200 landen vliegen naar Egypte voor klimaattop

Het UN Framework Convention on Climate Change is vandaag begonnen in Sharm El Sheikh, Egypte, en duurt van 6-18 november. De bijeenkomst zal zich naar verwachting focussen op de vraag of rijke landen die het grootste deel van de kooldioxide hebben uitgestoten (waarvan gezegd wordt dat die historisch gezien de klimaatverandering aanwakkerde), 'verlies en schade' moeten compenseren voor ontwikkelingslanden die niet significant hebben bijgedragen aan het probleem en het minst voorbereid zijn op de gevolgen ervan.




Hier volgt een belangrijk WEF-agenda-artikel van 27 oktober. Als u, lezer, toevallig in een "rijke natie" woont, moet u zich ervan bewust zijn dat COP27 en het World Ecoomic Forum (WEF) bovenaan de agenda staan ​​om u herstelbetalingen te laten doen aan de minder fortuinlijke landen die lijden aan slecht weer, wat vaak 'klimaatverandering' wordt genoemd.

Het UN Framework Convention on Climate Change is vandaag begonnen in Sharm El Sheikh, Egypte, en duurt van 6-18 november. De bijeenkomst zal zich naar verwachting focussen op de vraag of rijke landen die het grootste deel van de kooldioxide hebben uitgestoten (waarvan gezegd wordt dat die historisch gezien de klimaatverandering aanwakkerde), 'verlies en schade' moeten compenseren voor ontwikkelingslanden die niet significant hebben bijgedragen aan het probleem en het minst voorbereid zijn op de gevolgen ervan.

Het herstelpraatje is niet bepaald nieuw, maar bereikt een hoogtepunt. Het plan is om een ​​"responsfonds" op te richten dat geld zou moeten inzamelen en vervolgens die fondsen gaat verdelen onder arme landen of andere "duurzame projecten". Het artikel van het WEF zwijgt erg over wie zal worden geselecteerd om dit fonds te beheren, dus dat laten wij aan uw verbeelding over.

De belangrijkste bron van inkomsten voor het fonds wordt voorgesteld als een “windfall tax" op de winsten van olie- en gasbedrijven.

Hoe werkt die windfall tax? N.B.: Een windfall tax is een hoger belastingtarief op winst die het gevolg is van een plotselinge meevaller voor een bepaald bedrijf of bepaalde bedrijfstak, vaak als gevolg van een geopolitieke verstoring, oorlog of natuurramp door ongebruikelijke pieken in de vraag en/of onderbrekingen van de levering.

Naarmate de olievoorziening steeds beperkter wordt doordat ESG-gedreven banken financiering voor olie-exploratie weigeren, zullen koolwaterstoffen schaarser en duurder worden. Naarmate de olieprijzen stijgen, zal de "windfall tax" de meeste extra winsten wegnemen die oliemaatschappijen maken op hun bestaande oliebronnen. (ESG staat voor Environmental, Social en Governance ofwel: Milieu, Maatschappij en Bestuur).

Zo zal de windfall tax de olie-exploratie verder ontmoedigen, wat leidt tot oneindige stijgingen van de olie- en gasprijzen, en tot meer en meer "onverwachte winsten" die worden geconfisqueerd van oliemaatschappijen, die die strop dan aan de consument zullen doorschuiven wat dan weer onder de duistere WEF-faciliteit voor "klimaatherstel" terechtkomt.

Het WEF dringt erop aan de exploratie stop te zetten ondanks de bestaande brandstoftekorten, waardoor de Europese economieën verlamd zullen raken.

Vrijwel alle woningen worden verwarmd met aardgas, soms met stookolie of propaan. De elektriciteit die wordt gebruikt om airconditioning te laten werken, is ook grotendeels afkomstig van koolwaterstoffen van o.a. steenkool of gas. Als koolwaterstoffen in prijs blijven stijgen bij een afnemend aanbod, zal het onvermijdelijk zijn om een ​​gebrek aan natuurlijke hulpbronnen te ervaren om een ​​comfortabele temperatuur in uw huis te behouden.

