Het Nieuwe Normaal keert terug: de vierde prik!

Terwijl de wereld worstelt om twee doses vaccinatie voor alle in aanmerking komende burgers te voltooien, heeft de Israëlische coronavirus-tsaar, Salman Zarka, gezinspeeld op een vierde dosis Covid-vaccin. Over politici, medici, toezichthouders en farmaceuten is tot op heden nog nooit die ene kritische vraag gesteld: "Waar zijn ze in godsnaam mee bezig?"De demissionaire coronaminister Hugo de Jonge zal het advies van medici overnemen om een zogenaamde "booster"-prik te geven, aan in eerste instantie ouderen van 60/65 jaar en hoger. Naar verwachting zullen we morgen te horen krijgen wat de voorwaarden zijn bij het verkrijgen van de QR-code en wellicht zal hij ook iets kunnen vertellen over die derde dosis - zodat de ziekenhuizen wat lucht krijgen en kunnen bijkomen van een tiental jaren van bezuinigen en inkrimpen door de overheid.

Het gebruik van een boosterprik wordt alom bejubeld, en het is een maatregel die rechtstreeks zou kunnen zijn geïnspireerd door de situatie in Israël, waar begin oktober de derde dosis aan de "gezondheidspas" werd gekoppeld. Als gevolg hiervan hadden de Israëli's op maandag 8 november volgens gezondheidsautoriteiten meer dan 42% hun boosterinjectie gekregen.

Bijna twee jaar heeft Israël als laboratorium voor de rest van de planeet gefungeerd en vanaf december 2020 is er massaal gevaccineerd, na een overeenkomst met de farmaceutische gigant Pfizer. Hoewel de epidemie in het voorjaar in het land fors afzwakte – het land stond zelfs aan de rand van collectieve immuniteit – bracht het verschijnen van de Delta-variant aan het begin van de zomer de circulatie van het virus weer op gang. Terwijl begin juni in Israël een dozijn gevallen werden geïdentificeerd, overschreed het aantal in juli de grens van 2.000.

Tegelijkertijd beweerden Israëlische wetenschappers in een studie gepubliceerd in The New England Journal of Medicine dat de immuniteit tegen het coronavirusvaccin in de loop van de maanden verslechterde, ondanks de twee doses, wat leidde tot het frequentere begin van ernstige vormen. "De effectiviteit van het Pfizer-vaccin neemt na vijf maanden af. Als de immuniteit afneemt en een besmettelijke variant (zoals de Delta) circuleert, is dat een ramp", legde Gabi Barbash, voormalig directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid en momenteel verbonden aan het Weizmann Research Institute, uit aan persagentschap AFP.

Geconfronteerd met de spectaculaire toename van het aantal gevallen, hebben de Israëlische autoriteiten eind juli besloten een campagne te lanceren om mensen van 60 jaar en ouder een derde dosis van het vaccin te laten injecteren. “Destijds hield de moeilijkheid voor Israël verband met het gebrek aan medische studies of voorbeelden in het buitenland over de derde dosis. Israël was het eerste land ter wereld dat massaal vaccineerde en bevond zich dus zes maanden later in de positie van koploper die de boosterdosis moest beheren,” zei Julien Bahloul, specialist voor het Israëlische bedrijf in het programma 20 Minutes.

Ondanks deze booster-actie voor de 60-plussers bleef het aantal besmettingen deze zomer in Israël toenemen, met meer dan 11.000 dagelijkse gevallen begin augustus. Een verhoging die de regering van Naftali Bennett ertoe bracht de booster-actie geleidelijk te verlagen tot de leeftijd van 50 jaar, medio augustus, en vervolgens 30 jaar de week erna, alvorens deze leeftijdsgrens eind augustus open te stellen voor de gehele bevolking vanaf de leeftijd van 12.
Maar de Hebreeuwse staat stopte daar niet. Om de bevolking nog meer aan te moedigen de boosterdosis te nemen, heeft de regering begin oktober het verkrijgen van de "Groene pas" - het equivalent van de Franse gezondheidspas - afhankelijk gesteld van de injectie van een derde dosis. “Begin oktober heeft de regering alle geldende groene passen geannuleerd en de bevolking gedwongen een nieuwe te downloaden, die vervolgens alleen te gebruiken is voor gevaccineerden met drie doses of twee doses van minder dan zes maanden”, vertelt de specialist van het Israëlische bedrijf.

