Over de Amerikaanse inflatie

Het Amerikaanse statistiekbureau Bureau of Labor Statistics heeft aangekondigd dat de CPI-index voor juli gelijk is gebleven - en licht is gedaald. De CPI gebruikt (net als bij ons CBS) een mandje met goederen om stijgingen en dalingen te meten. Toen we de items in hun mandje bekeken, was àlles in juli gestegen, behalve "veldtomaten" die qua prijs niet waren gewijzigd. Maar àls elk item in het mandje prijsstijgingen doormaakte voor juli, hoe kan dan de CPI-inflatie lager uitgevallen  zijn?



Eergisteren werden in de Verenigde Staten nieuwe inflatiecijfers gepubliceerd. De Consumer Price Inflation (CPI) werd in juli vastgesteld op 8,5%. Dit is minder dan de 8,7% die aanvankelijk door analisten werd voorspeld en dus reageerde de markt euforisch.

De aandelenkoersen schoten hierdoor omhoog en de TNX (10-jaars Treasury-rente) zakte met meer dan 4%. De dollar was hard gedaald en alles wat ermee te maken had, was omhoog (natuurlijk geprijsd in dollars.)

We moesten hier erg om lachen, en in dit artikel vertellen we waarom.

De Amerikaanse president Joe Biden is zonder twijfel de slechtste communicator in de geschiedenis van de presidenten. Hier is een filmpje waarin hij uitlegt hoe geweldig de Amerikaanse economie onder zijn leiding is. 0% CPI-groei in juli na een "geweldig" banenrapport waar 528.000 banen zijn toegevoegd.



Hoewel president Biden technisch correct is (CPI is niet gestegen van juni tot juli), liet hij buiten beschouwing dat de totale inflatie nog steeds pijnlijk was met 8,5% op jaarbasis en de kerninflatie 5,9% op jaarbasis. Hij liet ook weg dat de CORE-inflatie in juli met 0,3% steeg. En hij liet weg dat de èchte winstgroei nog steeds negatief was.

De items die het meest in prijs stegen waren: kip, eieren, koffie en bloem. Vreemd genoeg is rundvlees bijna niét in hun systeem meegenomen... De kosten voor elektriciteit bleven stijgen terwijl brandstof iets lager uitviel. Huisvesting, gezondheidszorg, verzekeringen en energie zijn niet opgenomen in de CPI. Waarschijnlijk omdat deze essentiële zaken het werkelijke inflatiepercentage tot 30% of meer zouden doen stijgen.

Het weglaten van deze items was niet altijd het geval! Huisvestingskosten werden weggelaten in 1983 en voedsel werd weggelaten in 1999. Daarom is het vergelijken van inflatiecijfers met voorgaande perioden vóór 1999 een onbegonnen analyse. Zoals we wel vaker hebben gezegd: het is verplaatsen van de doelpalen tijdens de weddstrijd. Maar het zou onthullen hoeveel intenser deze recessie is dan de vorige - wanneer de inflatie aanzienlijk hoger is bij gebruikmaken van maatregelen van vóór 1999.



Voeding was eigenlijk méér gestegen dan vorige maand en zet een rampzalig traject voort die het hele jaar heeft bestaan, nu zeven maanden achter elkaar, met name in de categorie voedsel thuis. Zoals gezegd: energie was gedaald -- maar vergeet niet dat de Federal Reserve de energieprijzen vrijwel negeert (hoewel dat stom is) in hun debatten. In de "alle items minus voeding en energie" waren de enige plaatsen waar we materiële vertraging zien is aan energie gerelateerde dingen, inclusief gebruikte voertuigen. Nieuwe voertuigen, meh. En de medische grondstoffen stegen sterk en markeerden ook een rampzalig traject dat vorige maand leek te gebeuren - en nu een feit is.

Elektriciteit is ook aanzienlijk gestegen, en dat is een probleem, want dat gaat niet alleen ten koste van het huishoudbudget maar ook van de bedrijfskosten van elke winkel- en kantooromgeving. Laat staan in die plaatsen in de VS die het gebruik van iets anders voor verwarming proberen te verbieden.

Of deze: "De index voor logies buitenshuis bleef dalen en daalde in juli met 2,7 procent, na een daling van 2,8 procent in juni." En dan lezen we in de mainstream media dat er lege hotelkamers goedkoper worden.... Het is zomer, dan zouden ze dat nog niet moeten doen. Maar dat doen ze wel, en we hebben opgemerkt dat de vacatures hier in ieder geval torenhoog boven het niveau van vorig jaar liggen.
Oeps.

"De index voor alle artikelen minus voeding en energie steeg de afgelopen 12 maanden met 5,9 procent, dezelfde stijging als in de periode eindigend in juni. De shelter-index steeg het afgelopen jaar met 5,7 procent, goed voor ongeveer 40 procent van de totale stijging van alle items minus voeding en energie."

Hoe beperk je de prijs van shelter - onderdak? Verhoog de rente zodat de prijs van huizen en appartementen daalt en de publieke opwinding verdwijnt, waarbij faillissementen prominent aanwezig zijn. Dat betekent op zijn beurt dat iemand ze met een grote korting komt kopen, wat op zijn beurt de kosten verlaagt. Het is de enige manier om dat voor elkaar te krijgen.

Als we in het rapport onder de motorkap kijken, zijn er opvallende maandelijkse stijgingen van veel voedselproducten. Dit vertoont helemaal geen teken van steunverlening, en dat is natuurlijk iets dat niemand ervan weerhoudt om te kopen. Eieren stegen bijvoorbeeld met 4,3% op maandbasis.

