Archief juli 2020

Toneelstuk rond vier hoofdrolspelers

De topmannen van de vier tech- en internetreuzen Apple, Amazon, Facebook en Google hebben zich tijdens een hoorzitting van een speciale commissie van het Huis van Afgevaardigden kunnen verdedigen tegen beschuldigingen van marktdominantie en oneerlijke concurrentie. De verwachting is dat de hoorzitting de aanzet is tot het invoeren van nieuwe regels voor deze industrie-buitenbeentjes. Wij hebben er in ieder geval weinig vertrouwen in.

[31 juli 2020]  

Houdt de Federal Reserve wel goed toezicht?

Citigroup betaalt al jaren meer aan aandeelhouders uit dan het verdient. Nu heeft het voor $ 102,5 miljard aan schulden uitstaan die binnen drie jaar vervallen. De Amerikaanse politiek en de Federal Reserve kijken de andere kant op.

[30 juli 2020]  

Atlanta FED voorspelt groei van het bbp van de VS: -32,1%

Morgen wordt door het Amerikaanse Bureau of Economic Analysis (BEA) van het ministerie van Handel het langverwachte cijfer van het bruto binnenlands product (bbp) bekendgemaakt. Het zal het slechtste cijfer zijn dat is gepubliceerd. Desalniettemin verwachten wij dat de mainstream media er een positieve draai aan zullen geven.

[29 juli 2020]  

De macht van Wall Street

De werkelijke oorzaken van de verschillende crises die zich hebben afgespeeld en nog steeds doen, zijn soms van dermate proporties dat niemand dat gelooft. Vaak komt die informatie ook niet bij het grote publiek terecht, omdat de mainstream media zorgvuldig feiten achterhoudt en de propagandamachines - vooral de laatste decennia - op volle toeren draaien. Vandaag een artikel over hoe de New York Times de huidige crisis probeert te herschrijven, en over de machtsverhoudingen op Wall Street.

[28 juli 2020]  

Duitsland eigent zichzelf leidinggevende rol toe bij "defensieve" EU

Uit Duitse strategiedocumenten blijkt det er een uitgebreid militariserings- en oorlogsoffensief gepland is - buiten het gezichtsveld van de eigen bevolking. De focus van het in 2018 aangenomen document van Ursula von der Leyen over de nieuwe Bundeswehr is de oriëntatie van alle militaire en civiele strijdkrachten, gericht op oorlog. Het document stelt openlijk dat het Duitse leger zich na twee historische perioden van misdaden in twee wereldoorlogen weer voorbereidt op een grote oorlog. Zijn onze regeringsleiders, nu zij instemmend deelnemen aan het Duitse "strategisch kompas" nu wéér aan het slapen?

[27 juli 2020]  

EU werkt aan strategisch kompas. Het moreel kompas is zij allang kwijt

Het ging vorig weekend in Brussel niet zozeer over de coronacrisis, maar meer over wat de EU de komende jaren gaat uitspoken, en hoeveel burgers daarvoor moeten betalen. En dat alles onder leiding van Angela Merkel. De decennialang nagestreefde plannen voor het voltooien van het Vierde Rijk sluiten naadloos aan bij het Duitse voorzitterschap. Volgens de Duitsers moet de Unie in de toekomst optreden als een "effectief anker van stabiliteit en een wereldspeler in internationaal crisisbeheer". Berlijn heeft hiervoor een aantal plannen gemaakt: er komt een "strategisch kompas" dat veel duidelijker gericht is op "dreigingen", met name op de aartsvijanden Rusland (waarvan men overigens graag goedkoop gas koopt), maar ook China (waarmee men graag handel drijft). Als u het ons vraagt bereidt de EU zich (en ons) voor op een periode van oorlogvoering. Zoals u wellicht weet is het voeren van oorlogen hèt beproefde middel om uit een crisis te komen.

[26 juli 2020]  

Een klein eiland in de Middellandse Zee kan tot een grote oorlog leiden

Turkse en Griekse oorlogsschepen mobiliseren nabij de Turkse badplaats Antalya. De Verenigde Staten en Duitsland proberen de NAVO-partners in toom te houden om een ​​directe militaire confrontatie te voorkómen. Het struikelblok is het eiland Kastellorizo ​​(Megisti), gelegen voor de kust van Turkije. Waarom is dit eiland belangrijk en wat kunnen de gevolgen zijn van een gewapend conflict?

[25 juli 2020]  

Nieuw hoofdpijndossier voor Bayer

De Duitse gifmenger Bayer heeft wel heel vaak de krantenkoppen gehaald sinds ze de Amerikaanse gifmenger Monsanto heeft gekocht. Na uitgebreide en dure discussies over het mensenonkruidverdelgingsmiddel glyfosaat heeft Bayer nu te maken met de problemen rond het opvolgerproduct Dicamba. Dat belooft ook flink in de papieren te gaan lopen. Het product is schadelijk voor mens en milieu. Goedgekeurd door de Europese Unie.

