JPMorgan Chase en Deutsche Bank aangeklaagd wegens "faciliteren van sekshandel Jeffrey Epstein"

De procureur-generaal van de Maagdeneilanden die haar pijlen op de zaak rond Epstein richtte, werd snel ontslagen nadat Joe Biden er was gearriveerd. De gouverneur van de Maagdeneilanden had net daarvóór de regering-Biden benaderd voor een bailout-operatie voor "hernieuwbare energie" voor zijn gebied.We zijn het jaar 2023 begonnen met nog meer vragen over Jeffrey Epstein (een zaak die wij nog steeds blijven volgen). Daarbij gaat het bijvoorbeeld over de vraag waar de andere betrokkenen zijn die ter verantwoording moeten worden geroepen. Het is onmogelijk dat Epstein alleen handelde. Het is ook onmogelijk dat Ghislaine Maxwell de enige speler was in een onderneming waarbij honderden vrouwen betrokken waren en die naar verluidt 30 jaar zou duren. Hoe zit het met de mannen die Epstein steunden, deelnamen en zijn plan voor sekshandel mogelijk maakten, en toch wiens namen we misschien niet kennen en die nooit verantwoordelijk zijn gehouden?

En terwijl Ghislaine Maxwell - Epstein's hulpje dat vrijwel zeker meer weet dan ze in het openbaar heeft gezegd - in de gevangenis in Florida zit, is het maar de vraag of ze daar veilig zit opgeborgen? Een reden waarom die bezorgdheid gerechtvaardigd zou kunnen zijn is de volgende: onlangs was de enige persoon bij de wetshandhaving die zich heeft gefocust op het geldspoor van Epstein (wat, zoals we eerder hadden geschreven de Smoking Gun zou kunnen zijn die zeer waarschijnlijk leidt naar de personen die deelnamen aan zijn sekshandel) op een dramatische en bizarre manier is ontslagen.


Dat gebeurde slechts enkele dagen nadat ze op 27 december een federale rechtszaak had aangespannen tegen de criminele Amerikaanse grootbank JPMorgan Chase, die werd beschuldigd van het faciliteren van de sekshandel van kinderen door Jeffrey Epstein.
De procureur-generaal van de Amerikaanse Maagdeneilanden, Denise George dus, zette de Maagdeneilanden op de kaart wat betreft het serieus nemen van het Amerikaanse rechtssysteem toen ze de nalatenschap van Epstein en zijn twee uitvoerders Darren Indyke en Richard Kahn burgerlijk aanklaagde. Ze werd als donderslag bij heldere hemel ontslagen door haar baas, gouverneur Albert Bryan.
Bryan bevestigde het ontslag op oudejaarsavond.

Opmerkelijk is het dat de Amerikaanse president Joe Biden op dezelfde dag de Amerikaanse Maagdeneilanden bezocht, waar de rechtszaak via het kantoor van de procureur-generaal begon, voor een vooraf geplande vakantie. Slechts 3 dagen later, zoals gezegd op oudejaarsavond, werd de procureur-generaal door de democratische politicus Bryan ontslagen.

Bryan probeerde George's ontslag niet te verdoezelen en zei in het openbaar dat hij haar had 'ontheven' van de baan die ze vier jaar had bekleed. Geen rechtvaardiging werd gegeven. De communicatiedirecteur van de gouverneur gaf later een verklaring af waarin hij zei: “Ik kan alleen maar bevestigen dat berichten in de media die de JP Morgan-rechtszaak als reden aangeven, niet helemaal juist zijn. Ik hoop dat u het begrijpt.”