Dit is al een realiteit in Europa. Europeanen worden er nu al op aangesproken hun thermostaat lager te zetten vanwege een tekort aan aardgas in Europa. Dit kan voor sommige Europeanen teleurstellend zijn, maar is zeker onvermijdelijk omdat er niet genoeg gas zal zijn voor ieders comfort.

Bill Gates juicht die tekorten toe. "Het is goed voor de lange termijn omdat mensen niet afhankelijk willen zijn van Russisch aardgas - dus zullen ze sneller overstappen op deze nieuwe benaderingen", zei "klimaatdeskundige" Bill Gates terwijl hij voor zijn investeringsmaatschappij Breakthrough Energy Ventures klimaattechnologie (koolstofbelasting) in een CNBC-interview promootte.



Beschouw dit als een voorproefje van wat alle mensen zouden moeten doormaken als de tekorten aan koolwaterstoffen buiten Europa groter worden.

Met auto's op benzine was er geen probleem dat iedereen een auto bezat. Auto's zijn voor meer dan 90% recyclebaar omdat ze meestal zijn gemaakt van staal en wat aluminium (gegoten motorblokken en dergelijke). Naarmate olie duurder wordt in overeenstemming met de plannen van het WEF, wordt het bezit van benzineauto's echter onpraktisch. Dus, of we het nu leuk vinden of niet, moeten we als het aan het WEF (en onze regering) ligt overstappen op elektrisch aangedreven voertuigen. Deze auto's hebben grote en dure batterijen gemaakt met lithium, kobalt en nikkel.  Tegelijk met het stimuleren van een elektrische auto wordt gezwegen over het feit dat de energie daadwerkelijk ergens anders wordt opgewekt. Het recyclen van westers afval door het naar Afrika te vervoeren, is niet groen, net zoals de productie van veel van onze goederen in China en India niet groen is. Niet in de buurt wonen van opgewekte of geproduceerde energie of afval dat wordt afgevoerd, terwijl iemand anders dat wel moet, maakt iemand niet moreel. Het maakt iemand bevoorrecht. Het ervoor pleiten maakt iemand hypocriet en elitair.

Het probleem bij elektrische auto's is dat er niet voldoende aanbod is van de "dure, zeldzame" materialen om iedereen een elektrische auto te geven. Als dat het geval is, zou iemand - en u zou het kunnen zijn - noodzakelijkerwijs worden verhinderd om een auto te bezitten.

Hoe zou u zich dan moeten rondbewegen, zult u dan vragen. Nou, dat is ùw probleem! Misschien maakt u gebruik van het openbaar vervoer of maakt u gebruik van slimme taxi's. Of misschien, omdat u uw koude huis beu bent en geen auto hebt, zou u kunnen verhuizen naar een door het WEF voorgestelde "klimaatslimme stad".


The Telegraph, gesponsord door Bill Gates, prijst dit model van een "stad van de toekomst" aan. Neem een ​​kijkje - u zult onder de indruk zijn! Sommigen vinden het futuristisch.... wij vinden het het concentratiekamp van de toekomst.

Houd er rekening mee dat water in uw groene slimme stad "voor altijd 100% gerecycled zal worden". Denk er nog eens over na wat dat betekent!

De parasitaire elite geeft niets om de aarde of om arme landen. Dit is één van de plannen om de overheid te helpen bij het in gebreke blijven van hun schulden, maar zij noemen het iets anders. Net als de Covid-agenda gaat de klimaatagenda alleen over geld, macht en controle. Als de klimaatgroep ècht om de aarde zou geven, zouden ze zich concentreren op innovatieve manieren om de tonnen afval te beheren die elk jaar de aarde vervuilen. Afval is niet sexy, en het is een stuk minder sexy als het een prachtige kustlijn vervuilt. Eén ding is zeker, we zouden een stuk groener zijn als niet de halve wereld (met vaak privé-vliegtuigen) naar Sharm El Sheikh vliegt.

Wat er ook gebeurt, u kunt er zeker van zijn dat uw door het WEF beheerde klimaatherstelbetalingen lang nadat u naar de "slimme groene stad" bent verhuisd, zullen doorgaan vanwege transportproblemen en de kosten van verwarming en koeling van uw mooie huis.

U zult niets bezitten. Maar zult u ook gelukkig zijn?







[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's]



[6 november 2022]

 

Afdrukken Doorsturen