Oorlog voeren tot het einde

Het kapitalisme houdt van oorlog! En ook politici houden ervan met een passie waar Romeo en Julia alleen maar van konden dromen.



De winsten die gemaakt worden door de verkoop van wapens van het enorme militair-industriële complex aan landen over de hele wereld, zijn veel groter dan het bruto nationaal product van de meeste landen. Om wapens te kunnen verkopen, moet er natuurlijk een echte oorlog zijn - of op zijn minst de dreiging van een oorlog. Gewapende spanning is een grote stimulans voor wapenverkoop. Op die manier zouden al die krachtige wapensystemen onmiddellijk worden gekocht en ingezet of in ieder geval worden opgeslagen totdat ze op hun uiterste gebruiksdatum kunnen worden gebruikt of doorverkocht aan anderen.

Maar niet alle wapens bereiken ooit de beoogde gebruiker. Volgens een recent CBS News-artikel haalt tot 30% van het wapentuig dat naar Oekraïne wordt gestuurd de frontlinies niet (dit artikel is trouwens op last van de Amerikaanse regering weer offline gehaald, maar de video is hieronder te zien). In plaats daarvan vinden ze hun weg naar de lucratieve zwarte markt, waar ze in de handen van terroristische organisaties terechtkomen. Over het algemeen betekent dit mensen die genoeg hebben gehad van de Amerikaanse regering en deze wapens kunnen gebruiken om hun punt te maken - waar dan ook ter wereld.



Het zijn niet alleen de wapenfabrikanten die profiteren van oorlog of een voortdurende staat van gewapende spanning. Big Oil verkochten hun producten aan alle strijdende partijen tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. De auto-industrie doet zich ook voor als bandieten. GM en Ford bleven tijdens het naziregime van de Tweede Wereldoorlog vrij open in Duitsland opereren. Amerikaanse bedrijven (en ook die in andere lanen, trouwens) zijn nogal praktisch ingesteld als het gaat om zaken als werken met nazi's. Ze zijn niet vies van geld verdienen - of het nu van "de goede" kant komt of van "de ander" in een conflict.

Computergerelateerde hardwareverkoop is een andere belangrijke factor als het gaat om het starten van een oorlog, maar soms heeft het slaan op oorlogstrommels niet het gewenste effect. De voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi heeft recentelijk een controversiëel bezoek aan Taiwan gebracht. Dat zorgde ervoor dat China een einde maakte aan de handel in microprocessorchips van het soort dat past in het Amerikaanse Javelin-raketsysteem, het wapen dat momenteel door de VS aan Oekraïne wordt verkocht. De productie van het wapen wordt nu opgeschort totdat er een andere leverancier is gevonden. Oeps!

Het bezoek van Pelosi is een klassiek voorbeeld van een kapitalist met insider-aandelenhandelaars die probeert te profiteren van oorlog of bijna-oorlogse omstandigheden. (Over een nog meer onthutsend inzicht in hoe diep de economieën van Amerika en China met elkaar verweven zijn, schrijven we een artikel voor ons weekendmagazine.) De investering van de familie Pelosi in de Taiwanese industrie is een gegeven. Of het hun ooit winst zal opleveren, valt te betwijfelen, aangezien haar provocerende bezoek aan het eiland China tot actie heeft aangezet.

Public Citizen heeft een nieuw rapport uitgebracht waarin wordt geschat dat de bijdragen van militaire aannemers aan leden van het Amerikaanse Congres in 2022 "een rendement van bijna 450.000% op hun investering zouden kunnen opleveren". Het zegt genoeg van door wie de VS feitelijk worden geregeerd.

De Chinese regering waarschuwde Biden dat het bezoek van de Pelosi "een rode lijn zou overschrijden". Biden antwoordde dat hij rode lijnen niet herkende - iets wat hij ook zei voorafgaand aan de soortgelijke waarschuwing van Rusland over het bombarderen van de Donbass-regio door Oekraïne. Hun interventie om etnische Russen te verdedigen nadert het punt waarop meer dan een kwart van het land nu onder controle is van het Russische leger. Het is naar onze mening redelijk om aan te nemen dat het niet lang zal duren voordat de onderhandelingen serieus worden gestart om de Oekraïense oorlog te beëindigen. Wat overblijft van Oekraïne zal uiteindelijk een slechte relatie blijken te zijn met Europa, een land dat opgezadeld is met immense schulden... een vazalstaat van de Verenigde Staten voor de komende generaties. Er gaan zelfs geruchten dat delen van het land aan Polen zullen worden gegeven als beloning voor het steunen van de NAVO-troepen in dit volledig te voorkómen conflict.

