praat.In de Europese Unie bedreigt de Omikron-variant de toch al broze solidariteit in veel lidstaten en ook in Nederland - en al die landen en ook Brussel verliezen opnieuw de controle over het oprukkende virus. Als het zo doorgaat, is het EU-brede vaccinatiecertificaat straks waardeloos, nationale regels maken reizen nu al moeilijker.

Bovendien moeten EU-burgers bereid zijn om binnenkort "niet-gevaccineerd" verklaard te worden, ook al hebben ze natuurlijke immuniteit opgebouwd of zijn ze "volledig" (tweemaal) gevaccineerd - na negen maanden zou de geldigheid van het EU-brede vaccinatiecertificaat moeten verlopen. Alleen degenen die "geboosterd" zijn, behouden dan hun rechten.

Een vreemde zaak natuurlijk - omdat het de problemen van de vaccinfabrikanten en het falen van de politiek en "deskundigen" op de burgers afwentelt. Maar goed, nergens gaat het verloop en de handel in vaccins beter dan in Europa.

De Europese Unie heeft al weer vaccins besteld bij Biontech/Pfizer. Dit keer werd de deal op de 17e december om één uur 's nachts aangekondigd - natuurlijk door de führerin van de Europese Commissie, Von der Leyen persoonlijk.

Het gaat om ongeveer 180 miljoen doses van het vaccin, dat is aangepast aan de Omikron-variant. "Onze contracten bepalen dat de bedrijven op verzoek binnen 100 dagen op maat gemaakte vaccins zullen ontwikkelen", tweette von der Leyen.

De lidstaten hadden ingestemd met de eerste tranche van extra doses op maat gemaakte vaccins in een derde contract met de twee bovengenoemde bedrijven. Voor zover wij weten is dit contract in het voorjaar getekend.

De tweet roept twee vragen op: waarom werd de aanpassingsclausule niet geactiveerd toen de deltavariant dominant werd? Dit had veel schade voor de EU kunnen voorkomen. Want, zoals we nu weten, is het Biontech-vaccin niet aangepast aan het Delta-virus. En waarom komt het verzoek over Omikron juist nu, waarom wordt het midden in de nacht en passant gecommuniceerd? De EU-staten en de Europese Commissie hadden Biontech en Pfizer eerder en harder kunnen pushen.

Vermoedelijk zou dat de bijzondere (innige) band die vooral Von der Leyen met het bedrijf onderhoudt (en dan vooral met de topman Albert Bourla - zie ons eerdere Economedian-artikel hierover), hebben verstoord. Volgens de "New York Times" onderhandelde ze de laatste deal via sms, helaas werden ook hierover zoals gebruikelijk in Brussel de details nooit bekendgemaakt. Voor de belastingbetalers in de Europese Unie was het goedkoper geweest als Ursula Albert een b***job had gegeven, in plaats van een kleine 400 miljoen euro.

Maar deze CDU-politicus is niet de enige met belangenverstrengeling. De Duitse politieke partij SPD heeft zelfs haar partijcongres laten sponsoren door Pfizer (en Microsoft) - wat pittig is als je bedenkt dat de SPD-minister van Volksgezondheid Lauterbach momenteel een grote nabestelling bij het bedrijf Prizer plaatst. Is het dan nog steeds verwonderlijk dat Von der Leyen geen seconde aarzelde toen Lauterbach aan de Europese Commissie het verzoek richtte om de vermeende Duitse vaccintekorten op te laten vullen?

Het Duitse middel wordt door velen beschouwd als een baken van hoop - de zogenaamde "booster". Maar het is de vraag of die hoge verwachtingen die door onze regering, het RIVM en medici worden gewekt, waargemaakt kunnen worden. Het effect van de eerste coronavaccins is sneller verdwenen dan werd verwacht (voorgespiegeld). Het door de EU geprefereerde vaccin van Biontech/Pfizer (dat eigenlijk als enige nog gebruikt dient te worden) heeft ook niet voldaan aan de verwachtingen.

