NY Fed en grote banken doen verontrustende aankondiging

Het nieuwste digitale tokenoplichtingsplan uit de hel: New York Fed werkt samen met Citigroup. De 12 weken durende proef zal "de haalbaarheid onderzoeken van een interoperabel netwerk van digitaal geld van de centrale bank en digitaal geld van de commerciële bank dat werkt op een gedeeld grootboek met meerdere entiteiten." Het programma komt kort na de ineenstorting van cryptocurrency-beurs FTX, die vorige week faillissement aanvroeg.




Slechts twee werkdagen nadat de crypto-beurs FTX faillissement had aangevraagd en de krantenkoppen de wereld rondgingen die suggereerden dat het zijn crypto-token had gebruikt om een massale fraude in stand te houden die doet denken aan het Ponzi-scheme van Bernie Madoff, dacht de New York Fed dat dit een ideaal moment zou zijn om aan te kondigen dat het een digitale token-pilot lanceerde met de seriële fraudeur, Citigroup.


Als de samenwerking van de New York Fed met Citigroup al niet verontrustend genoeg is, onthult de New York Fed ook dat "Juridische diensten voor het pilot-tokenproject worden geleverd door Sullivan & Cromwell LLP....". (We vragen ons af waarom men een groot advocatenkantoor moet inhuren voor een proefprogramma met een "theoretisch" concept?)

De aankondiging van de New York Fed kwam slechts twee dagen nadat Economedian een artikel had geschreven dat vragen opriep over de uitgebreide rol van Sullivan & Cromwell bij het afhandelen van overnames voor FTX, terwijl het tegelijkertijd Alameda Research vertegenwoordigde. De toenmalige mede-oprichter en CEO van FTX was Sam Bankman-Fried. (Hij trad afgelopen vrijdag af te midden van het schandaal.) Bankman-Fried zou naar verluidt $10 miljard aan FTX-geld van klanten hebben gebruikt om te handelen bij zijn hedgefonds, Alameda Research, en om zijn crypto-token, FTT, te ondersteunen. Volgens berichten in de media is het grootste deel van dat klantengeld nu in lucht opgegaan, samen met de waarde van het token.

Na wat lijkt op een mislukking van de kant van Sullivan & Cromwell om de juiste due diligence uit te voeren op FTX voordat het het opkopen van andere cryptobedrijven mogelijk maakte, is Sullivan & Cromwell er nu op de een of andere manier in geslaagd om het advocatenkantoor te worden dat faillissementsaanvragen indient namens FTX bij de faillissementsrechtbank in Delaware, terwijl het tegelijkertijd vragen van de aanklager over FTX afhandelde. Dat zijn veel petten die men op heeft. (Het advocatenkantoor Holland & Knight heeft de faillissementsaanvraag in Delaware aangevochten met het argument dat het FTX Digital Markets vertegenwoordigt in de Bahama's, waar de primaire FTX-bedrijfsbelangen zijn gevestigd.)

De New York Fed heeft een zeer lange en smerige geschiedenis met Citigroup, één van de megabanken van Wall Street die feitelijk eigenaar zijn van de New York Fed, terwijl de bankonderzoekers van de New York Fed er toezicht op zouden moeten houden. Volgens een audit die op verzoek van het Amerikaanse Congres is uitgevoerd door het Government Accountability Office (GAO) was de New York Fed de regionale Fed-bank die het grootste deel van $ 2,5 biljoen (!) aan geheime leningen aan Citigroup doorsluisde om het tijdens de financiële crisisperiode van 2007 tot 2010 te ondersteunen. De Fed vocht vervolgens meer dan twee jaar tegen de media bij de federale rechtbank om het totaalbedrag en de details van die leningen (evenals leningen aan andere banken) voor het grote publiek geheim te houden.

Vanaf december 2007 tot ten minste juni 2010 ontving Citigroup het volgende aan bailoutoperaties:
$ 2,5 biljoen aan geheime cumulatieve leningen van de Fed;
$ 45 miljard aan kapitaalinjecties van de Amerikaanse schatkist;
de federale overheid garandeerde meer dan $ 300 miljard aan activa van Citigroup;
de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) garandeerde $ 5,75 miljard van zijn senior ongedekte schuld en $ 26 miljard van zijn handelspapier en interbancaire deposito's.
Ondanks dat alles werden de aandelen van Citigroup begin 2009 verhandeld tegen een koers van 99 dollarcent.

