Archief oktober 2019

FED tovert weer nieuw geldpersplan uit hoge hoed

Het laatste plan van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, voor het redden van banken op Wall Street: laat ze hun rekeningenlimieten gewoon overschrijden - dus geef ze méér dan waar ze "recht" op hebben. Maar wel zódanig dat het Amerikaanse publiek daar niets van af weet.

[31 oktober 2019]  

Geldpersen FED ten dienste van Wall Street

Op de rol van de Federal Reserve en het Amerikaanse Congres valt heel wat aan te merken. De geldpersen die de New York Fed weer heeft aangezet zijn vooral aan het werk ten faveure van Wall Street. Waar blijft de toezichthouder die eens eindelijk haar taak gaat uitoefenen, namelijk toezicht houden? En wanneer wordt dat Congres er eens wakker?

[29 oktober 2019]  

Banken in VS manipuleren eigen aandelenkoers

Het is nog maar een paar maanden geleden (afgelopen juni) dat de Amerikaanse Federal Reserve de massale terugkoop van eigen aandelen door de megabanken op Wall Street goedkeurde als onderdeel van haar jaarlijkse stresstests. Nu plukt de Federal Reserve de wrange vruchten van haar eigen overmoed. Vorige week kondigde de Fed aan dat het zijn geldpers voor Wall Street in een hogere versnelling zou laten draaien, voor een bedrag van $ 690 miljard per week. Vanmiddag (onze tijd) gooide het ruim $ 76,58 miljard naar de liquiditeitscrisis in Wall Street.

[28 oktober 2019]  

IS Baghdadi dood?

De westerse mainstream media melden dat Amerikaanse strijdkrachten de vermeende leider van de zogenaamde "Islamitische Staat in Irak en Syrië" (ISIS) in het noordelijke gedeelte van Idlib in Syrië hebben vermoord. Veel landen spreken hun waardering uit. Maar is het ook werkelijk gebeurd?

[28 oktober 2019]  

De kromme logica van de financiële markten

De waardering van aandelen bevinden zich op recordhoogte en de financiële markten zijn dat ook, zo vopgepompt en vertekend door overheidsinterventie, voornamelijk van de centrale banken (ECB, Fed) - volgens ons het ultieme socialisme - dat beleidsmakers en marktanalisten hun richtingsgevoel hebben verloren en het noorden niet kunnen onderscheiden van het zuiden, het oosten van het westen of de voor- met de achterkant. De mainstream media cheerleaders waren de afgelopen week in de VS lyrisch. Onze ervaring is dat wanneer het moeilijk is om te verkopen, het tijd is om te verkopen.

[26 oktober 2019]  

FED in paniek

Het is weer zo ver: de Federal Reserve heeft de geldkraan opnieuw verder open gezet. De voorzitter van de Fed verkoopt de nieuwe maatregelen als een teken van toenemende organische groei. Hij ontkent nog steeds dat het hier gaat om "quantitative easing". Wij weten wel beter.

[24 oktober 2019]  

Wer macht denn das?

De Duitse bondskanselier Merkel staat achter het plan voor een internationale veiligheidszone in Syrië, dat minister van Defensie Kramp-Karrenbauer eerder deze week in Duitse media presenteerde. Gekozen wordt voor een echte EU-brede aanpak: Merkel gaat praten met de Franse president Macron, de Britse premier Johnson en de Turkse leider Erdogan over het voorstel van AKK.
Duitse soldaten naar het front.... wat zou er fout kunnen gaan?.

[23 oktober 2019]  

De witwaspraktijken van Porosjenko

Het eerste artikel in een reeks over de vermeende praktijken van de voormalige Oekraïense president Petro Porosjenko en aanverwante functionarissen om honderden miljoenen dollars wit te wassen via de Oekraïense markt voor staatsobligaties, met de hulp van de centrale bank van Oekraïne.