Maar dat is niet alles. Na het sluiten van de grenzen en het opnieuw instellen van de quarantaine bij terugkeer van reizen afgelopen zomer, veranderde de regering haar strategie in september en annuleerde de quarantaine voor reizigers die minder dan zes maanden geleden met drie doses of twee doses waren ingeënt. “Het effect was direct: dezelfde avond stonden er enorme rijen bij de vaccinatiecentra. De Israëli's wilden vóór de Joodse feestdagen worden ingeënt om te kunnen reizen," verzekerde Julien Bahloul, die eraan toevoegde: "De deal was eenvoudig: we werden gevaccineerd of we werden opgesloten tijdens de Joodse feestdagen. Als gevolg hiervan hadden begin oktober meer dan 3,4 miljoen Israëli's hun derde dosis vaccin tegen het coronavirus gekregen, of bijna 40% van de bevolking.

Enkele maanden na de lancering van de booster-actie lijkt de derde dosis vruchten af te werpen: het aantal dagelijkse besmettingen en ernstige gevallen in Israël is afgenomen en gestabiliseerd. Sinds half oktober is het aantal dagelijkse besmettingen gedaald tot onder de 1.000 gevallen. Medio september was het aantal ernstige gevallen volgens de Israëlische gezondheidsautoriteiten ongeveer 4 per 100.000 inwoners onder de "drievoudig gevaccineerden", tegen 35 per 100.000 voor mensen die een of twee doses kregen en 150 per 100.000 voor niet-gevaccineerden. Dat althans melden de Israëlische gezondheidsautoriteiten.

"Als u 60 jaar of ouder bent en niet bent gevaccineerd, heeft u 35 keer meer kans op ernstige bijwerkingen en acht keer meer kans als u twee doses heeft gekregen, dan wanneer u de boosterdosis heeft gekregen," meldde Cyrille Cohen, professor aan de Bar Ilan Universiteit en lid van het wetenschappelijk comité voor vaccinatie van de regering, aan AFP.

Sommige specialisten, zoals professor Salman Zarka, menen dat over een paar maanden zelfs een vierde dosis nodig zal zijn vanwege het verschijnen van nieuwe varianten en de afname van de vaccinimmuniteit. "Het lijkt erop dat we om de paar maanden - het kan een keer per jaar, elke vijf of zes maanden - een nieuwe injectie nodig hebben", vertelde hij aan de Times of Israël. De nationale coronavirus-tsaar zei dat het land zich moet voorbereiden op een vierde injectie, die zoals gezegd kan worden aangepast om beter te beschermen tegen nieuwe varianten van het virus. Het ministerie van Volksgezondheid in Israël heeft aangekondigd dat hun "groene pas"-systeem zes maanden nadat de houders hun tweede of derde dosis hebben ontvangen zal verlopen, wat erop wijst dat in de komende zes maanden een vierde dosis kan worden toegediend. (Het "groene pas"-systeem omvat een document waarmee de houder toegang krijgt tot bepaalde bijeenkomsten en openbare plaatsen, nadat hij zijn vaccin tegen het coronavirus heeft gekregen of is hersteld van het virus).

Er lijkt dus geen einde te komen aan het aantal nieuwe injecties dat de regering van Israël van plan is te introduceren. En we verwachten dat onze eigen regering, die aan de leiband loopt van de internationale politiek en in dit geval de farmaceutische industrie, waarschijnlijk zal proberen hetzelfde te doen. Op basis van dit Israëlische "onderzoek" dringt de farmaceutische industrie er bij de Amerikaanse FDA op aan om elke nieuwe injectie goed te keuren - waarschijnlijk geen probleem omdat die Amerikaanse toezichthouder haar budget voor meer dan de helft van de farmaceutische sector ontvangt.