Misschien dat sinds gisteravond 19.00 uur ons land wordt gezien als een rolmodel voor coronavaccinatie. Nu heeft demissionair premier Rutte de lockdown dus opgelegd - uit angst voor de nieuwe Omikron-variant (en de angst dat binnenkort de ziekenhuizen de enorme toeloopt van geïnfecteerden niet meer aankunnen). Het kan maar zo zijn dat andere EU-landen ook niet langer alleen op boosters vertrouwen. Want Rutte en het Outbreak Management Team kunnen dan wel zeggen dat "booster-booster-booster" DE oplossing is, het tot net boven de grond wegsnoeien van de sociale contacten moet het falen van hen die crisismanagers feilloos maskeren. De genomen besluiten hebben dan ook alle kenmerken van een wanhoopsoffensief.

Vaccineren en boosten - dat adviseerde de EU-top afgelopen donderdag tegen de "vierde golf" van de coronacrisis en de nieuwe Omikron-variant. Maar de strategie van "vaccineren en boosten voor iedereen" is niet genoeg. Dat komt omdat de vaccins niet zijn aangepast aan de Delta- of de nieuwe Omikron-variant die tot nu toe de overhand heeft gehad. Nauwelijks was de EU-top voorbij of verschillende lidstaten namen hun toevlucht tot nieuwe, nog strengere maatregelen - op eigen nationaal niveau, zonder Brussel te raadplegen. Met de (bijna) totale lockdown, die sinds vandaag van kracht is, dwingt het ook volledig gevaccineerde en gebooste mensen terug in een isolement.

Maar ook in de rest van de EU borrelt het op covid-19-gebied. Hoewel de Duitsers zogenaamd Europees kampioen wat betreft het boosten wordt de roep om snelle en drastische contactbeperkingen ook bij onze oosterburen steeds luider. Het Duitse Robert Koch Institut (zeg maar het RIVM) heeft Groot-Brittannië uitgeroepen tot virusvariantgebied - reizen naar Duitsland zijn alleen mogelijk met inahtneming van quarantaine. Frankrijk werd eerder al gedegradeerd. Ondertussen waarschuwt Israël haar burgers tegen reizen naar Duitsland. De wereldwijde proeftuin voor Pfizer - wereldkampioen in vaccineren - wantrouwt de Europese kampioen in boosting - terwijl beide landen hetzelfde vaccin (Biontech/Pfizer) gebruiken. Dit alles toont aan dat “boosten-boosten-boosten” ook geen oplossing is, en hetzelfde geldt voor een verplichte vaccinatie, aangezien deze in steeds landen verplicht wordt gesteld - wat het tot "voorheen democratische" landen maakt. Eigenlijk moet de hele vaccinatiestrategie opnieuw worden uitgevonden!

Hoe heeft het allemaal zo mis kunnen gaan?

De eerste waarschuwingen kwamen al in de zomer. Het effect van ook de "beste in de klas" van Biontech/Pfizer had een probleem, meldden deskundigen toen, nadat het grootste vaccinatielaboratorium van de wereld, Israël, aan de alarmbel trok. Maar de Duitse bondskanselier Merkel (die toen nog in de EU de lakens uitdeelde) en Von der Leyen hadden samen de omstreden Europese vaccinatiestrategie uitgewerkt, en samen hielden ze zich vast aan het Duitse bedrijf. Tijdens een bezoek aan de Biontech-fabriek in Marburg prees Merkel toen de fabrikant als een "handelsmerk voor Duitsland". “Als je de producten ziet, zien ze er niet zo spectaculair uit. Maar het effect is spectaculair”, aldus Merkel destijds. We hebben toch vaker gezegd dat de Europese Unie vooral een Duitse Europese Unie moet zijn? Dan zijn de bedrijfsbelangen ook vooral dáár te vinden. O ja, "Biontech heeft een snelle uitweg gevonden uit de pandemie," voegde ze er toen nog aan toe. Wist zij veel.....

