VS gaan de gevolgen van een kernexplosie op de landbouw in Oost-Europa simuleren

Het US Army Corps of Engineers, Engineer Research and Development Center (ERDC) is van plan om onderzoek te doen naar de impact op het milieu van kernwapens - op landbouwsystemen in Oost-Europa.




Het Amerikaanse leger gaat onderzoeken wat de gevolgen van het gebruik van kernwapens zullen zijn voor de landbouwsector in Oost-Europa - ver weg van het eigen grondgebied. Dit blijkt uit een federale aankondiging van een opdracht die eergisteren, 10 september, werd gepubliceerd in het Amerikaanse Government Register of Federal Procurement and Contracts.

"Het US Army Corps of Engineers, Center for Engineering Research and Development is van plan een contract te sluiten met Terra Analytics, Inc., een Amerikaans bedrijf uit Colorado, om actieve onderzoeksprogramma's te onderzoeken en te ontwikkelen die zich richten op modellering van de impact op het milieu en de effecten van kernwapens op landbouwsystemen, dat AgriShock optimaliseert, een codepakket voor het modelleren van de effecten van kernwapens op landbouwsystemen”, aldus het federale aanbestedingsdocument van het Pentagon.

De contractant moet "de geografische reikwijdte van de simulatie uitbreiden met de voormalige Oostbloklanden, en de programmacode bijwerken voor regio's buiten Oost-Europa en West-Rusland."

Het werk omvat het simuleren van een mondiale nucleaire oorlogssituatie die zal resulteren in de vernietiging van landbouwbedrijven. Om dit te doen, zal software worden gebruikt om een ​​dergelijke situatie na te bootsen. De contractant moet zorgen voor personeel, uitrusting, faciliteiten en andere middelen. De geschatte waarde van het contract bedraagt ​​$34 miljoen.

In de aankondiging worden de volgende doelstellingen en eisen aan de opdrachtnemer vermeld:

Het doel van dit project is om voort te bouwen op eerdere onderzoeksinspanningen om AgriShock te ontwikkelen en te optimaliseren, een codepakket voor het modelleren van de effecten van kernwapens op landbouwsystemen.

De minimumvereisten van dit contract zijn dat de contractant al het personeel, de uitrusting, de faciliteiten, het toezicht en andere items levert die nodig zijn om studies uit te voeren die aantonen dat er op mondiale schaal een nucleaire oorlog kan worden gemodelleerd die zou resulteren in de vernietiging van landbouwsystemen zoals boerderijen.

De contractant moet het volgende kunnen doen:
1) AgriShock gebruiken, een codepakket om de geografische dekking te vergroten, zodat ook voormalige Oostbloklanden erbij betrokken kunnen worden, en om softwarecode te implementeren op uiterst geheime supercomputerbronnen;
2) update de AgriShock-softwarecode voor regio’s buiten Oost-Europa en West-Rusland… om de effecten van nucleaire gebeurtenissen te modelleren;
3) gebruik AgriShock-software om luchtkaarten op te nemen;
4) het uitbreiden van de AgriShock-softwarecode door een model te ontwikkelen van de absorptie van bèta-radio-isotopen in een niet-destructieve nucleaire gebeurtenis; en 5) ervoor zorgen dat de bijgewerkte Agrishock-software kan worden ingezet op bestaande en/of nieuwe beveiligde computersystemen..

Ons inziens is het nog maar de vraag of de Amerikanen een kernoorlog in Oekraïne willen riskeren (andere voormalige oostbloklanden is een ander verhaal), omdat inmiddels de grootste landeigenaren in het land een mix is van Oekraïense oligarchen en buitenlandse belangen — voornamelijk Europese en Noord-Amerikaanse, evenals het staatsfonds van Saoedi-Arabië.
Ook in Oekraïne actief zijn prominente Amerikaanse pensioenfondsen, stichtingen. Namens hen en met universitaire schenkingen wordt er in dat kapotgeschoten land geïnvesteerd via NCH Capital, een in de VS gevestigd private equity-fonds.

De vraag is of het groot-kapitaal zo'n kernoorlog in Oekraïne zal laten gebeuren. Verschillende agribusinessen, nog steeds grotendeels gecontroleerd door oligarchen, hebben zich opengesteld voor westerse banken en investeringsfondsen — waaronder prominente zoals Kopernik, BNP of Vanguard — die nu een deel van hun aandelen controleren. De meeste grootgrondbezitters hebben een aanzienlijke schuld bij westerse fondsen en instellingen, met name de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) en de Wereldbank.