[22 oktober 2019]  

WeWork voorlopig gered

De *proest* kantoorverhuurder WeWork heeft een reddingsboei van het Japanse techconglomeraat SoftBank geaccepteerd, lezen we in The Wall Street Journal weten. Er is in totaal zo'n 10 miljard dollar (8,98 miljard euro) mee gemoeid. WeWork is slechts één voorbeeld in een lange reeks Wall Street-schandalen die bewijzen dat het universele bankmodel weinig meer is dan een dun verhuld systeem voor vermogensoverdracht van de zakken van gemiddelde Amerikanen naar de rijke 1%.

[22 oktober 2019]  

Albanië opnieuw in de EU-wachtkamer

Ze hebben het opnieuw uitgesteld, de EU-leiders, maar op de top van de Westelijke Balkan in mei 2020 zou het eindelijk met succes op de agenda moeten staan: de toetreding van Albanië en Noord-Macedonië tot de Europese Unie. Het wordt gestimuleerd door de mainstream media, alsof de twee landen het Eldorado van de moderne tijd zijn. Moeten deze twee armenhuizen het rijke maar vluchtende Engeland vervangen?

[22 oktober 2019]  

Wat zijn Zuck & Co van plan met Facebook's Libra?

In de mainstream media twijfelen journalisten aan de komst van de Libra, de eerder dit jaar aangekondigde digitale wereldmunt. Dat denken zij omdat financiële partners een voor een uit het project stappen. Dat kon weleens een misvatting zijn. De regeringen, die verder moeten worden ontregeld door Libra, zullen de introductie niet zonder weerstand accepteren. Maar het vermogen en de wil om weerstand te bieden is zeer ongelijk verdeeld. Europa, waar veel weerstand te verwachten is, staat niet in het middelpunt van Libra. Althans: vooralsnog niet. De Libra: het gaat niet om het geld, het gaat om gegevens.

[21 oktober 2019]  

Het "smerige werk" van het IMF

Het IMF is het toonaangevende internationale monetaire agentschap waarvan het publieke doel is de stabiliteit van het wereldwijde financiële systeem te handhaven door middel van leningen die gekoppeld zijn aan voorstellen die zijn ontworpen om het economisch herstel en de groei te bevorderen. Maar we kennen ook een ander IMF: het staat in feite onder controle van de Amerikaanse en West-Europese staten en zijn beleid is ontwikkeld om de expansie, dominantie en winst van hun toonaangevende multinationale ondernemingen en financiële instellingen te bevorderen. De Amerikaanse en Europese staten hanteren een verdeling van bevoegdheden: de uitvoerende bestuurders van het IMF zijn europeanen; hun tegenhangers in de Wereldbank komen uit de VS. Welkom in de wereldvan corruptie en machtsmisbruik.

[19 oktober 2019]  

Balans van de FED stijgt met $ 253 miljard, staat nu op $ 4.000 miljard

Als de Federal Reserve ooit volledig transparant zou worden, zou het publiek waarschijnlijk geschokt zijn door de vriendjespolitiek, corruptie en het regelrechte parasitisme in de relatie van de banken met de Fed. Het zou een veel groter schandaal zijn dan het corrupte vriendjeskapitalisme van Hunter Biden. Helaas heeft de Fed een eigen lobby in het Congres die altijd een manier vindt om het voornemen van een “Audit the Fed” in de Senaat af te schieten, ook al is deze veel eerder met brede steun in het Huis van Afgevaardigden aangenomen.

[19 oktober 2019]  

Wanneer de kosten van zakendoen de financiering van terreurgroepen met zich meebrengt

Niets is wat het lijkt. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor spectaculaire acties van de Verenigd Staten in Syrië, zoals het bombarderen van een eigen militaire basis in Noord-Syrië. Het is vooral een indicator van belangrijke zakelijke, westerse belangen.