Blijkbaar was het WalMart-rapport over het moeten verlagen van de kledingprijzen omdat ze een overvloed aan voorraad hadden, niet een plaatselijk gegeven, omdat het deze maand in de kledingcategorie in het algemeen opdook. Natuurlijk is dat waarschijnlijk eenmalig, maar het droeg enigszins bij aan het totaal.

Verder is er in de VS de voortdurende lijn van onzin over ziektekostenverzekeringen - de claim dat het 0,861% is van wat men uitgeeft. Tuurlijk geloven we dat. Not. De kosten zijn het afgelopen jaar ook met 20,6% gestegen en vorige maand nog +2,2%. Het is ronduit verbazingwekkend dat de Amerikaanse overheid leugens als deze publiceert, waarbij het verschuiven van een uitgave naar iemand anders ervoor zorgt dat het helemaal niet gebeurt. De juiste manier om daarmee om te gaan, is natuurlijk om eerlijk de weging te rapporteren, ongeacht wie de rekening betaalt.... omdat alle belastingen en onkosten door mensen worden betaald. Dit soort onzin is pure fraude (aangezien het de bedoeling is om een ​​verkeerde voorstelling van zaken te geven) net zoals het het geval is met "equivalent van de huur van de eigenaar".

Tot en met mei stemde loonstrookjesverwerker ADP hun arbeidsrapportage af met die van het BLS. Maar de cijfers van mei waren uitzonderlijk laag voor mei, met 128.000 toegevoegde banen. Dus sloot ADP hun operationele rapportage af en beweerde dat ze hun algoritmen moesten aanpassen om meer in overeenstemming te zijn met de cijfers van het BLS. Algoritmen. Omdat zelfs ADP géén echte cijfers gebruikt, voeren ze creatieve boekhoudmethoden in. En voila! Plots onthult het BLS geweldige cijfers voor juni en juli!

Arbeidsproductiviteit is een andere statistisch onderwerp dat is vrijgegeven door het BLS. De cijfers zijn niét geweldig: herziene cijfers voor het 1e kwartaal zijn -7,7 en voor het 2e kwartaal -4. Productiviteit verwijst naar arbeid. Het betekent dat schaarse arbeidskrachten de bedrijfsproductiviteit hebben doen krimpen. Het is een belangrijke indicator voor economische groei. Of in dit geval een enorme negatieve groei. Ter vergelijking: sinds 2000 was de slechtste productiviteitsstatistiek -3,7 in het 1e kwartaal van 2014. 2022 is méér dan het dubbele van het hoogste aantal. Nog een vergelijking: tijdens de Jimmy Carter-recessie was de maximale negatieve productiviteit -4,7 gevolgd door het volgende kwartaal -1,5.

De tussentijdse verkiezingen in de VS naderen snel en natuurlijk moeten Biden en zijn bemanning de beste voorstelling geven van zijn prestaties en die van de Democraten. Maar serieus Joe, de èchte wekelijkse winstgroei is (zoals we vertelden) negatief, wat betekent dat inflatie de loongroei verplettert. Ondertussen schiet de CPI-huur omhoog en bedroeg in juli 5,8% op jaarbasis.



Zoals we weten is de CPI-maatstaf voor huur in de VS verschrikkelijk en weerspiegelt deze niet de werkelijke stijging van de huren. De huurindex van Zillow op jaarbasis vertraagt, maar blijft op 14,75% op jaarbasis, veel hoger dan de CPI-huurmaatstaf van 5,8%. De Amerikaanse federale regering en de Federal Reserve blijven duizenden miljarden in de economie pompen, dus het is niet verwonderlijk dat we daar zien dat de inflatie leidt tot een ongebreidelde huur die huurders zal gaan verpletteren.


Overheden geven burgers zelden de juiste informatie om weloverwogen beslissingen te nemen over de nabije of verre toekomst. Ze geven  geen eerlijke beoordeling. Oneerlijkheid is het equivalent van liegen. Het is dit voortdurende liegen dat Amerikanen en Europeanen zo rechteloos heeft gemaakt. Het is dit liegen in alle soorten en maten, in elke hoek van ons leven dat heeft geprobeerd burgers te misleiden tot een zelfgenoegzaamheid die ongekend is. Kennis censureren. Het is nu deze "kennis" die ze willen censureren via onze belangrijkste bron – conversaties op sociale media. Gesprekken die de Atlantische en de Stille Oceaan kunnen oversteken. Gesprekken die bevooroordeelde media omzeilen.

Nu Duitsland zich voorbereidt op een winter vol rellen vanwege tekorten die kunnen worden verholpen, inclusief energie, is het waarschijnlijk dat ze anticiperen op het gebruik van grof geweld tegen de demonstranten. In plaats van hulp te bieden in de wetenschap dat ze hun burgers in een financiële afgrond duwen, draaien ze de duimschroeven nòg meer aan - geen gas- en kolenimport meer uit Rusland. Wat stellen ze precies voor om komende winter in dat land de huizen te verwarmen? Duitsland liegt tegen zijn burgers.

Liegen is machtsmisbruik. Daarom wilde JFK, een democraat, de CIA ontmantelen. Machtsmisbruik. Maar het misbruik is alleen maar exponentieel toegenomen, niet alleen in de VS. Daar zijn bijna alle federale departementen schurkenstaten geworden, waaronder: CIA, FBI, NIH, CDC en zelfs het ministerie van Arbeid dat met cijfers aan het knoeien is. Het valt te betwijfelen regeringen van plan zijn om hun burgers voortaan een degelijk inzicht te verschaffen, want de Young Global Leaders hebben ongetwijfeld opgedragen gekregen dat hun statistieken moeten aansluiten bij de ambities van The Great Reset.




[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's]



[12 augustus 2022]

 

Afdrukken Doorsturen