De positie van Duitsland in de nieuwe wereldorde van de VS

Duitsland is een economische satelliet geworden van Amerika's Nieuwe Koude Oorlog met Rusland, China en de rest van Eurazië. Dat moet veranderen, en dat omvat de noodzaak van een alternatief voor de machtige, in de VS gecentreerde internationale instellingen.




Duitsland is een economische satelliet geworden van Amerika's Nieuwe Koude Oorlog met Rusland, China en de rest van Eurazië.

Duitsland en andere NAVO-landen hebben te horen gekregen dat ze zichzelf handels- en investeringssancties moeten opleggen die de huidige proxy-oorlog in Oekraïne zullen overleven. De Amerikaanse president Biden en zijn woordvoerders van het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben uitgelegd dat Oekraïne slechts de openingsarena is in een veel bredere dynamiek die de wereld opsplitst in twee tegengestelde sets van economische allianties. Deze wereldwijde breuk belooft een strijd te worden om te bepalen of de wereldeconomie een unipolaire, in de VS gecentreerde, dollareconomie zal zijn, of een multipolaire wereld met meerdere valuta's, gecentreerd op het Euraziatische kernland met gemengde publieke/private economieën.

President Biden heeft deze splitsing gekarakteriseerd als een scheiding tussen democratieën en autocratieën. De terminologie is typisch Orwelliaans dubbelspreken. Met 'democratieën' bedoelt hij de Amerikaanse en aanverwante westerse financiële oligarchieën. Hun doel is om de economische planning uit de handen van gekozen regeringen te verschuiven naar Wall Street en andere financiële centra onder controle van de VS. Amerikaanse diplomaten gebruiken het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank om privatisering van de wereldinfrastructuur en afhankelijkheid van Amerikaanse technologie, olie en voedselexport te eisen.

Met 'autocratie' bedoelt Biden landen die zich verzetten tegen deze overname van financialisering en privatisering. In de praktijk betekent Amerikaanse retoriek het bevorderen van zijn eigen economische groei en levensstandaard, waarbij financiën en bankieren (officieel) als openbare nutsbedrijven worden behouden - hoewel er aan de Federal Reserve niets federaals is en deze centrale bank geen reserves heeft - het is eigendom van Amerikaanse grootbanken.
Waar het in wezen om gaat, is of economieën door bankcentra zullen worden gepland om financiële rijkdom te creëren - door de basisinfrastructuur, openbare voorzieningen en sociale diensten zoals gezondheidszorg te privatiseren tot monopolies - of door de levensstandaard en welvaart te verhogen door bankieren en geldcreatie, volksgezondheid, onderwijs, vervoer en communicatie in publieke handen te behouden,

Het land dat de meeste "bijkomende schade" lijdt bij deze wereldwijde breuk, is Duitsland. Als Europa's meest geavanceerde industriële economie zijn Duits staal, chemicaliën, machines, auto's en andere consumptiegoederen het sterkst afhankelijk van de invoer van Russisch gas, olie en metalen van aluminium tot titanium en palladium. Maar ondanks twee Nord Stream-pijpleidingen die zijn gebouwd om Duitsland van laaggeprijsde energie te voorzien, heeft Duitsland te horen gekregen dat het zich moet afsluiten van Russisch gas en zich moet de-industrialiseren. Dit betekent het einde van zijn economische superioriteit. De sleutel tot bbp-groei in Duitsland, net als in andere landen, is het energieverbruik per werknemer. Duitsland heeft - zoals het een satellietstaat betaamt - zich gedienstig geschikt in haar door de VS opgelegde rol.

De anti-Russische sancties maken de Nieuwe Koude Oorlog van vandaag de dag inherent anti-Duits. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken heeft gezegd dat Duitsland laaggeprijsd Russisch pijpleidinggas moet vervangen door hooggeprijsd Amerikaans LNG-gas. Om dit gas te importeren, zal Duitsland snel meer dan $ 5 miljard moeten uitgeven om havencapaciteit op te bouwen om LNG-tankers te verwerken. Het effect is dat de Duitse industrie niet meer concurrerend zal zijn. Faillissementen zullen zich uitbreiden, de werkgelegenheid zal afnemen en de pro-NAVO-leiders van Duitsland zullen een chronische depressie en een dalende levensstandaard opleggen.