Drie maanden later is duidelijk geworden dat ook Biontech gefaald heeft. Eerst kwamen de rapporten over mislukte onderzoeken. Johnson & Johnson (Janssen) kun je inmiddels helemaal vergeten - dat was inenten met bescherming van korte duur. AstraZeneca moest na vier maanden worden ververst (die fabrikant is inmiddels door Brussel ook uitgekotst), en Biontech/Pfizer bood na meer dan zes maanden nauwelijks de beloofde bescherming. De laatste tijd komen dan weer de berichten over vaccinatiedoorbraken. Het zijn er steeds meer, de effecten komen steeds dichterbij. Zegt men, terwijl men vasthoudt aan de stelling dat het hier vaccins betreffen, terwijl - zoals een topman van Bayer heeft toegegeven - het in feite experimentele gentherapie is. Maar dat mag de massa eigenlijk niet weten. Overigens vragen wij ons af of je als overheid een vaccinatieplicht kunt invoeren voor een voorlopig goedgekeurd middel (waarvan de bijwerkingen niet bekend zijn), maar dit terzijde. Zie PS3 aan het eind van dit artikel.

In feite is vanaf het begin de gevaccineerden een rad voor ogen gedraaid. Steeds weer werd hen (ons) voorgehouden dat als er maar genoeg gevaccineerd werd, er een zekere kudde-immuniteit zou worden bereikt en we weer zouden terugkeren naar het "oude normaal", terwijl politici ondertussen dreuk doende waren burgerrechten met grof geweld af te breken. Maar kijk: komt er plotseling een nieuwe variant (en nog een, en nog een...) waardoor de vaccins moeten worden aangepast.

Onze regering, en dan vooral minister De Jonge, heeft sinds het begin van de crisis met een soort salamitechniek de risicogebieden pas aangegeven als er al een officieel erkende uitbraak was geweest - waardoor er continue te laat werd gereageerd. Met diezelfde techniek zijn overigens ook allerlei burgerlijke vrijheden afgepakt, maar dat hebben we daarnet al gezegd. Uit onder meer Israël was bij ingewijden allang bekend dat de vaccindoorbraken, die altijd al hebben bestaan ​​en die in de Delta-variant zijn toegenomen, ook mensen ernstig ziek heeft gemaakt waarbij de golf van besmettingen ook vaak niet onder controle te krijgen was.

De gevolgen zijn al zichtbaar... niet alleen in ons land, maar ook bijvoorbeeld IJsland en Gibraltar. Ondanks de hoge vaccinatiegraen in deze landen - in Gibraltar zelfs meer dan 100 procent (met forenzen) - heeft ook daar de vierde golf toegeslagen.

Het is inmiddels wel duidelijk dat het niet alleen een "pandemie van niet-gevaccineerden" is, maar ook een probleem voor de gevaccineerden, voor wie het effect afneemt - zonder dat de getroffenen zich daarvan bewust zijn. En het is een probleem voor Biontech/Pfizer dat zijn veelgeprezen "vaccin" niet optimaal heeft aangepast aan de Delta-variant, het is ingehaald door de ontwikkelingen. "Het vaccin is niet specifiek gemaakt voor de Delta-variant, maar voor een virus dat tegenwoordig niet meer circuleert", had viroloog Ch. Drosten gezegd. Daarom moest men improviseren. En het RIVM hier stug volhouden dat die "tweede Pfizer-prik" nog steeds volop beschermd tegen de Delta-variant.

Pfizer-baas A. Bourla raadt nu regelmatige herhalingsvaccinaties aan. Maar hij kan niet zeggen hoe lang de werking van de "booster" zal duren. Er moet nog een paar maanden naar gekeken worden, aldus Bourla. Het EU-geneesmiddelenbureau (EMA) had een soortgelijke verklaring afgelegd: er waren geen betrouwbare gegevens voor een algemene aanbeveling. De EU-experts verwijzen naar de fabrikant, maar die houdt zich vooral afzijdig. Niettemin wordt de booster van Biontech/Pfizer gepresenteerd als een baken van hoop - het ene EU-land na het andere roept op tot "boosten". Er is geen tijd om op gegevens te wachten, zeggen ze - in Israël ging het toch ook goed?  Dat zonder kennis te hebben van (schadelijke) korte- en langetermijn effecten onze overheid haar burgers al laat injecteren met een experimentele gentherapie zegt alles over de prioriteiten van deze regering - money makes the world go round.