 Helaas blijft het qua nieuwsvoorziening in ons land bij die enkele krantenkoppen en nieuwsartikelen en laten die media het afweten om de slechtste delen van dit verhaal aan haar lezers te melden. Daarbij gaat het onder andere om het volgende: de 30 pagina's tellende rechtszaak die op 27 december door procureur-generaal George werd aangespannen bij de Federal District Court voor het zuidelijke district van New York bevat een "verzegeld document, in kluis geplaatst" volgens het dossierblad in de zaak; na de paragraaf met als kop “JP Morgan negeerde voor de hand liggende rode vlaggen met betrekking tot de rekeningen van Epstein” zijn grote delen van de rechtszaak geredigeerd met zwarte lijnen die volledige paragrafen beslaan; pagina's 15 tot en met 22 van de rechtszaak zijn volledig wit, zonder zwarte lijnredacties en zonder tekst; de zaak is toegewezen aan rechter Jed Rakoff, een strafblad dat leest als de Gambino-misdaadfamilie en dat vijf misdaden heeft geregistreerd – en waaraan het schuldig pleitte.

De rechtszaak op de Maagdeneilanden is dus zwaar geredigeerd – met name op de pagina’s die de andere vermogende klanten noemen die volgens Epstein naar JP Morgan zijn gebracht als een tegenprestatie voor hun financiële diensten.

Maar ook gezien de staat van dienst van Biden -  over wie we het daarnet hadden - doken er vragen op over de mogelijkheid van een soort tegenprestatie, vergelijkbaar met de beruchte deal van de president die de regering van Kiev dwong een officier van justitie te ontslaan die zijn familiebedrijfsbanden in Oekraïne aan het onderzoeken was (en waarover de mainstream media in ons land ook zwijgen).
De mogelijkheid van een tegenprestatie wordt nog versterkt door de realiteit dat de Maagdeneilanden volledig afhankelijk zijn van federale fondsen om de economie van het eiland draaiende te houden. Gouverneur Bryan pendelde de afgelopen maanden heen en weer tussen Washington DC en de Maagdeneilanden, in de hoop meer geld en subsidies voor "hernieuwbare energie" veilig te stellen, gezien de hoge kosten en lage opbrengsten van hun zonne-energieprojecten. Onder zijn bewind zijn de Maagdeneilanden een zwart gat geworden voor miljarden dollars aan federale fondsen, meldt de Taxpayers Protection Alliance.


In november werden twee rechtszaken individueel aangespannen tegen JPMorgan Chase en Deutsche Bank wegens het faciliteren van de sekshandel van Jeffrey Epstein. Die zaken werden ook toegewezen aan rechter Jed Rakoff en zijn nu geconsolideerd met de zaak van de Maagdeneilanden. De hoofdadvocaat in beide zaken is een prominente advocaat, David Boies, van advocatenkantoor Boies, Schiller & Flexner LLP. In deze twee rechtszaken duiken de namen op van ten minste één vermogende persoon van wie JP Morgan vreesde dat hij de bank zou verlaten als Epstein zou vertrekken: de miljardair Les Wexner. In de rechtszaak wordt Glenn Dubin ook genoemd als een rijke hedgefondseigenaar die Epstein voorstelde aan het toenmalige hoofd van private banking Jes Staley, wat resulteerde in een winstgevende transactie voor JP Morgan.

De klacht van de vrouwen die ze hebben ingediend gaat ook in detail in op de rol die werd gespeeld door JP Morgan's Staley en later door Mary Erdoes, de opvolger van Staley als CEO van private banking. De rechtszaak beweert dat Staley Epstein beschermde tegen de nee-zeggers van de bank en dat Erdoes in 2008 voor het bestuur aanvoerde dat Epstein een te waardevolle klant was om losgelaten te worden.

De aanklachten die zijn ingediend door de nu ontslagen procureur-generaal van de Maagdeneilanden waarbij JPMorgan Chase betrokken is (het faciliteren van de seksuele misdaden van Jeffrey Epstein) klinken duidelijk vertrouwd in de oren. Wij moeten meteen denken aan de aanklachten die in 2014 zijn ingediend door het Amerikaanse ministerie van Justitie tegen JPMorgan Chase wegens het faciliteren van het enorme Ponzi-plan van Bernie Madoff.