De westerse 'financiering' van Oekraïne in de afgelopen jaren is gekoppeld aan een drastisch structureel aanpassingsprogramma dat bezuinigingen en privatiseringsmaatregelen vereiste, waaronder de oprichting van een grondmarkt voor de verkoop van landbouwgrond. President Zelensky heeft de landhervorming in 2020 in wetgeving omgezet tegen de wil van de overgrote meerderheid van de bevolking in, die vreesde dat het de corruptie zou verergeren (wat gebeurde) en de controle door machtige belangen in de landbouwsector zou versterken (ook gebeurd, vooral de Amerikaanse belangen). Terwijl grote landeigenaren massaal financiering van westerse financiële instellingen veiligstelden, ontvingen Oekraïense boeren - essentieel voor het waarborgen van de binnenlandse voedselvoorziening - vrijwel geen steun. Nu de grondmarkt er is, te midden van hoge economische stress en oorlog, zal dit verschil in behandeling leiden tot nog meer landconsolidatie door grote (Amerikaanse) landbouwbedrijven.

(De kliek van) Zelesky heeft Oekraïne 'verkocht' aan het Westen, vooral de VS. De verlammende(niet af te lossen) schuldenlast van Oekraïne zal door met name Amerikaanse financiële instellingen worden gebruikt als hefboom om de wederopbouw na de oorlog te 'stimuleren' en te streven naar verdere privatisering en liberalisering (lees: overname) van verschillende sectoren, waaronder dus vooral de landbouw.

Het is al een veel jaren oud plan van de Amerikanen om Oekraïne leeg te plunderen ,niet alleen qua landbouw maar ook wat betreft de kostbare grondstoffen. Michael Cox, onderzoeksdirecteur bij de investeringsbank Piper Jaffray, merkte enige jaren geleden al op dat Oekraïne en, in bredere mate, Oost-Europa tot de meest veelbelovende groeimarkten voor landbouwmachinegigant Deere, evenals voor zaadproducenten (en gifmengers) Monsanto en DuPont behoorde.

Eerdere Oekraïense wetgeving verbood het bezit van landbouwgrond door de particuliere sector, maar door Oekraïense wetswijziging is dat  niet langer het geval. Particuliere investeerders kunnen het kopen vanaf januari 2016. IMF-leningsvoorwaarden vereisen het toestaan ​​van productie van genetisch gemodificeerde producten, beter bekend als Frankenstein-voedsel. Bio-oorlogvoering heeft miljoenen ongerepte acres veranderd in vergiftigde woestenij: ook hier geldt ecogenocide voor winst. Monsanto's vuile handen zijn er enorm bij betrokken.

In mei 2014 (het jaar van de gebeurtenissen op het Maidanplein) legde The New York Times uit wat er ging komen. Ze zeiden dat het agrarische succes van Oekraïne cruciaal is voor de economie en het vermogen om “de afhankelijkheid van Rusland te verminderen.” Zoals wij onlangs nog schreven is de strijd van de Amerikanen tegen de Russen niet één van de laatste tientallen jaren....

Grote multinationals willen nog steeds het potentieel van Oekraïne uitbuiten - en vooral Europa's rijkste landbouwgrond. Het door het naziregime in Kiev gerunde Oekraïne is nu ground zero voor de massale verspreiding van schadelijke GMO-gewassen in Europa. Weet wat u eet!

Op 13 januari 2022 heeft het Europees nepparlement wetgeving aangenomen die lidstaten het recht geeft om GGO-gewassen toe te staan ​​of te verbieden. Een klein aantal EU-landen verbiedt ze momenteel. Monsanto's MON810-maïs is het enige GMO-gewas dat sommige Europese landen toestaan. Ondanks dat een meerderheid van de EU-burgers consequent tegen Frankensteinvoer is, is het echte doel van Big Agriculture om het makkelijker te maken om EU-vergunningen voor dat soort gewassen door te voeren. Wetgeving geeft biotechbedrijven veel macht om te onderhandelen met (on)gekozen regeringen en sluit het sterkste juridische argument uit om GGO-gewassen te verbieden: bewijs van schade aan het milieu. Multinationals krijgen daarbij vaak steun uit politieke hoek: zo onderhield Barack Obama jarenlang sterke banden met agribusinessgiganten als Monsanto. En de families Bush en Clinton ook. Zij moeten (uiteraard) weinig van etikettering hebben. Maar ook het Ukraine Investment Climate Advisory Services Project, het Duitse landbouwcentrum Deutsche Agrarzentrum (DAZ) en de Duitse adviesgroep voor economische hervormingen in Oekraïne zijn enkele van de projecten die hebben geholpen bij het onderhandelen over landroof met Oekraïense overheidsfunctionarissen.








[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's]



[12 september 2024]

 

Afdrukken Doorsturen