[24 juli 2020]  

Dure symboolpolitiek met catastrofale gevolgen

Het kostte regeringsleiders en staatshoofden 90 uur om de Europese Unie volgens hun eigen ideeën te transformeren. De grote reddingstop in Brussel, waar de corona-crisis als kapstok fungeerde om de internationale gemeenschap om te vormen tot een unie die aan de ene kant Olympische Spelen kan organiseren, die sportevenementen gebruikt voor haar eigen agenda, die nieuwe snelwegen bouwt voor militair transport, maar aan de andere kant Europese verdragen aan haar laars lapt en geen goedkeuring van de burgers voor haar beleid vraagt. We zijn getuige geweest van een weifelende, fluctuerende, onaangename en wanhopige vergadering van EU-lidstaten die een grote stap naar verdere integratie zetten: gezamenlijke schulden (eigenlijk grondwettelijk verboden) maar door de mainstream media bejubeld alsof alles wat bij elkaar hoort eindelijk samen groeit.

[23 juli 2020]  

Regering VS windt zich op over hack-attack

In eerdere artikelen over het coronavirus vroegen wij ons af waarom de Verenigde Staten vaccinatiegegevens probeerden te verbergen voor de Chinezen. Het was zelfs bizar dat de Amerikaanse regering zich zorgen leek te maken over Chinese hackers die toegang probeerden te krijgen tot vaccinatiegegevens, want waarom zou iemand dergelijke gegevens in de eerste plaats geheim houden?

[22 juli 2020]  

Het Monsterverbond

Miljarden euro's uitgeven en tegelijkertijd 300 miljoen "extra korting" vieren als een overwinning. Dat kan alleen onze premier en met het dramatisch sleche resultaat dat hij in Brussel "uit het vuur heeft gesleept" komt hij zoals gewoonlijk goed weg.

[21 juli 2020]  

EU-herstelfonds zal zware hypotheek blijken te zijn

Het EU-herstelfonds "Recovery Fund" wordt door politici weggezet als een mijlpaal en keerpunt in de geschiedenis van de EU. Maar er is twijfel of het plan zal werken. De "Next Generation EU" zal uiteindelijk een zware hypotheek op de toekomst blijken te zijn. Het zijn inderdaad vooral de volgende generaties die voor het (letterlijk en figuurlijk) rampenbeleid van de Europese Unie zullen moeten bloeden

[21 juli 2020]  

EU wil censuur op media in Oekraïne

Terwijl de Europese Unie en de Raad van Europa de - op termijn - nieuwe lidstaat Oekraïne net hebben opgeroepen om snel versie 2.0 van de mediawet goed te keuren (die censuur in het land zal introduceren) vragen verschillende journalisten, deskundigen en commentatoren zich af of Kiev de slaapkoppen in Brussel niet heeft misleid over wat deze wet eigenlijk bevat. Zo niet, dan kan de conclusie worden getrokken dat de EU censuur als onderdeel van haar normen en waarden beschouwt.

[20 juli 2020]  

De top van EU-regeringsleiders

De driedaagse top van de Europese staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie (EU) in Brussel vond plaats tegen de achtergrond van een nieuwe verspreiding van de corona-pandemie over het hele continent. De terugkeer naar werk en scholen, geïnitieerd door regeringen en vakbonden sinds de sluiting in mei eindigde, creëert een nieuwe besmettingsgolf die de gezondheidsstelsels dreigt te overbelasten. Een artikel met achtergronden en informatie.

[19 juli 2020]  

Waarom in de VS zoveel corona-doden vallen

Alle alarmbellen gaan af in de Verenigde Staten: het aantal coronagevallen blijft maar stijgen. Hoe kan het zijn dat juist in dat land zoveel mensen overlijden aan het coronavirus? En wat is de rol van Donald Trump hierbij?

[17 juli 2020]  

Recycling van problematische hulpstoffen bij ontwikkeling coronavaccin?

Tientallen jaren was aluminium het enige adjuvans (hulpstof) dat in vaccins werd gebruikt. In de jaren negentig begonnen de vaccinontwikkelaars adjuvante systemen te ontwikkelen - krachtige combinaties, verkregen door het mengen van verschillende immuunstimulanten. GlaxoSmithKline, GSK, heeft sindsdien prioriteit gegeven aan de ontwikkeling van adjuvante systemen die het niet alleen in zijn eigen vaccins opneemt, maar ook doorverkoopt aan andere bedrijven, waaronder die met betrekking tot corona-vaccins. De aanzienlijke gezondheidsrisico's van deze winstgevende medische technologie worden "buiten de mainstream media" gehouden.

[16 juli 2020]  

Big Brother stap dichterbij door coronapandemie

Tien jaar geleden ontwierp de Rockefeller Foundation het autocratische lock-step scenario (stap-voor-stap scenario) en heeft sindsdien blijkbaar hard gewerkt aan de implementatie ervan. Het nieuwste initiatief in deze richting is een samenwerking tussen de vaccinalliantie Gavi, gefinancierd door stichtingen van Rockefeller en Gates, met Mastercard en een IT-bedrijf dat gespecialiseerd is in biometrische identificatie. Big Brother komt weer een stap dichterbij.