Door Citigroup te steunen, steunden de Fed en de Amerikaanse regering ook de rijkdom van één van de grootste individuele aandeelhouders van Citigroup: Sanford (Sandy) Weill, de voormalige voorzitter en CEO van Citigroup. Weill werd miljardair dankzij aandelenopties bij Citigroup. Weill was directeur geweest in de raad van bestuur van de New York Fed. Hij kreeg een hechte band met de president van de New York Fed, Tim Geithner.

Weills aandelenrijkdom is voortgekomen uit wat bedrijfscompensatie-expert Graef "Bud" Crystal het aandelenoptieplan van graaf Dracula noemde - je kon het gewoon niet doodmaken; zelfs niet met een zilveren kogel. Het werkte als volgt: elke keer dat Weill één set aandelenopties uitoefende, kreeg hij ongeveer hetzelfde aantal opties toegeschoven. Crystal legde ten overstaan van Bloomberg News uit dat Weill tussen 1988 en 2002 "96 verschillende optietoekenningen ontving" op een totaal van $ 3 miljard aan aandelen. Crystal: "Het is een wonder dat Weill tijd had om het bedrijf te runnen, met al zijn optietoekenningen en -uitoefeningen. In de jaren 1996, 1997, 1998 en 2000 heeft Weill in totaal respectievelijk 14, 20, 13 en 19 keer optietoekenningen uitgeoefend en vervolgens nieuwe opties ontvangen.”

Toen Weill in 2003 aftrad als CEO, had hij meer dan $ 1 miljard aan compensatie vergaard, waarvan het grootste deel afkomstig was van het steeds weer opnieuw krijgen van aandelenopties. (Hij bleef voorzitter van Citigroup tot 2006.) Slechts één dag nadat hij aftrad als CEO, stond de raad van bestuur van Citigroup Weill toe om 5,6 miljoen aandelen van zijn totale aandelenbestand terug te verkopen aan het bedrijf voor $ 264 miljoen. Dit elimineerde het risico van Weill dat zijn grote aandelenverkoop zijn eigen aandelenkoersen zou verlagen terwijl hij aan het verkopen was. Het bestuur onderhandelde over de prijs van $ 47,14 voor alle aandelen van Weill.

Bij de slotkoers van gisteren op Wall Street was de aandelenkoers van Citigroup het equivalent van $ 4,84 – 89,7% lager dan de koers waartegen Citigroup negentien jaar geleden de aandelen van Weill terugkocht. (Citigroup deed op 9 mei 2011 een omgekeerde splitsing van 1:10, waardoor de aandeelhouders 1 aandeel overhielden voor elke 10 aandelen die eerder in hun bezit waren.)

Om voormalig banktoezichthouder William Black te citeren: "de beste manier om een bank te beroven is door er een te bezitten." Blijkbaar kan hetzelfde nu worden gezegd voor crypto-beurzen.

In plaats van dat de Fed lessen heeft getrokken uit de implosie van Citigroup in 2008 en obscene bailout-operaties, heeft Citigroup toestemming gekregen om terug te vallen op dezelfde overmoedige praktijken die haar insolvent maakten in 2008, waarbij er bij het concern steeds meer ondoorzichtige derivaten en blootstellingen buiten de balans werden opgestapeld.

Met de ondergang van FTX blijkt er een deksel van een enorme beerput afgehaald te zijn.

Heeft u zich bijvoorbeeld wel eens afgevraagd waar al die miljarden dollars in Oekraïne naartoe gingen? Wat er bijvoorbeeld gebeurde met  Biden's miljarden aan fondsen die naar Oekraïne gegaan zijn? In de Amerikaanse media verschijnen berichten dat de tientallen miljarden dollars die naar Oekraïne gegaan zijn, in feite - na te zijn witgewassen - terug naar de VS zijn gegaan om de elites te corrumperen met behulp van FTX-cryptocurrency. Nu is het geld weg en is FTX failliet.

Sam Bankman-Fried (SBF), een productieve democratische donor en ex-CEO van de inmiddels failliete cryptocurrencybeurs FTX, financierde de campagnes van leden van het Amerikaanse Congres die toezicht hielden op de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), één van de belangrijkste organen die belast is met het reguleren van de crypto-industrie en de onderwerp van de agressieve lobby van Bankman-Fried.