Vergelijk de overeenkomsten:

Rechtszaak van de procureur-generaal van de Maagdeneilanden, ingediend op 27 december 2022: “... JP Morgan heeft willens en wetens het mensenhandelnetwerk van Jeffrey Epstein gefaciliteerd, ondersteund en verborgen gehouden vanuit zijn huis en basis op de Maagdeneilanden, en heeft direct of indirect financieel geprofiteerd van deze deelname, door niet te voldoen aan de federale bankregelgeving. JP Morgan faciliteerde en verborg girale en contante transacties die de verdenking wekten van - en in feite deel uitmaakten van - een criminele onderneming waarvan de valuta de seksuele dienstbaarheid was van tientallen vrouwen en meisjes in en buiten de Maagdeneilanden. Mensenhandel was de hoofdactiviteit van de rekeningen die Epstein aanhield bij JP Morgan.”

Aanklachten van het Amerikaanse ministerie van Justitie ingediend op 7 januari 2014: “Sinds 1986 dienden JPMorgan en zijn voorgangers als de primaire bank via welke Madoff zijn Ponzi-plan beheerde. Madoff Securities onderhield een reeks gekoppelde betaal- en effectenrekeningen bij JPMorgan – gezamenlijk aangeduid als de '703-rekening'. Al vroeg in zijn relatie met Madoff Securities had JPMorgan, vanwege zijn unieke positie als bankier van het bedrijf, reden om achterdochtig te zijn over Madoff. Zo vernam de Bank begin jaren negentig dat Madoff en een prominente klant van JPMorgan's Private Bank (de 'Private Bank Client') bezig waren met wat leek op rondreizende, check-kiting-transacties. Een andere bank die bij deze transacties betrokken was ('Madoff Bank 2') herkende ze als verdacht en zonder legitiem zakelijk doel. In of rond 1996, in tegenstelling tot JPMorgan, diende Madoff Bank 2 niet alleen een verdacht activiteitenrapport (SAR') in bij wetshandhavers, maar sloot ook Madoffs account af. Als gevolg hiervan verplaatste Madoff al zijn rekeningen van Madoff Bank 2 naar JPMorgan, waar de omvang van deze transacties veel groter werd. Alleen al in december 2001 voerde de Private Bank Client bijvoorbeeld voor ongeveer $ 6,8 miljard aan transacties uit met Madoff via een reeks circulaire overschrijvingen van $ 90 miljoen.

Net als Madoff had Epstein een groot aantal accounts bij JPMorgan Chase. Procureur-generaal George schreef het volgende in haar rechtszaak:
“Deze ongeoorloofde associatie van Epstein, bedrijven en zijn medewerkers vormt wat hierin wordt aangeduid als de 'Epstein Enterprise'. Specifiek opgenomen in de Epstein Enterprise waren de volgende bedrijven en non-profitorganisaties, die allemaal rekeningen hadden bij JP Morgan: 2013 Butterfly Trust, Coatue Enterprises, LLC, COUQ Foundation, Enhanced Education, Financial Trust Company, Inc., HBRK Associates, Inc., Hyperion Air, Inc., JEGE, Inc., JEGE, LLC, NES, LLC, Plan D, LLC, Southern Financial, LLC en Southern Trust Company.”


Al in 2019 schreven we dat de banden van Epstein met JPMorgan Chase teruggaan tot ten minste 2001, toen Epstein voorzitter was van een offshore-bedrijf opgericht in Bermuda genaamd Liquid Funding Ltd. Dat bedrijf groeide uit tot ten minste $ 6,7 miljard aan uitstaande verplichtingen. JPMorgan Chase was een van de drie banken die een liquiditeitsfaciliteit van $ 250 miljoen verstrekten aan Liquid Funding Ltd. JPMorgan Chase werd ook vermeld als haar "Security Trustee". Liquid Funding leek onbetrouwbare subprime-hypotheekdealers overeind te houden door ze leningen te verstrekken. Bear Stearns, waar Epstein van 1976 tot 1981 had gewerkt, bezat 40 procent van de aandelen in het bedrijf. Bear Stearns stortte in tijdens de financiële crisis van 2008 en ontving 853 miljard dollar aan geheime leningen van de Federal Reserve, evenals de publiekelijk bekendgemaakte aankoop van giftige activa voor 28,8 miljard dollar via een niet-achtergestelde lening van de Federal Reserve Bank of New York om de voorwaarden te verzachten van de aankoop van Bear Stearns door JPMorgan Chase.