Al deze onnodige chaos en menselijk lijden werd in gang gezet door de VS/NAVO die de akkoorden van Minsk vergaten met het "advies" (bevel) aan Duitsland om de Russisch/Duitse Nord Stream 2 vloeibaar aardgaspijpleiding af te sluiten, waardoor Europa gedwongen zou worden om hun energievoorraden van de VS af te nemen. Kan het ook zijn dat deze roekeloze militaire escapade de prijs van benzine en voedsel voor de doorsnee burgers heeft beïnvloed? <sarcasme uit>

Pelosi's bezoek aan Taiwan luidt het volgende geldgenererende evenement van het Amerikaanse militair-industriële complex in. De recente opmerkingen van Amerika en Pelosi's reis hebben de Chinese marine ertoe aangezet oefeningen te doen gericht op een mogelijke interventie in hun afgescheiden provincie. Marine-oefeningen zullen plaatsvinden in zowel de "nationale wateren" van het eiland (die door geen enkele maritieme natie officieel worden erkend) als in de Straat van Taiwan.

Biden heeft China gewaarschuwd dat deze laatste stap in strijd is met een eerder begrip over de Straat. Dit is een duidelijke aanwijzing dat de VS militaire actie overweegt om Taiwan te beschermen tegen een invasie vanaf het vasteland. Het is praktisch een gegeven dat conventionele militaire uitwisselingen tussen de VS en China zullen escaleren tot een volledige nucleaire oorlog, een oorlog die de hele planeet in de as kan leggen. Zou het kapitalistische antwoord op de opwarming van de aarde een nucleaire winter kunnen zijn?

De wereld wordt geregeerd door een elitegroep van psychopaten die de banken bezitten die de regeringen en de mainstream media controleren. Ze financieren beiden zijden van de oorlog voor winst en ze knutselen de goedkeuring van het publiek in elkaar door de propaganda van de mainstream media.

De superrijken geloven op de een of andere manier dat ze veilig zullen zijn, weggestopt in hun luxe bunkers in het zuiden van Nieuw-Zeeland. Maar wie zal hun afwas doen en hun voedsel verbouwen als de rest van de wereldbevolking is bezweken aan stralingsvergiftiging?
Is het kapitalisme te ver doorgeschoten in zijn hebzucht naar nieuwe kansen voor wapenverkoop? Er zijn indicaties zijn dat dat het geval is. Zijn de VS en het Westen in het algemeen klaar en voorbereid om een totale nucleaire oorlog te voeren, het laatste militaire conflict op aarde?

De Amerikaanse plannen om een nucleaire holocaust het hoofd te bieden, bestaan al tientallen jaren. New York deed onlangs een reeks aankondigingen van de openbare dienst op tv die laten zien wat te doen in het geval van een nucleaire aanval. Uit de procedures die in de aankondigingen worden geschetst, komt het neer op weinig meer dan de oude "bukken en schuilen"-ideeën van de jaren vijftig en zijn ze ongeveer even effectief (lees: niet echt). Experts zijn het erover eens dat de beste reactie op een aanval met moderne kernwapens is om je hoofd tussen je knieën te stoppen en de Heer aanroepen dat je er aan komt.

De meeste mensen leven in een gelukzalige mentale staat van ontkenning, een plaats waar het vooruitzicht van een totale nucleaire oorlog slechts een verre mogelijkheid is. Voor deze misleide mensen zal vandaag hetzelfde zijn als gisteren. Morgen is natuurlijk hetzelfde als vandaag. Er is voedsel om te kopen, een dak boven je hoofd, werk om over na te denken... Het bestaan zoals we het kennen - en aan al het leven op aarde kan onmogelijk een einde komen vanwege de eenvoudige en kwaadaardige hebzucht van zwakzinnige politici en het militair-industriële complex.

Toch?




[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's]



[9 augustus 2022]

 

Afdrukken Doorsturen