[18 oktober 2019]  

Corruptie viert hoogtij op Wall Street

Als belegger op Wall Street heb je - als er wat mis gaat - in het geheel geen rechten. Dat kan ook niet anders want het is de meest corrupte industrie van de Verenigde Staten. Weet dat als u gaat beleggen via een broker of makelaarskantoor, u meedoet aan een gemanipuleerd spel op Wall Street, een spel dat ook nog gemanipuleerde regels kent.

[17 oktober 2019]  

Wie trekt er aan de touwtjes bij Greta Thunberg?

Wie zit er achter de jonge marionet klimaatactiviste Greta Thunberg? Vertegenwoordigt ze echt activisme of gebruiken haar begeleiders haar in een voorbeeld van kinderuitbuiting? Achter Greta staat de organisatie Fridays for Future, die wordt gefinancierd via 350.org, een groep die een handboek heeft gepubliceerd waarin de deugden van CIA-kleurrevoluties/coups worden geprezen. Eén van de financiers van 350.org is NWO-hoofdmanipulator George Soros

[16 oktober 2019]  

Terugkoop eigen aandelen teken van een ernstige crisis

We zitten middenin een financiële crisis. Dat zien we niet alleen wat centrale banken doen (en niet wat ze zeggen), maar ook wat beursgenoteerde ondernemingen doen. Massaal eigen aandelen inkopen, dankzij - alweer - de centrale banken. De kwartaalcijfers van de banken komen eraan. Het wordt oppassen!

[15 oktober 2019]  

Federal Reserve herhaalt scenario vorige financiële crisis

De Amerikaanse Federal Reserve heeft zijn geheime geldsluizen weer naar Wall Street open gezet en probeert het erop te laten lijken dat het een onderdeel is van zijn normale open-markttransacties - terwijl het Congres en het Amerikaanse volk in het ongewis worden gelaten. Onbekend is welke bedrijven op Wall Street de honderden miljarden dollars aan doorlopende leningen nemen en hoeveel elk ontvangt. De Fed heeft de draaiboeken van de vorige financiële crisis weer uit de la gehaald.

[14 oktober 2019]  

De afgelopen week op Wall Street

Elk weekend blikken we (voor onze abonnee's) terug op Wall Street en de ontwikkelingen in de VS wat betreft de economie en de politiek. Vandaag aadacht voor de impeachmentprocedure tegen president Trump, de deal met China en de handelswijze van de Federal Reserve.

[13 oktober 2019]  

Federal Reserve blaast haar balans weer op

In tegenstelling tot wat economen en analisten ons willen doen geloven is er niets normaals aan een Amerikaanse Federal Reserve die honderden miljarden per week naar niet met name genoemde banken op Wall Street sluist. Iemand heeft een probleem.

[13 oktober 2019]  

Franse regering zet in op gezichtsherkenning van burgers

Gezichtsherkenningstechnologie wordt steeds meer gebruikt, vooral in China en Singapore. In de Verenigde Staten daarentegen wordt het nogal controversieel geacht. Frankrijk is klaar om het eerste Europese land te worden dat gezichtsherkenningstechnologie gebruikt om burgers een "veilige digitale identiteit" te geven - of ze het willen of niet.

[11 oktober 2019]  

Klokkenluiden in een corrupte maatschappij

Daniel Ellsberg. Edward Snowden. Zij en anderen zijn in de openbaarheid gekomen als klokkenluider. Sommigen van hen werkten bij de rijksoverheid, anderen in de private sector. Ze hebben allemaal één ding gemeen: in de organisaties waarvoor ze werkten, zagen ze dingen waarvan ze wisten dat ze moreel en juridisch verkeerd waren. Elk nam een levensveranderende beslissing om er iets aan te doen.
In zijn nieuwe boek 'Crisis of Conscience: Whistleblowing in an Age of Fraud' neemt journalist Tom Mueller ons mee in de wereld van de klokkenluiders.

[1 oktober 2019]