De meeste politieke theorieën gaan ervan uit dat naties in hun eigen belang zullen handelen. Anders zijn het satellietlanden, die hun eigen lot niet in de hand hebben. Duitsland onderwerpt zijn industrie en levensstandaard aan de voorschriften van de Amerikaanse machthebbers en het eigenbelang van de Amerikaanse olie- en gassector. Het doet dit vrijwillig - niet vanwege militair geweld, maar uit een ideologische overtuiging dat de wereldeconomie moet worden bestuurd door Amerikaanse planners uit de Koude Oorlog.

Soms is het gemakkelijker om de dynamiek van vandaag de dag te begrijpen door afstand te nemen van de eigen onmiddellijke situatie en te kijken naar historische voorbeelden van het soort politieke diplomatie dat men de wereld van nu ziet splijten. De dichtstbijzijnde parallel die we zo snel konden vinden is de strijd van het middeleeuwse Europa door het Romeinse pausdom tegen Duitse koningen - de Heilige Roomse keizers - in de 13e eeuw. Dat conflict verdeelde Europa langs lijnen die veel lijken op die van vandaag. Een reeks pausen excommuniceerde Frederik II en andere Duitse koningen en mobiliseerde bondgenoten om te vechten tegen Duitsland en zijn controle over Zuid-Italië en Sicilië.

Westers antagonisme tegen het Oosten werd aangewakkerd door de kruistochten (1095-1291), net zoals de huidige Koude Oorlog een kruistocht is tegen economieën die de Amerikaanse dominantie van de wereld bedreigen. De middeleeuwse oorlog tegen Duitsland was voorbij wie het christelijke Europa moest controleren: het pausdom, waarbij de pausen wereldse keizers werden, of seculiere heersers van individuele koninkrijken door de macht te claimen om ze moreel te legitimeren en te accepteren.

De middeleeuwse europese analogie met Amerika's nieuwe koude oorlog tegen China en Rusland was het Grote Schisma in 1054. Leo IX eiste unipolaire controle over het christendom en excommuniceerde de orthodoxe kerk in Constantinopel en de hele christelijke bevolking die erbij hoorde. Een enkel bisdom, Rome, sloot zich af van de hele christelijke wereld van die tijd, inclusief de oude Patriarchaten van Alexandrië, Antiochië, Constantinopel en Jeruzalem.

Deze ontsnapping creëerde een politiek probleem voor de Romeinse diplomatie: hoe alle West-Europese koninkrijken onder controle te houden en het recht op financiële subsidie ​​van hen op te eisen. Dat doel vereiste het ondergeschikt maken van seculiere koningen aan pauselijke religieuze autoriteit. In 1074 kondigde Gregorius VII, Hildebrand, 27 pauselijke dictaten aan die de bestuurlijke strategie schetsten voor Rome om zijn macht over Europa vast te leggen.

Deze pauselijke eisen lopen opvallend parallel met die van de huidige Amerikaanse machthebbers. In beide gevallen vereisen militaire en wereldse belangen een sublimatie in de vorm van een ideologische kruistochtgeest om het gevoel van solidariteit te versterken dat elk systeem van imperiale overheersing vereist. De logica is tijdloos en universeel.

De pauselijke dictaten waren op twee belangrijke manieren radicaal. Ten eerste verheven ze de bisschop van Rome boven alle andere bisdommen en creëerden zo het moderne pausdom. Clausule 3 bepaalde dat alleen de paus de inhuldigingsbevoegdheid had om bisschoppen te benoemen of af te zetten of te herstellen. Om dit te versterken, gaf Clausule 25 het recht om bisschoppen te benoemen (of af te zetten) aan de paus, niet aan lokale heersers. En Clausule 12 gaf de paus het recht om keizers af te zetten, in navolging van Clausule 9, waarbij "alle prinsen verplicht werden alleen de voeten van de paus te kussen" om als legitieme heersers te worden beschouwd.