Bij de rechtszaak die is aangespannen door de afgezette procureur-generaal George is een bewijsstuk 1, de tekst van de rechtszaak die de Maagdeneilanden onlangs hebben beslecht tegen het landgoed van Jeffrey Epstein. Die rechtszaak geeft het volgende inzicht in de bankrekening van Southern Trust Company, dat een informatietechnologiebedrijf zou zijn:
“Ondanks dat er geen zichtbare klanten waren en slechts één fulltime medewerker die gedurende het grootste deel van de periode aan informatietechnologie werkte, genereerde Southern Trust Company naar verluidt een netto-inkomen van $ 50,3 miljoen in 2013, $ 67,5 miljoen in 2014, $ 52,8 miljoen in 2015 en $ 4,8 miljoen in 2016 en $17,1 miljoen in 2017, met een totaal inkomen van $117,8 miljoen in 2014, $170,6 miljoen in 2015, $175,3 miljoen in 2016 en $192,4 miljoen in 2017, of een totaal inkomen voor de periode van $656 miljoen..."

In feite kwam de belangrijkste financieringsbron voor de Epstein Enterprise van Southern Trust ("een kanaal voor betaling aan buitenlandse vrouwen, creditcards, vliegtuigen en andere hulpmiddelen"). Tussen 2013 en 2017 rapporteerde Southern Trust ongeveer $ 184 miljoen aan inkomsten. Uit bankgegevens blijkt dat vrijwel alle inkomsten van Southern Trust Company uit één enkele bron kwamen (inclusief gerelateerde entiteiten).

Volgens berichten in de Amerikaanse mainstream media kwam het overgrote deel van de inkomsten van Southern Trust Company van Leon Black, de miljardair mede-oprichter van private equity-firma Apollo Global Management. Black werd afgelopen november aangeklaagd door Cheri Pierson, die beweert dat hij haar in 2002 in het huis van Epstein in Manhattan heeft verkracht. Een andere vrouw, Guzel Ganieva, heeft ook mededelingen gedaan over een vermeende verkrachting door Black.

Afgelopen november schikte procureur-generaal George haar eerdere rechtszaak tegen de nalatenschap van Jeffrey Epstein voor $ 105 miljoen in contanten, plus de helft van de opbrengst van de verkoop van Little St. James, het beruchte privé-eiland waar Epstein woonde en naar verluidt een eindeloze stroom minderjarige meisjes misbruikte. De schikking omvat de uitbetaling van $ 80 miljoen aan belastingvoordelen die de Southern Trust Company op frauduleuze wijze heeft verkregen van de Maagdeneilanden door zichzelf te karakteriseren als een legitiem technologiebedrijf.


Denise George, zoals gezegd de onlangs ontslagen procureur-generaal van de Maagdeneilanden, heeft zich sinds haar ontslag op oudejaarsavond ongelooflijk onopvallend gehouden. Ze heeft niet direct publiekelijk gereageerd op de zaak, maar ze heeft eindelijk gesproken over de rechtszaak zelf, die natuurlijk niet langer onder haar leiding valt. Haar eerste en enige opmerking na haar ontslag kwam vrijdag in een korte tekst in de New York Times: "Ik ben er vast van overtuigd dat de rechtszaak die ik tegen JPMorgan Chase heb aangespannen in ons streven naar gerechtigheid, moet worden voortgezet", zei George, die vasthield aan de zaak die ze had aangespannen. "Geen enkele instelling, organisatie of persoon mag verboden terrein zijn, hoe rijk of machtig ook."

Zij vervolgde: “De procureur-generaal van de Maagdeneilanden is, zoals overal in de Verenigde Staten, verplicht om te vervolgen of gerechtelijke stappen te ondernemen wegens wetsovertredingen, en om de mensen te dienen. Het werk doen van procureur-generaal mag niet onverenigbaar zijn met de functie van procureur-generaal.”

