Archief januari 2020

Een besmette sector

Net als bij de Sars-uitbraak in 2002, die leidde tot een pandemie, verzwegen naar verluidt ook nu lokale Chinese autoriteiten de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus. Wat is het precies en hoe is het er gekomen. En is het toeval dat de Bill en Melinda Gates Foundation vorig jaar november een exacte simulatie van zo'n virus heeft laten uitvoeren, onder de naam  “Event 201”?

[29 januari 2020]  

De "vergeten" helpers van de nazi's

In Auschwitz werd gisteren, op de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust (de systematische Jodenvervolging en -genocide door de nazi's voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog), de 75e verjaardag van de bevrijding van het kamp door het Rode Leger herdacht. Zijn alle schuldigen voor de rechtbanken verschenen?

[28 januari 2020]  

Centrale banken denken (zeggen) het klimaat te moeten redden

Je weet dat dingen serieus worden (en dat je op je hoede moet zijn) wanneer organisaties zoals de Nederlandsche Bank of zelfs de Bank of International Settlements (BIS) beginnen na te denken over de gevolgen van de klimaatcrisis. Een artikel over hoe een hoax gebruikt wordt voor een andere agenda.

[27 januari 2020]  

Draaideurpolitiek: corruptie op hoog niveau

De overstap van oud-politici onmiddellijk na hun aftreden naar functies in de particuliere sector roept in de publieke opinie steeds vaker vragen op uit een oogpunt van schijn van belangenverstrengeling. Maar ook het omgekeerde vindt regelmatig plaats: zo belanden opvallend veel oud-medewerkers van de criminele Amerikaanse bank Goldman Sachs op hoge invloedrijke posities. Corruptie op hoog niveau.

[24 januari 2020]  

Washington draait gasoorlog op hoger pitje

Oost-mediterrane gasprojecten worden vaak beschreven als explosief geopolitieke initiatieven met een aantal verborgen agenda's. We werpen een blik op naar wat er achter de huidige debatten in de regio schuilgaat.

[23 januari 2020]  

Federal Reserve op de Ponzi-toer

De man die de Federal Reserve Bank in New York adviseert, zegt het..... centrale banken zijn "een Ponzi-markt aan het aanjagen"..

[22 januari 2020]  

De EU is een schijndemocratie en haar nieuwe leiders zijn het bewijs

De beste manier om de EU te beoordelen is door altijd te kijken wat de "grote jongens" (en meisjes) uitspoken en hen te observeren in hun natuurlijke habitat, waarbij zij zich niet gehinderd voelen door enige gehechtheid aan democratie, verantwoording of zelfs fundamentele moraliteit. Het beeld dat blijft hangen is teleurstellend.

[21 januari 2020]  

Wereldwijde elite (en wat zich daartoe rekent) strijkt neer in Davos

Het jaarlijkse World Economic Forum in Davos, Zwitserland is officieus van start gegaan (en wordt gehouden van 21-24 januari). De samenkomst in de bergen omvat de reguliere miljardairs (Bloomberg News schat het aantal dit jaar op 119), staatshoofden, ceo's, bankiers en economische goeroes, maar het karakter van het evenement, in overeenstemming met de tijd, is: hoe kunnen we op grote schaal genocide plegen door de industriële ontwikkeling van bovenaf op te leggen.

[20 januari 2020]  

Verbergt de Fed een nieuwe wereldwijde crisis?

De New York Fed overweegt het suikeroompje te worden voor hedgefondsen naarmate die meer in de financiële problemen komen. De Amerikaanse centrale bank neemt niet eens meer de moeite de grootschalige corruptie te verbergen.

[16 januari 2020]  

Federal Reserve subsidieert grootbanken Wall Street met miljarden

De repo-leningen van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, aan de handelshuizen van Wall Street hebben in ieder geval tot één ding geleid: de toch al forse winsten van de Amerikaanse grootbanken zijn nòg groter geworden.

[15 januari 2020]  

Betalen Amerikaanse grootbanken hun geldleningen van de Fed wel terug?

Worden de repo-leningen van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, door de handelshuizen van Wall Street op tijd terugbetaald of is er méér aan de hand?

[13 januari 2020]  

FED ondermijnt wereldwijd financieel systeem

Terwijl het Amerikaanse publiek (en eigenlijk de hele wereld) aandachtig kijkt naar de dramatische gebeurtenissen in Iran en het afzettingsproces in Washington, gebeurt er iets op de achtergrond dat de toekomst van het land en het lot van de Amerikaanse bevolking aanzienlijk meer zal beïnvloeden dan de presidentiële stoel en dergelijke oorlogsachtige escalatie in het Midden-Oosten.

[10 januari 2020]  

Er is NIETS aan de hand

De moord op de Iraanse generaal Soleimani, en dan vooral de reden waarom de Amerikanen deze actie hebben uitgevoerd, heeft geleid tot veel en felle reacties en veronderstellingen. We laten er enkele de revue passeren.

[9 januari 2020]  

De derivatenbom (I)

Amerikaanse door de overheid verzekerde banken zouden geen grote speculaties op de aandelenmarkt moeten mogen doen. Ze worden verondersteld bankdeposito's te gebruiken om leningen te verstrekken aan "goede" bedrijven en consumenten om de Amerikaanse economie te helpen groeien en de Verenigde Staten op het wereldtoneel concurrerend te houden. Ze houden zich echter steeds meer bezig met buitenproportionele, risicovolle weddenschappen.

[7 januari 2020]  

FED smijt in 6 weken tijd 6 biljoen dollar naar Wall Street

De Amerikaanse Federal Reserve heeft toegegeven dat het in de afgelopen periode van zes weken meer dan $ 6.000 miljard ($ 6 biljoen) naar Wall Street heeft gepompt. De mainstream media zwijgen in alle talen.

[6 januari 2020]  

Wordt Irak slagveld van oorlog tegen Iran?

Degenen die hoopten dat 2020 een vreedzaam jaar zou worden, zullen deze hoop helaas kort na het begin van het jaar hebben moeten opgeven. De VS hebben een rode lijn overschreden met de moord die door president Trump is geïnitieerd tegen de "beroemdste" Iraanse generaal en verschillende Iraakse soldaten in de buurt van de luchthaven in de Iraakse hoofdstad Bagdad. Waarnemers zien de aanval als een oorlogsverklaring aan Iran. Wat moet er nog gebeuren voordat de EU wakker wordt en afstand neemt van de Amerikaanse oorlogspolitiek?

[6 januari 2020]  

Wall Street wacht de Dag des Oordeels

De dag des Oordeels keert terug: Citibank heeft bescherming verkocht op $ 858 miljard aan credit default swaps. Een nieuwe - oude - stap naar het ineenstorten van het financiële systeem.

[3 januari 2020]  

Pompen of verzuipen

Hoe kan het zijn dat Wall Street de enige industrie in Amerika is met toegang tot de eindeloos doorpompende geldmachines van de Federal Reserve?

[2 januari 2020]