Ook nu claimen de VS (verholen) het recht om te benoemen wie erkend moet worden als staatshoofd van een land. In 1953 wierpen ze de gekozen leider van Iran omver en vervingen hem door de militaire dictatuur van de sjah. Dat principe geeft de VS de mogelijkheid om 'kleurrevoluties' voor regimeverandering te sponsoren, zoals hun sponsoring van Latijns-Amerikaanse militaire dictaturen die cliëntoligarchieën creëren om Amerikaanse zakelijke en financiële belangen te dienen. De staatsgreep van 2014 in Oekraïne is slechts de laatste uitoefening van dit Amerikaanse "recht" om leiders te benoemen en af ​​te zetten.

Meer recentelijk hebben Amerikaanse diplomaten Juan Guaidó benoemd tot staatshoofd van Venezuela in plaats van de gekozen president, en hebben ze de goudreserves van dat land aan hem overgedragen. President Biden heeft erop aangedrongen dat Rusland Poetin moet verwijderen en een meer pro-Amerikaanse leider in zijn plaats moet zetten. Dit “recht” om staatshoofden te selecteren is een constante in het Amerikaanse beleid geweest gedurende de lange geschiedenis van politieke inmenging in wereldwijde politieke aangelegenheden sinds de Tweede Wereldoorlog.

Het tweede radicale kenmerk van de pauselijke dictaten was hun uitsluiting van alle ideologie en beleid die afweken van het pauselijke gezag. Clausule 2 stelde dat alleen de paus "universeel" kon worden genoemd. Elk meningsverschil was per definitie ketters. Clausule 17 stelde dat geen enkel hoofdstuk of boek canoniek kan worden beschouwd zonder pauselijke autoriteit.

Een soortgelijke eis als wordt gesteld door de huidige door de VS gesteunde ideologie van gefinancialiseerde en geprivatiseerde 'vrije markten', wat inhoudt dat de regeringsmacht wordt gedereguleerd om economieën vorm te geven in andere belangen dan die van in de VS gecentreerde financiële en zakelijke elites.

De vraag naar universaliteit in de nieuwe Koude Oorlog van nu is gehuld in de taal van 'democratie'. Maar de definitie van democratie in de huidige Nieuwe Koude Oorlog is gewoon 'pro-VS', en specifiek neoliberale privatisering als de door de VS gesponsorde nieuwe economische religie. Deze ethiek wordt beschouwd als 'wetenschap', zoals in de quasi-Nobelprijs in de Economische Wetenschappen. Dat is het moderne eufemisme voor neoliberale Chicago-School junk-economie, IMF-bezuinigingsprogramma's en belastingvoordelen voor de rijken.

De pauselijke dictaten beschreven een strategie om de unipolaire controle over seculiere rijken vast te houden. Ze beweerden pauselijke voorrang boven wereldse koningen, vooral over de Heilige Roomse keizers van Duitsland. Clausule 26 gaf pausen de bevoegdheid om iedereen te excommuniceren die "niet in vrede was met de Roomse Kerk". Dat principe impliceerde de afsluitende clausule 27, die de paus in staat stelde om "onderdanen te ontslaan van hun trouw aan goddeloze mannen." Dit moedigde de middeleeuwse versie van 'kleurenrevoluties' aan om regimeverandering teweeg te brengen.

Wat de landen in deze solidariteit verenigde, was een antagonisme tegen samenlevingen die niet onderworpen waren aan gecentraliseerde pauselijke controle - de moslimongelovigen die Jeruzalem bezaten, en ook de Franse katharen en iedereen die als een ketter werd beschouwd. Bovenal was er vijandigheid jegens regio's die sterk genoeg waren om de pauselijke eisen om financiële hulde te weerstaan.

De hedendaagse tegenhanger van een dergelijke ideologische macht om ketters te excommuniceren die zich verzetten tegen de eisen van gehoorzaamheid en eerbetoon, zou zijn dat de Wereldhandelsorganisatie, de Wereldbank en het IMF economische praktijken dicteren en "voorwaarden" stellen die alle regeringen van de lidstaten moeten volgen, op straffe van Amerikaanse sancties - de moderne versie van excommunicatie van landen die de Amerikaanse superioriteit niet accepteren. Clausule 19 van de Dictaten bepaalde dat de paus door niemand veroordeeld kon worden - net zoals vandaag de dag weigeren de Verenigde Staten hun acties te onderwerpen aan uitspraken van het Wereldgerechtshof. Ook vandaag de dag wordt verwacht dat Amerikaanse dictaten via de NAVO en andere instellingen (zoals het IMF en de Wereldbank) zonder twijfel door Amerikaanse satellieten zullen worden opgevolgd. Zoals Margaret Thatcher zei over haar neoliberale privatisering die de Britse publieke sector vernietigde: "Er is geen alternatief" (There is no alternative - TINA).