De uiterst linkse Washington Post meldde al op 3 maart dat Oekraïne handelde in crypto. Citaat: "De Oekraïense regering heeft sinds zaterdag meer dan $ 42 miljoen aan cryptocurrency-donaties verzameld, plus digitaal artwork, waaronder een gelimiteerde editie ter waarde van ongeveer $ 200.000, volgens blockchain-analysebedrijf Elliptic. De uitdaging is hoe het land deze activa verzilvert om zijn oorlogsbehoeften te financieren. Tijdens de Russische invasie van Oekraïne heeft de CEO van FTX, Sam Bankman Fried, zich gemeld om een crypto-donatieproject te helpen. Hij kondigde nederig aan dat FTX het Oekraïense ministerie van Financiën en andere gemeenschappen zal ondersteunen bij het inzamelen van cryptodonaties voor het land. De Oekraïense regering heeft meer dan $ 60 miljoen aan cryptodonaties ontvangen van over de hele wereld."

De Democraten stuurden naar verluidt tientallen miljarden naar Oekraïne en witwasten dit geld vervolgens terug naar de zakken en fondsen van de Democraten in de VS. Nu is het bedrijf van SBF failliet en zijn de fondsen nergens te vinden. Opmerkelijk is dat het congreslid Rand Paul destijds voorstelde toezicht te houden op hoe de fondsen door Oekraïne zouden worden besteed, maar dat voorstel werd door het Congres verworpen.

De schokkende implosie van de FTX-crypto-beurs is een schande geworden voor de wereldwijde elites, waarbij sommigen mea culpa's uitvaardigen - en anderen doen pogingen hun banden met de in ongenade gevallen, 30-jarige oprichter Sam Bankman-Fried te verbergen. Zo blijkt dat het World Economic Forum (WEF) – waarvan de blitse setting in Davos, Zwitserland, elk jaar een must is voor miljardairs, wereldleiders en gehersenspoelde regeringsleiders/politici die zich ook behorend bij de wereldtop wanen – eerder FTX als een van zijn ‘partners’ had genoemd, waarbij het in de Bahama’s gevestigde bedrijf werd aangeprezen als een "cryptocurrency-beurs gebouwd dóór handelaren, vóór handelaren."

Bankman-Fried was afgelopen mei ook een spreker in Davos, samen met jetset-figuren als de financieel directeur van Google, Ruth Porat, en Bill Winters, CEO van de in Londen gevestigde financiële gigant Standard Chartered. Desalniettemin heeft Schwab's WEF sindsdien elke vermelding van FTX van zijn website verwijderd in de dagen nadat de crypto-beurs faillissement had aangevraagd. Maar het internet vergeet niets, zoals blijkt uit bijgaand gearchiveerd bericht.

Het WEF is niet de enige groep die boter op het hoofd heeft van zijn cheerleading voor FTX en Bankman-Fried, wiens fortuin van $ 16 miljard binnen enkele dagen verdampte - een verbluffende ineenstorting die vergelijkingen met Lehman Brothers en Enron heeft opgeroepen. Afgelopen weekend circuleerden foto's online waarop voormalig president Bill Clinton naast Bankman-Fried op een podium zat - samen met de voormalige Britse premier Tony Blair - tijdens een evenement in de Bahama's afgelopen april.

De parallellen tussen online poker gokken (waarover we eerder schreven), crypto en aandelenhandel zijn duidelijk. Dezelfde soort verslaafden die bij Wall Street-firma's en hedgefondsen handelen zitten ook thuis in hun ondergoed online poker te spelen en/of crypto te verhandelen, 24 uur per dag, 7 dagen in de week, 365 dagen in een jaar. En hetzelfde geldt voor de manier waarop sociale media lijken te zijn ontworpen om gebruikers te voorzien van continue dopamine-stoten van likes, retweets, commentaren, enz. met dezelfde soorten geassocieerde narcistische hersenbeschadiging zoals fantoomvibratiesyndroom, depressie enzovoort, enzovoort.

De verslaafde aan sociale media die constant op zoek is naar likes tijdens het spelen van online poker en daghandel in aandelen en crypto is letterlijk het perfecte slachtofferprofiel voor mensen als Sam Bankman-Fried en Klaus Schwab.

Deze convergentie van platforms, gedragingen en transacties was altijd opzettelijk, en het leidt rechtstreeks naar het aankomende sociale kredietscoresysteem dat alle huidige Pavloviaanse beloningen en trucs zal paraliseren in de CO2-monitoring, naleving van groepsdenken, nooit eindigende nalevingsbeoordelingen van "vaccins", etc. etc.

Wie kijkt naar de televisie en het internet moet haast tot de conclusie komen dat we leven op een spelletjesplaneet, waar ongelimiteerd geld wordt bijgedrukt, iedereen moet worden geholpen, influencers de nieuwe deskundigen zijn en de sky de limit is, maar waar in werkelijkheid de gemanipuleerde en onoplettende deelnemers altijd aan de verliezende hand zijn.







[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's]



[17 november 2022]

 

Afdrukken Doorsturen