Big Pharma stuurt geld naar de FDA om de toezichthouder ertoe te brengen meer dan de helft van alle nieuwe medicijnen te versnellen, waarvan de meeste bewezen onveilig en ineffectief zijn. De enige keer dat de FDA ooit enige vorm van terugroepactie hanteert of iets doet waarvan het Amerikaanse publiek zelfs maar in de verste verte lijkt te profiteren, is wanneer een farmaceutisch bedrijf het dat influistert - waarschijnlijk om het eigen gezicht te redden, zodat toekomstige medicijnen van dat bedrijf door de massa zullen worden geaccepteerd. Alles draait om de winsten van de grote industrieën, in dit geval Big Pharma, en de volksgezondheid maakt van die optelsom niet eens deel uit. En dat geldt niet alleen voor de VS, maar overal in de wereld.

"Vaccins" vallen hier ook onder, met de FDA-prik namens de vaccinindustrie. Als het in een spuit kan worden gevoerd en in het lichaam van een persoon kan worden geïnjecteerd, ondersteunt de FDA het volledig omdat geld alles is in Amerika. En natuurlijk elke aansprakelijkheid uitsluiten. Dat geldt ook in Europa. Demissionair minister De Jonge verschuilt zich achter het RIVM, die zich verschuilt achter de Europese autoriteit EMA, die zich verschuilt achter de FDA, en die zich verschuilt achter de farmaceuten..... die bij COVID-19 dus nergens voor ter verantwoording kunnen worden geroepen.

Die Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) geeft niets om de volksgezondheid, ook al is dit de reden waarom het in de eerste plaats zou bestaan. De echte reden dat de FDA bestaat, is om de winsten van Big Pharma te beschermen en te vergroten, door de "armen" rechten te ontnemen en voortdurend de rijken te bevoordelen. We zouden het op hol geslagen kapitalisme kunnen noemen, deze fusie van de publieke en private sector, maar het staat beter bekend als fascisme, en het is wat de Verenigde Staten sinds mensenheugenis regeert.

Dit fenomeen staat bekend als regulatory capture en het is de norm, niet de uitzondering. Elke zogenaamde regelgevende instantie in Amerika werkt tegenwoordig namens de industrieën die ze zogenaamd reguleren, en tegen de belangen van de Amerikaanse bevolking in. Overigens lijken politici hier in ons land inmiddels op soortgelijke wijze de maatschappij te hebben ingericht.

Het NRC meldde ruim een week geleden het volgende:
"Er komt een derde prik voor volledig gevaccineerde zestigplussers om hun afweer tegen corona op te frissen – en daarna voor iedereen die graag een extra vaccinatie wil. De Gezondheidsraad adviseerde dinsdag om ouderen zo’n booster te geven, van oud naar jong, om hen extra bescherming te geven tegen ziekenhuisopname en overlijden ten gevolge van corona. Het kabinet neemt dat advies over, zo zei minister Hugo de Jonge (VolksgezondheidEr komt een derde prik voor volledig gevaccineerde zestigplussers om hun afweer tegen corona op te frissen – en daarna voor iedereen die graag een extra vaccinatie wil. De Gezondheidsraad adviseerde dinsdag om ouderen zo’n booster te geven, van oud naar jong, om hen extra bescherming te geven tegen ziekenhuisopname en overlijden ten gevolge van corona. Het kabinet neemt dat advies over, zo zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) dinsdagavond op de coronapersconferentie. Na de ouderen zal de derde prik ook beschikbaar worden voor jongere gevaccineerden".