Ons punt is om de analogie te benadrukken met de huidige sancties van de VS tegen alle landen die hun eigen diplomatieke eisen niet opvolgen. Handelssancties zijn een vorm van excommunicatie. Ze keren het principe van het Verdrag van Westfalen uit 1648 om dat elk land en zijn heersers onafhankelijk maakte van buitenlandse inmenging. President Biden karakteriseert de Amerikaanse inmenging als het verzekeren van zijn nieuwe antithese tussen ‘democratie’ en ‘autocratie’. Met democratie bedoelt hij een cliëntoligarchie onder controle van de VS, die financiële rijkdom creëert door de levensstandaard voor arbeid te verlagen, in tegenstelling tot gemengde publieke/private economieën die gericht zijn op het bevorderen van de levensstandaard en sociale solidariteit.

Zoals we al zeiden heeft het Grote Schisma, door de orthodoxe kerk met als middelpunt Constantinopel en haar christelijke bevolking te excommuniceren, de noodlottige religieuze scheidslijn gecreëerd die het Westen het afgelopen millennium van het Oosten heeft gescheiden. Die splitsing was zo belangrijk dat Vladimir Poetin het aanhaalde als onderdeel van zijn toespraak van 30 september 2022 waarin hij de huidige breuk met de op de VS en de NAVO gecentreerde westerse economieën beschrijft.

De 12e en 13e eeuw toonde dat Normandische veroveraars van Engeland, Frankrijk en andere landen, samen met Duitse koningen, herhaaldelijk protesteerden, herhaaldelijk werden geëxcommuniceerd, maar uiteindelijk bezweken voor pauselijke eisen. Het duurde tot de 16e eeuw voordat Maarten Luther, Zwingli en Hendrik VIII eindelijk een protestants alternatief voor Rome creëerden, waardoor het westerse christendom multipolair werd.

Waarom duurde het zo lang? Het antwoord is dat de kruistochten zorgden voor een organiserende ideologische zwaartekracht. Dat was de middeleeuwse analogie met de huidige Nieuwe Koude Oorlog tussen Oost en West. De kruistochten creëerden een spirituele focus van "morele hervorming" door haat te mobiliseren tegen "de ander" - het moslim-Oosten, en in toenemende mate Joden en Europese christelijke andersdenkenden van de Romeinse controle. Dat was de middeleeuwse analogie met de hedendaagse neoliberale 'vrijemarkt'-doctrines van Amerika's financiële oligarchie en zijn vijandigheid jegens China, Rusland en andere naties die die ideologie niet volgen.

In de nieuwe Koude Oorlog van heden mobiliseert de neoliberale ideologie van het Westen angst en haat jegens 'de ander' en zet het naties die een onafhankelijk pad volgen weg als 'autocratische regimes'. Ronduit racisme wordt bevorderd jegens hele volkeren, zoals blijkt uit de russofobie en cancel-cultuur die momenteel het Westen overspoelt.

Net zoals de multipolaire transitie van het westerse christendom het protestantse alternatief van de 16e eeuw vereiste, moet de breuk van het Euraziatische binnenland van het bankgecentreerde NAVO-Westen worden geconsolideerd door een alternatieve ideologie over het organiseren van gemengde publieke/private economieën en hun financiële infrastructuur.

Middeleeuwse kerken in het Westen werden ontdaan van hun aalmoezen en schenkingen als de Sint-Pieterspenning en andere subsidies aan het pausdom die bijdroegen aan de oorlogen die het voerde tegen heersers die weerstand boden aan pauselijke eisen. Engeland speelde de rol van groot slachtoffer, de rol die Duitsland vandaag de dag speelt. Enorme Engelse belastingen werden zogenaamd geheven om de kruistochten te financieren die werden omgeleid om o.a. Frederik II te bestrijden. Die afleiding werd gefinancierd door pauselijke bankiers uit Noord-Italië (Lombards en Cahorsins), en werden koninklijke schulden die door de hele economie werden doorgegeven.

