NAVO roemt vrouwelijke Azov-soldaat met Schwarze Sonne-embleem

In Oostenrijk zou dit ondenkbaar zijn of een zaak voor de rechter. Met de huidige oorlogspropaganda is dat blijkbaar niet zo belangrijk. De NAVO begroette vorige maand een Oekraïense soldaat als een "opmerkelijke vrouw" op haar officiële Twitter-account. Op haar borst draagt ze de Zwarte Zon – een van de kenmerken van het openlijke rechts-extremistische, volgens velen neo-nazistische, Azov Regiment.


Het kartel van westerse naties, dat overigens snel antisemitisme veroordeelt, kijkt de andere kant op, ja, bewapent en moedigt openlijk fascistische groepen met neonazistische neigingen aan, als dat hen helpt hun tegenstanders te dwarsbomen en hun hegemonie opnieuw te bevestigen.

De Russische invasie van Oekraïne vond plaats te midden van verhoogde spanningen tussen Moskou en de NAVO-landen, waarbij de eerstgenoemden bezorgd waren over hun precaire veiligheidsapparaat terwijl de laatstgenoemde piekerde over de uitbreiding ervan in Oost-Europa. Zelfs nu de NAVO en de VS een propaganda-blitz opzetten om de Russische invasie tegen te werken (en de Russen uiteraard van hun kant het propagandamiddel ook niet schuwen), heeft het Westen een oogje dichtgeknepen voor een slepend probleem dat een cruciale rol leek te spelen in de berekening van Poetin om een gewapend conflict in Oekraïne te voeren.

Het gaat om het slepende “nazi”-probleem van Oekraïne. In de loop der jaren heeft de neo-nazistische ideologie niet alleen wortel geschoten in het Oekraïense geweten, maar heeft ze ook de zegen van de Oekraïense regering gekregen. Dit heeft natuurlijk tot bezorgdheid geleid in Moskou, wat duidelijk werd in de toespraak van Poetin, enkele dagen voor het Russische militaire offensief in Oekraïne. Blijkt nu zelfs de NAVO haar ware aard te laten zien (maar niet te lang).

In Oostenrijk zouden de gebruikelijke achterdochtige links-extremisten en hun vrienden op de redacties van de mainstream media wekenlang naar adem snakken en niet rusten totdat de afbeelding van een drager van een zwarte zon - of het nu op een T-shirt, als tatoeage of een sieraad is - uit het openbare domein (krant, internet) zou zijn verwijderd. Bepaalde mensen en instellingen in dat land vinden dit belangrijk, omdat "kwade tekens" het Derde Rijk blijkbaar zouden kunnen doen herleven. Dat is de reden waarom in Oostenrijk zelfs "kwaadaardige nummercombinaties" zoals bijvoorbeeld "88", "198", "311", "444", "1919", "191",en “1488” verboden zijn op kentekenplaten.
Vindt u dat vreemd?

Maar het is niet tegen te houden - met al het krantenpapier waarop links-extremistische schandalen van “kwaadaardige T-shirts”, “kwaadaardige wapenschilden”, “kwaadaardige muurschilderingen”, en zelfs “kwaadaardige grafstenen” werden gedrukt, zouden flink wat bossen het kappen kunnen zijjn bespaard gebleven.

Eén van de meest kwaadaardige tekens die verwijzen naar het Derde Rijk en het nazisme, is de Zwarte Zon (zie kleine afbeelding). Dit was één van de favoriete symbolen van Reichsführer SS Heinrich Himmler, hij vereeuwigde het symbool midden in de Obergruppenführersaal in de Wewelsburg. De nogal politiek tendentieuze Duitse Wikipedia schrijft: "Sinds de jaren negentig is de zwarte zon een vervangings- en herkenningssymbool geweest in de rechtse esoterische tot rechtsextremistische scene. In Oekraïne maakt het deel uit van verschillende wapenschilden, logo's en insignes van het Azov-regiment."

Op 8 maart dit jaar lazen we op het Twitter-account van de NAVO de volgende tweet van opperhoofd Jens Stoltenberg.



Een mooi bericht, waar Stoltenberg aandacht schenkt aan de positie van vrouwen binnen de strijdkrachten. Maar een eerder bericht op het Twitter-account van de NAVO over dit onderwerp blijkt te zijn verwijderd. Dan maar even in het internet-archief duiken:



In Oekraïne worden volgens sommigen nationalisme en nationaal-socialisme kennelijk als goede manieren beschouwd. De historische achtergrond hiervoor zou zijn dat men liever onder Duitse leiding had geleefd dan overgeleverd te zijn aan de grillen van de moorddadige Stalin. Of dit de hele waarheid is, kunnen we niet zeggen, we hebben deze theorie gehoord van lokale "deskundigen". Feit is dat zelfs kinderen geïndoctrineerd zijn met het nationaal-socialisme en gezworen hebben hun 'vijanden' te haten. Over het wijdverbreide nazisme in het zwaar getroffen land binnenkort een artikelenreeks.

Dit jaar verspreidde de NAVO op Internationale Vrouwendag schaamteloos het beeld van een vrouwelijke soldaat die het embleem van de Schwarze Sonne draagt, dat deel uitmaakt van het logo van het Azov-regiment (zie bijgaand), ook wel Azov-bataljon genoemd. Kennelijk werd er iemand bij de NAVO door anderen op gewezen wat die Schwarze Sonne inhoudt. In ieder geval: het bericht werd al snel van twitter afgehaald, maar we konden het zoals hierboven gezegd toch achterhalen in het internet-archief. De vrouwelijke soldaat hebben we hieronder even uitvergroot, waarbij het zwarte zon embleem duidelijk zichtbaar is.



Ondertussen ontkennen veel mainstream media dat er ook maar zoiets als nazi's en rechts-extremisme in Oekraïne is - hoewel ze er vóór het begin van de oorlog uitgebreid over klaagden. Maar de laatste tijd zijn er naast de nazi's kennelijk ook goede nazi's die worden uitgeleverd aan de vervolgende autoriteiten. Facebook staat nu ook lof toe over het Azov-regiment (Facebook staat lof toe over nazisme en fascisme zolang het tegen Rusland is gericht).

Voor ons daarentegen is en blijft wat fout is, fout. Bijvoorbeeld moord en oorlog in het algemeen. Het maakt niet uit of het een linker- of rechtersignatuur heeft. “Bijzondere mensen” zijn voor ons degenen die er alles aan doen om zinloos bloedvergieten te voorkómen - of, als het toch gebeurt, dat zo kort mogelijk te laten duren.








[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's]



[24 april 2022]

 

Afdrukken Doorsturen