Met name vermeldde de New York Times niet dat Biden tijdens dit drama fysiek op het Amerikaanse grondgebied was. Bovendien beweerde de "paper of record" dat het ontslag louter te wijten was aan "spanningen" met de gouverneur. Communicatiemedewerkers van Bryan  beweren dat George's ontslag op oudejaarsavond alleen te wijten was aan vage persoonlijkheidsverschillen. Oftewel: zij heeft een ruggengraat en hij niet. Persoonlijkheidsverschillen zoals eerlijk zijn, niet corrupt en vastbesloten om haar werk te doen? Met dat soort persoonlijkheidskenmerken kom je niet ver in de politiek.Het Biden-regime weet dat iedereen weet (of kan weten) dat ze de meest crimineel corrupte oligarchie in de presidentiële geschiedenis van de VS zijn. En ze bespotten iedereen door openlijk te laten zien hoe corrupt ze zijn. Maar dat is onze persoonlijke mening.....


Wij hebben de stellige indruk dat de hele politieke machinerie op het eiland met Epstein in bed lag. De huidige gouverneur, Bryan, werd in 2007 door de toenmalige gouverneur John Percy de Jongh aangesteld als commissaris van arbeid. Bryan vervulde toen een congruente termijn als de "voorzitter van economische ontwikkeling", waar hij Epstein's lege vennootschap, Southern Trust, enorme belastingvoordelen en speciale statussen verleende, ondanks dat de vrouw van gouverneur De Jongh de hele tijd als senior manager bij Southern Trust werkte. Het is vrij duidelijk dat Albert Bryan meer dan genoeg redenen kon vinden om Denise George te ontslaan.


Dit is een ontwikkeling die schokgolven heeft veroorzaakt in de financiële wereld en ernstige vragen oproept over de rol van grote banken bij het faciliteren van illegale activiteiten van vermogende particulieren. Het is geen geheim dat Epstein een diep gekwelde en manipulatieve persoon was, die zijn enorme rijkdom en connecties gebruikte om talloze vrouwen en meisjes uit te buiten en te misbruiken. En het is duidelijk dat JPMorgan Chase, als een van de belangrijkste banken die door Epstein wordt gebruikt, de plicht had om verdachte activiteiten op zijn rekeningen te melden. In plaats daarvan zou de bank ervoor hebben gekozen om de andere kant op te kijken en haar eigen belangen te beschermen, waardoor mogelijk de veiligheid van talloze individuen in gevaar kwam. Ondertussen proberen JPMorgan Chase en Deutsche Bank AG de rechtszaken die zijn aangespannen door de slachtoffers van Epstein te laten afwijzen.

De FBI heeft geen aanklacht ingediend tegen iemand anders dan Ghislaine Maxwell (de vertrouweling van Epstein), ook al hebben ze het "kleine zwarte boekje" van Epstein en duizenden uren aan video die is gemaakt vanuit de huizen van Epstein in St. Thomas, de Maagden-eilanden, Palm Beach en New York. In 2021 werd Maxwell schuldig bevonden aan kinderhandel, maar er is nog geen aanklacht ingediend door iemand die seks heeft gehad met deze 'kinderen'. Er wordt sterk vermoed dat machtige mannen over de hele wereld illegaal seks hebben gehad met meerdere meisjes op deze locaties en er wordt geen aanklacht ingediend vanwege hun status in de samenleving en hun politieke connecties.

De beslissing van gouverneur Bryan om procureur-generaal George af te zetten wegens het nastreven van gerechtigheid, is in dit geval een verontrustende. Het geeft een signaal af dat de machthebbers de belangen van de rijken en invloedrijken zullen beschermen, zelfs ten koste van gerechtigheid en het welzijn van de mensen.

Epstein stierf naar verluidt op 10 augustus 2019 met een gerapporteerde zelfmoord in een gevangenis in Manhattan, terwijl hij wachtte op zijn proces op beschuldiging van betrokkenheid bij de sekshandel van minderjarige meisjes. Het hardnekkige gerucht blijft echter rondgaan dat hij "via de achteruitgang uit het zicht is verdwenen").
[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][6 januari 2023]

 

Afdrukken Doorsturen