De baronnen van Engeland voerden in de jaren 1260 een burgeroorlog tegen Henry II, waarmee hij een einde maakte aan zijn medeplichtigheid aan het opofferen van de economie aan de pauselijke eisen.

Wat een einde maakte aan de macht van het pausdom over andere landen was het einde van zijn oorlog tegen het Oosten. Toen de kruisvaarders in 1291 Akko, de hoofdstad van Jeruzalem, verloren, verloor het pausdom zijn controle over het christendom. Er was geen 'kwaad' meer om te bestrijden, en het 'goede' had zijn zwaartepunt en samenhang verloren. In 1307 greep de Franse Filips IV (“de Schone”) de rijkdom van de grote militaire bankorde van de kerk, die van de Tempeliers in Parijs. Andere heersers nationaliseerden ook de Tempeliers en monetaire systemen werden uit de handen van de kerk genomen. Zonder een gemeenschappelijke vijand die door Rome werd gedefinieerd en gemobiliseerd, verloor het pausdom zijn unipolaire ideologische macht over West-Europa.

Het moderne equivalent van de afwijzing van de Tempeliers en de pauselijke financiën is het feit dat landen zich terugtrekken uit Amerika's Nieuwe Koude Oorlog. Ze verwerpen de dollarstandaard en het Amerikaanse bank- en financiële systeem, aangezien steeds meer landen Rusland en China niet als tegenstanders zien, maar als grote kansen voor wederzijds economisch voordeel.

De ontbinding van de Sovjet-Unie in 1991 beloofde een einde aan de Koude Oorlog. Het Warschaupact werd ontbonden, Duitsland werd herenigd en Amerikaanse machthebbers beloofden een einde aan de NAVO, omdat er geen militaire dreiging meer was van de Sovjet-Unie. Russische leiders gaven zich over aan de hoop dat, zoals president Poetin het uitdrukte, een nieuwe pan-Europese economie zou ontstaan ​​van Lissabon tot Vladivostok. Vooral van Duitsland werd verwacht dat het het voortouw zou nemen bij het investeren in Rusland en het efficiënter herstructureren van zijn industrie. Rusland zou deze technologieoverdracht betalen door gas en olie te leveren, samen met nikkel, aluminium, titanium en palladium.

Er was geen enkele verwachting dat de NAVO zou worden uitgebreid om een ​​nieuwe Koude Oorlog te laten ontketenen, laat staan ​​dat het Oekraïne, erkend als de meest corrupte kleptocratie in Europa, zou steunen om geleid te worden door extremistische partijen die zichzelf identificeren met Duitse nazi-insignes.

Hoe verklaren we waarom het schijnbaar logische potentieel van wederzijds gewin tussen West-Europa en de voormalige Sovjet-economieën veranderde in een sponsoring van oligarchische kleptocratieën. De vernietiging van de Nord Stream 2-pijpleiding vat de dynamiek in een notendop samen. Al bijna een decennium lang is er in de VS een constante druk op Duitsland om zijn afhankelijkheid van Russische energie te beëindigen. Deze eisen werden tegengewerkt door Gerhardt Schroeder, Angela Merkel en Duitse politici. Ze wezen op de voor de hand liggende economische logica van wederzijdse handel van Duitse fabrikanten voor Russische grondstoffen.
Het probleem van de VS was hoe het Duitsland kon stoppen de Nord Stream 2-pijpleiding in gebruik te nemen.

Victoria Nuland, president Biden en andere Amerikaanse diplomaten toonden aan dat de manier om dat te doen was om een ​​haat tegen Rusland aan te wakkeren. De Nieuwe Koude Oorlog werd voorgesteld als een nieuwe kruistocht. Zo had George W. Bush de Amerikaanse aanval op Irak beschreven om zijn oliebronnen te veroveren. De door de VS gesponsorde staatsgreep van 2014 creëerde een Oekraïens marionettenregime dat acht jaar lang de Russisch sprekende oostelijke provincies heeft gebombardeerd (waarover de westerse mainstream media blijven zwijgen). De NAVO lokte dus een Russische militaire reactie uit. De ophitsing was succesvol en de gewenste Russische reactie werd terecht als een niet-uitgelokte gruweldaad bestempeld. De bescherming van burgers werd in de door de NAVO gesponsorde media afgeschilderd als zo aanstootgevend dat het de handels- en investeringssancties verdiende die sinds februari zijn opgelegd. Een kruistocht in een modern jasje.