Hoewel de samensteller van het artikel denkt dat de boosterprik als manna uit de hemel komt vallen, lezen we in datzelfde artikel dat er "wel een risico zit in te vroeg of te veel boosten; dat kan er toe leiden dat veel meer mensen ernstige bijwerkingen van vaccinatie kunnen krijgen" en ook dat "niet bekend is of boosters op de lange termijn besmettingen, virusoverdracht en ziekenhuisopnames kunnen terugdringen". Conclusie: ook hierin blijken de geleerden het niet eens te zijn, maar dat ook de derde (booster)prik aan werkzaamheid inboet is - afgaande op informatie uit Israël - een gegeven.

De overtuiging van onze medici en politici dat vaccins daadwerkelijk ziekten helpen voorkomen, en dat daarom de "meest kwetsbaren" ze het meest nodig hebben, lijkt de overhand te hebben onder de vaccinverslaafden, ook al weten de meeste mensen niet eens dat Pfizer nooit heeft beweerd dat hun COVID-19-injecties de overdracht van COVID-19 zou tegenhouden. Ze zouden namelijk alleen "de effecten verminderen".

Als gevolg van dit uitgangspunt zijn senioren altijd meer het doelwit dan de algemene bevolking om zoveel mogelijk vaccins te krijgen, en de versie van de griepprik die mensen boven de 65 jaar krijgen is meestal vier keer zo sterk als griep-shots voor de algemene bevolking. Het is dan ook geen verrassing dat de overgrote meerderheid van de geregistreerde sterfgevallen in VAERS na de COVID-19-injecties onder mensen ouder dan 65 jaar plaatsvinden. En voor die mensen in deze leeftijdsgroep die de eerste twee doses van de Pfizer COVID-19-injectie hebben overleefd, hebben de toezichthouders toestemming gegeven voor een derde injectie.... voor deze leeftijdsgroep met de hoogste geregistreerde sterfgevallen na COVID-19-injecties.

Er bestonden onderlinge meningsverschillen bij de Amerikaanse FDA met betrekking tot de 3e Pfizer-boostershots:
Ten eerste zou dit een "drugswar" kunnen zijn, waarbij de concurrenten van Pfizer boos zijn dat Pfizer zo’n groot deel van het marktaandeel verwerft op de COVID-19-vaccins, en ze via hun contacten bij de FDA druk uitoefenen om Pfizer in diskrediet te brengen en langzaam diens snelle race om deze markt te domineren willen dwarsbomen.
Of, ten tweede, mensen beginnen in grotere aantallen kritisch te worden, aangezien het huidige COVID-19-vaccinverhaal in de anderhalf jaar dat zij ermee geconfronteerd worden talloze keren is gewijzigd en door de actualiteit werd achterhaald. De negatieve ervaringen met de COVID-19 injecties - en dan hebben we het over de ontelbare bijwerkingen en talloze doden als gevolg van die prikken - worden steeds vaker benoemd, en politici, medici, toezichthouders en anderen proberen zich in te dekken in het geval dat het hele COVID-19 verhaal een hoax blijkt te zijn en mensen gearresteerd worden voor misdaden tegen de menselijkheid.
We hopen op het tweede scenario, maar vrezen dat het waarschijnlijk het eerste is.

In al die jaren is er niets veranderd en is de situatie alleen maar verslechterd. De toezichthouders hebben bewezen dat er geen synthetische stof is die zij niet zullen goedkeuren. Tegelijkertijd staat alles en nog wat natuurlijk is op de verbodslijst van de toezichthouders omdat het de winstmachine van Big Pharma bedreigt.

De vraag is: kan iemand Pfizer nog stoppen? Ze hebben voor de volle 100% de controle over hun laboratoriumland, Israël, waar is onthuld dat geen enkel ander farmaceutisch bedrijf COVID-19-injecties aan inwoners van het land kan leveren (aangezien ons inziens het Israëlische volk de persoonlijke laboratoriumratten van Pfizer zijn). Het Nederlandse volk moet er in ieder geval rekening mee houden dat de derde prik zeker niet de laatste zal zijn.

[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][11 november 2021]

 

Afdrukken Doorsturen