[15 juli 2020]  

Goldman Sachs: de onaantastbaren

Drie van de topmannen van het Amerikaanse ministerie van Justitie die betrokken waren bij onderhandelingen over de vraag of Goldman Sachs voor het eerst in zijn geschiedenis beschuldigd zal worden van een misdrijf en een boete van meerdere miljarden dollars zal krijgen, ontvingen grote geldbedragen van het advocatenkantoor, Kirkland & Ellis, vóórdat ze bij de Trump-administratie kwamen.
Kirkland & Ellis is het advocatenkantoor dat Goldman Sachs verdedigt in de strafzaak.

[10 juli 2020]  

Op weg naar de Grote Herstart van het World Economic Forum

Denk aan het coronavirus, de lockdowns, de economische crashes, het verplichte dragen van maskers, de rassenrellen, ANTIFA, ID2020, Bill Gates, Black Lives Matter, Chrislam, biometrische identificatie.... denk er even over na. Alles wat we hebben meegemaakt en zullen meemaken is onderdeel van de Great Reset en het leidt allemaal tot hetzelfde resultaat. Dat wil zeggen, het veranderen van de hele wereld: de Great Reset.

[9 juli 2020]  

De Europese Unie wil een elektromagnetisch kanon ontwikkelen

Het Europees Defensieagentschap (EDA) heeft een consortium geselecteerd met als missie het ontwerpen van een elektromagnetisch kanon. Het is een wapen dat zes keer de geluidssnelheid zou kunnen bereiken! De technologie maakt deel uit van een reeks "next generation"-wapens die de wereldmachten de afgelopen jaren nastreven. Terwijl de Amerikanen een enorm budget hebben toegewezen voor nog steeds niet succesvol onderzoek, wil de Europese Unie het beter doen met minder investeringen. Wordt het een superwapen of schieten met losse flodders?

[8 juli 2020]  

Ghislaine Maxwell en de geheimen van Wall Street

Buiten de ceo's van Wall Street die zaken deden met Jeffrey Epstein, kinderseks-handelaar, weet zijn eerste luitenant, Ghislaine Maxwell, méér over zijn Wall Street-geheimen dan wie dan ook. Maxwell werd gearresteerd en aangeklaagd door het US Attorney's Office for the Southern District of New York (onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Justitie) op 2 juli, minder dan twee weken nadat het hoofd van dat kantoor, Geoffrey Berman, abrupt werd ontslagen door procureur-generaal William Barr. Een inkijkje bij de connecties tussen Epstein, Wall Street en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

[7 juli 2020]  

EU financiert Israëlische spionnen

De Europese Unie is een samenwerkingsverbond van lidstaten, waarbij dat samenwerken steeds meer op de achtergrond geraakt. Lidstaten varen steeds meer hun eigen koers, dat blijkt wel uit de coronacrisis. Desalniettemin wil de Brusselse moloch steeds meer macht en geld naar zich toetrekken. Macht staat voor militaire macht, en geld..... tja, de Unie wil steeds meer geld. Maar waarheen gaat dat belastinggeld, eigenlijk? Wordt het wel nuttig besteed? In een nieuwe artikelenreeks duiken we in de financiën van de EU: waaraan geeft het geld uit, en weten de burgers daar wel van? Vandaag: hoe de Europese Unie Israëlische spionnen financiert.

[6 juli 2020]  

Big Pharma bevestigt haar reputatie van aasgieren

Terwijl het coronavirus dood en verderf over de hele wereld verspreidt, is vrijwel geen enkele economische sector gespaard gebleven van schade. Maar te midden van de chaos van de wereldwijde pandemie, overleeft één industrie niet alleen, ze profiteert er ook van - daarbij welwillend geholpen door politici.

[5 juli 2020]  

Duitse boezemvriendinnen door dik en dun

De lidstaten van de Europese Unie moeten snel en gezamenlijk een weg vinden uit de "ongekende" economische crisis als gevolg van de coronapandemie. Dat zeggen de Europese Commissie en de nieuwe EU-voorzitter Duitsland: ze zijn eensgezind over de manier waarop dat moet gebeuren. Althans, dat zeggen zij, maar de manier waarop de twee boezemvriendinnen Merkel en Von der Leyen dat denken te bewerkstelligen doet het ergste vermoeden.

[4 juli 2020]  

VS financierde vorig jaar protesten Hong Kong

De regering-Trump heeft de financiering bevroren die bedoeld is om mensen in Hong Kong te helpen het toezicht door de Chinese regering te omzeilen, hebben bronnen met kennis van zaken gezegd tegen TIME, net nu Beijing bezig is om een nieuwe nationale veiligheidswet op te leggen waarvan de demonstranten vrezen dat daarmee de burgerlijke vrijheden zullen worden uitgehold.

[3 juli 2020]