Hoe nuttig is het apenpokkenvaccin?

De meeste mensen in ons land die positief testten op het apenpokken (monkeypox) virus, zijn mannen die seks hebben (gehad) met mannen. Een deel van die groep kan zich daarom sinds een tijdje preventief laten vaccineren tegen het coronavirus. Ongeveer 32.000 mensen zijn uitgenodigd. Ze kregen twee prikken. Tot nu toe zijn er meer dan 17.000 prikken gezet. Was dat nuttig of zijn er risico's aan verbonden.



Op de website van het RIVM vinden we de "nieuwe uitvoeringsrichtlijn monkeypoxvaccinatie, versie 1", gedateerd 13 september jl.

Ze kùnnen zich bij het RIVM wèl het apezuur werken, want naar het RIVM zelf vertelt is er eind juli 2022 gestart met een pre-expositie-vaccinatiecampagne met het vaccin Imvanex, met als primaire doel het bestrijden van de huidige monkeypoxuitbraak.

Verderop in het artikel lezen we het volgende:
"In verband met de beperkte beschikbaarheid van Imvanex® in Europa, heeft een Emergency Task Force (ETF) van de EMA daarnaast aanbevolen dat het Amerikaanse vaccin Jynneos (dat hetzelfde vaccin is als Imvanex® en door dezelfde fabrikant gemaakt wordt) gebruikt kan worden voor bescherming tegen monkeypox."

U zult niet geloven wiens studie bij cynomolgus-apen in 2008 aantoonde dat Jynneos (ook bekend als MVA, MVA-BN, Imvamune, Imvanex) en Dryvax (het oude pokkenvaccin van het NY Department of Health) niet voorkwámen dat er apenpokkenlaesies of viremie bij gevaccineerde apen optraden. De apen stierven niet - dat is in ieder geval wat. Maar feit is dat er bijna niemand op apegapen komt te liggen als gevolg van apenpokken. In de Verenigde Staten zijn tot nu toe 2 sterfgevallen bekend - beide pesonen hadden een sterk verzwakt immuunsysteem. Er was ook een overlijden gemeld bij een Hollywood-make-upartiest, 9 dagen na het ontvangen van een injectie met het apenpokkenvaccin.

Maar misschien gelooft u het wel. Het was natuurlijk de NIAID van de bekende dr. Fauci die dit ontdekte. Het werd gepubliceerd in de Proceedings van de National Academy of Science in 2008. We moeten zeggen dat die man (net als veel politici, overigens) een wel erg kort geheugen heeft. Hij houdt ervan om experimentele, gevaarlijke vaccins te geven, in dit geval aan homomannen. Hij houdt van de Omerta-code (stilte) waar alle wetenschappers die van hem afhankelijk zijn, zich aan moeten houden, dus geen van hen verklapt hoe de vaccins werkelijk zijn.

In een eerder artikel op Economedian hebben we erop gewezen dat het vaccin apenpokken bij apen niet heeft voorkómen. Het genereerde wel antilichaamniveaus... maar zonder een correlaat van beschermingsantilichaamniveaus betekent het niet veel. Alle vaccinkandidaten genereren een of andere soort antilichamen. In een schijnbare poging om te laten zien dat het vaccin "werkt", had de fabrikant enkele niet-gepubliceerde gegevens vrijgegeven, volgens CIDRAP van de Universiteit van Minnesota:
"In tegenstelling tot een recente Nederlandse preprint die twijfel zaaide over de werkzaamheid van het Jynneos (gemodificeerde vaccinia Ankara [MVA])-vaccin van Bavarian Nordic om significante neutraliserende antilichamen tegen apenpokken te produceren, heeft het bedrijf zijn eigen preprint-onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat Jynneos met een enkele en twee doses Jynneos subcutaan toegediende vaccinaties duurzame neutraliserende antilichaamreacties induceerden bij gezonde vrijwilligers.
De resultaten waren vergelijkbaar met replicerende pokkenvaccins van de oudere generatie."

Maar hier komt de aap uit de mouw: de CDC gaf het vaccin aan 1000-1600 gezondheidswerkers in een gebied van Congo waar velen naar verwachting zouden worden blootgesteld. Vaccinaties begonnen in 2017 en waren voltooid in 2020 of eerder.
Het 2017 clinicaltrials.gov-rapport van deze studie zegt dat 1600 gezondheidswerkers het middel zullen krijgen. In de publicatie van 2018 die de logistiek van de proef beschrijft, was de beoogde inschrijving 1000. In deze publicatie staat ook dat "16 weken nodig waren voor de eerste inschrijving van deelnemers". Het beschrijft verder zijn methodologie:
"Serologische monitoring van studiedeelnemers zal met tussenpozen van ongeveer 6 maanden worden voortgezet totdat het tijdspunt van twee jaar is bereikt. Tot die tijd zal het onderzoeksteam informatie blijven verzamelen over de beroepsmatige blootstelling van deelnemers aan MPX-gevallen (vermoedelijk en bevestigd), MPX-infectiestatus en mogelijke bijwerkingen van vaccins. Ten slotte zullen we, als surrogaatmaatstaf voor de immunisatie-efficiëntie, de serumorthopoxvirus-antilichaamtiters van de deelnemers meten en zullen we beoordelen of specifieke deelnemerskenmerken (bijv. leeftijd, geslacht, eerdere immunisatie tegen pokken) worden geassocieerd met duurzamere antilichaamniveaus...
Inzicht in de prestatieparameters van IMVAMUNE [een van de vele eerdere namen van Jynneos-Nass] onder omstandigheden van natuurlijke overdracht van het orthopoxvirus zal het vertrouwen wekken in het gebruik ervan als preventieve maatregel voor veel populaties die mogelijk risico lopen, waaronder HCW's, en, in de toekomst, misschien jagers of andere groepen met een verhoogd risico."

Toch heeft de CDC met geen woord gerept over de resultaten van dit uitgebreide veldonderzoek, het enige onderzoek naar de werkzaamheid – ooit – voor dit vaccin. Gewoon apekool, dus. Of is het een broodje aap verhaal? Hoe dan ook: als de resultaten positief waren, denkt u dan niet dat de CDC dat van de daken zou schreeuwen terwijl het steeds meer kandidaten zoekt voor zijn apenbusinessvaccin? En nu willen de Amerikaanse autoriteiten al dat kinderen meedoen aan het experiment. Die zijn dan mooi in de aap gelogeerd. Of misschien is het geen experiment en weten de federale ambtenaren er precies wat ze doen.


Lees de hierboven gelinkte artikelen zelf en bepaal vervolgens of/hoe de volksgezondheidsinstanties beleid maken voor uw goede gezondheid of dat zij ten aanzien van het apenpokkenvaccin voor aap staan.






[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's]



[18 september 2022]

 

Afdrukken Doorsturen