Het resultaat is dat de wereld zich in twee kampen splitst: de in de VS gecentreerde NAVO en de opkomende Euraziatische coalitie. Een bijproduct van deze dynamiek is dat Duitsland niet in staat is het economische beleid van wederzijds voordelige handels- en investeringsbetrekkingen met Rusland (en misschien ook China) voort te zetten. De Duitse bondskanselier Olaf Sholz heeft deze week een wel erg grote broek aangetrokken en is naar China gegaan om te eisen dat het de publieke sector ontmantelt en stopt met het subsidiëren van zijn economie, anders zullen Duitsland en Europa sancties opleggen op de handel met China. China kan op geen enkele manier aan deze belachelijke vraag voldoen, net zomin als de Verenigde Staten of een andere industriële economie zouden stoppen met het subsidiëren van hun eigen computerchips en andere belangrijke sectoren. De Duitse Raad voor Buitenlandse Betrekkingen is een neoliberale "libertaire" tak van de NAVO die de Duitse de-industrialisatie en afhankelijkheid van de Verenigde Staten voor zijn handel eist, met uitzondering van China, Rusland en hun bondgenoten. Dit belooft de laatste nagel aan de economische doodskist van Duitsland te worden.

Een ander bijproduct van Amerika's Nieuwe Koude Oorlog is het beëindigen van elk internationaal plan om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Een hoeksteen van de Amerikaanse economische diplomatie is dat haar oliemaatschappijen en die van haar NAVO-bondgenoten de olie- en gasvoorziening van de wereld controleren, dat wil zeggen, de afhankelijkheid van op koolstof gebaseerde brandstoffen verminderen. Dat is waar de NAVO-oorlog in Irak, Libië, Syrië, Afghanistan en Oekraïne over ging. Het is niet zo abstract als "Democracies vs. Autocracies." Het gaat over het vermogen van de VS om andere landen schade toe te brengen door hun toegang tot energie en andere basisbehoeften te verstoren.

Zonder het 'goed versus kwaad'-verhaal van de Nieuwe Koude Oorlog zullen de Amerikaanse sancties hun bestaansrecht verliezen in deze Amerikaanse aanval op milieubescherming en op de wederzijdse handel tussen West-Europa en Rusland en China. Dat is de context voor de strijd van vandaag de dag in Oekraïne, die slechts de eerste stap zal zijn in de verwachte jarenlange strijd van de VS om te voorkómen dat de wereld multipolair wordt. Dit proces zal Duitsland en Europa afhankelijk maken van de Amerikaanse leveringen van LNG.

De kunst is om Duitsland ervan te overtuigen dat het voor zijn militaire veiligheid afhankelijk is van de Verenigde Staten. Maar waar Duitsland ècht bescherming tegen nodig heeft, is de Amerikaanse oorlog tegen China en Rusland, die Europa marginaliseert en “Oekraïens maakt”.

Er zijn geen oproepen van westerse regeringen geweest om via onderhandelingen een einde aan deze oorlog te maken, omdat er in Oekraïne geen oorlog is verklaard. De Verenigde Staten verklaren nergens de oorlog, omdat daarvoor volgens de Amerikaanse grondwet een verklaring van het Congres nodig zou zijn. Dus legers van de VS en de NAVO bombarderen, organiseren kleurrevoluties, bemoeien zich met de binnenlandse politiek van andere landen (waardoor de Westfalen-overeenkomsten van 1648 achterhaald worden) en leggen de sancties op die Duitsland en zijn Europese buren uit elkaar drijven.

Het wordt tijd dat europese politici afstand nemen van de politiek van de VS, dat zij in plaats van de huidige Europese Unie een samenwerkingsverband uit de grond stampen op basis van soevereiniteit en respect, waar samenwerking een echte bindende factor wordt en de relaties met de grootmachten opnieuw wordt bezien. Voor dwangmaatregelen zoals de VS die nu gebruiken is daarin geen plaats.







[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's]



[8 november 2022]

 

Afdrukken Doorsturen