Maar stel nu dat er met de boosters wat fout gaat? Tot nu toe heeft het vaccin alleen een voorwaardelijke marktgoedkeuring (voor noodgebruik). Wordt het niet de hoogste tijd dat dat eens wordt onderzocht en dat dat "vaccin" wèl goedgekeurd wordt (waardoor de farmaceut wèl aansprakelijk gesteld kan worden als dat nodig is)?

Tot op de dag van vandaag durft niemand deze vragen te stellen. Biontech/Pfizer is niet het probleem, maar de oplossing, zeggen ze in Brussel. AstraZeneca en andere farmaceuten werden niet zo respectvol behandeld...P.S.1. Het bestellen door Von der Leyen van een (nieuw) aangepast vaccin betekent dat we voorbereid moeten zijn op de nieuwe vaccinatieronde in het voorjaar. Daarvóór hebben we nu dus een lockdown, vanwege Omicron. De winter wordt moeilijk...

P.S.2. Niet alleen de EU, maar ook de VS oefenen geheimhouding uit als het gaat om het Biontech/Pfizer-vaccin. De gegevens waarop de voorlopige goedkeuring is gebaseerd, moeten als het aan de Amerikaanse toezichthouder FDA (die de helft van haar funding krijgt van de farmaceutische industrie) ligt 55 jaar (!) geheim blijven, meldde Reuters eerder al. De klacht hierover werd ingediend door professoren en onderzoekers van Harvard en Yale - niet bepaald de typische "dwarsdenkers"...

P.S.3. Ten aanzien van de bijwerkingen is het niet statistisch bewezen of de vaccinatie-risico's voor de gevaccineerde verwaarloosbaar zijn. In ieder geval staat buiten kijf dat gevaccineerde personen zelf massaal virusdragers zijn, blijkbaar ook met meerdere infecties. Het is dus lang niet zo duidelijk als de mainstream media en de politiek graag beweren. In ieder geval nemen de risico's toe bij elke toediening van de mRnA-doses.
Men moet in ieder geval niet uit het oog verliezen dat de spikes die het "vaccin" in overvloed in het lichaam produceert ook bijwerkingen hebben. Het is relatief onomstreden dat de bijwerkingen bij elke vaccinatie toenemen (boosters); dat de vaccinaties een negatief effect hebben op het immuunsysteem; dat de vaccinaties latente/chronische ziekten (kunnen) verergeren terwijl het ook waarschijnlijk is dat de auto-immuunziekten enorm toenemen door de vaccinaties.
De "vaccins" van Biontech/Pfizer hebben geleid tot een totale afbraak van het eigen immuunsysteem door een overweldigende hoeveelheid van één soort anticellen tegen een variant die allang niet meer is aanwezig is. Dat zou ook kunnen verklaren waarom vooral gevaccineerden bevattelijker zijn voor de nieuwste covid-variant (en niet dat de nieuwe variant de door het Pfizer-medicament "opgebouwde immuniteit" virus weet te omzeilen).

P.S.4.
Na het nieuws uit Zuid-Afrika komen er ook berichten uit landen als Japan, Rusland en Botswana dat die landen Omikron zien als één van de mutaties die zich extreem snel verspreiden, maar relatief ongevaarlijk zijn en pleiten voor de voorzienbare zelfontbinding van Covid19 als het zich niet langer kan voortplanten uit zijn eigen stammen. Als er meer van dit soort berichten uit andere landen komen dan konden de acties van onze regering - lockdown en bijbehorende dwangmaatregelen - wel eens erg voorbarig zijn. Het zou er in ieder geval voor zorgen dat de plannen die de demissionaire regering al in de la had liggen (verplichte vaccinatie met zeer controversiële stoffen op basis van een tijdelijke noodtoelating) niet overwogen hoeven worden.
Onderstaande recente video (van eergisteren) over de opmars van Omikron en de situatie in het Verenigd Koninkrijk (en de wereld) is een aanrader. Veel info!


[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][19 december 2021]

 

Afdrukken Doorsturen