Verkiezingsstrijd VS nog niet ten einde

De komende dagen is het zover: dan wordt bekend wie de Amerikaanse president wordt (althans: in principe). Daarmee komt er een einde aan de verkiezingscampagne van een maand, waarin beide partijen honderden miljoenen dollars hebben geïnvesteerd. Maakt het voor de Amerikaanse burgers wat uit wie de nieuwe president van het land wordt?

De PR-strijd die door verschillende reclamebedrijven werd georganiseerd en gepaard ging met enorme inspanningen van alle mainstream  media, is niet zonder gevolgen gebleven: de overgrote meerderheid van de Amerikaanse bevolking gelooft dat het verschil maakt of in januari 2021 een democraat of een republikein het in het Witte Huis voor het zeggen krijgt.

We zullen het alvast verklappen: het wordt geen van de twee. Hoewel hij wordt beschouwd als de machtigste man ter wereld, is de president van de VS zeker niet vrij in zijn beslissingen, maar - ongeacht of hij een democraat of een republikein is - hij moet degenen volgen die op de achtergrond aan de touwtjes trekken. Decennialang was het Wall Street en de bedrijven van het militair-industriële complex, maar vandaag de dag zijn de belangrijkste vertegenwoordigers van het digitaal-financiële complex er ook bij betrokken.

De VS worden niet geregeerd door presidenten. Iedereen die iets wil doen tegen het centrale banksysteem zal net als Kennedy uit de weg worden geruimd.

Alleen al de gebundelde kracht van Microsoft, Apple, Google, Amazon en Facebook enerzijds en de grootste vermogensbeheermaatschappijen als Blackrock, Vanguard en State Street anderzijds is veel groter dan die van de Amerikaanse overheid. Deze megabedrijven spelen een dominante rol op de financiële markten, reguleren en controleren de gegevensoverdracht, controleren de media en, dankzij hun technische knowhow, ondertussen ook het leger. Ze hebben méér voorkennis, een dichter netwerk en dus méér invloed dan alle overheidsinstellingen bij elkaar.

Het is hun agenda en die van de elite die de volgende president van de VS moet doorvoeren en deze bevat de volgende punten: eerst nog een ronde van “kwantitatieve versoepeling”, d.w.z. extra duizenden miljarden dollars grote financiële injecties in het systeem, die vooral de ultrarijken ten goede komen. Vervolgens, na het begin van een enorme golf van massaontslagen als gevolg van de lockdown en het toegenomen gebruik van kunstmatige intelligentie, de uitgifte van helikoptergeld. Tenslotte een vermindering van de staatsschuld en de bedrijfsschulden, die nu historische hoogtepunten heeft bereikt, door middel van gierende inflatie.

Aangezien deze agenda het huidige banksysteem (dat door en door corrupt en opgepompt is) overstijgt, staat de reorganisatie ervan binnenkort op de agenda nadat de volgende president aantreedt. Ook hiervoor is er al een plan: het geld wordt stapsgewijs afgeschaft en vervangen door betaalmiddelen als de Fed Coin, een semi-private digitale valuta. Deze zou niet door de commerciële banken moeten worden uitgegeven, maar door de centrale banken in samenwerking met de grote IT-reuzen.

In de afgelopen verkiezingscampagne hebben beide presidentskandidaten duidelijk aangegeven aan de elite en het digitaal-financiële complex dat ze klaar waren om deze agenda door te drukken. Beiden vochten een schijnstrijd die maanden duurde zonder één van deze punten aan te pakken, waardoor het digitaal-financiële complex de kans kreeg om op de achtergrond alle voorbereidingen te treffen om zijn agenda uit te voeren door middel van het constant ensceneren van bijzaken.

Noch Trump noch Biden hebben tijdens de verkiezingscampagne iets gezegd over het feit dat de balans van de Amerikaanse Federal Reserve in één jaar tijd met 90 procent is gestegen, dat de staatsschuld dit jaar alleen al met $ 4 biljoen is gestegen tot $ 27 biljoen, maar dat de het leeuwendeel van dit geld niet ten goede is gekomen aan de bevolking, maar eerder aan een klein laagje van de ultrarijken en dat er in de geschiedenis van de Verenigde Staten nog nooit zo'n enorme welvaartsverschuiving van onderop heeft plaatsgevonden als in 2020.

Maar bovenal hebben zowel Trump als Biden hun landgenoten twee zeer belangrijke gebeurtenissen voor hun toekomst onthouden: op 23 maart 2020 werd een wetsontwerp in het Amerikaanse parlement ingediend dat bepaalt dat elke Amerikaan vanaf 1 januari 2021 een digitaal account heeft bij de Amerikaanse Federal Reserve (FED). Op 30 juni werd dit wetsvoorstel behandeld in het Congres, dus het heeft nu alleen de goedkeuring van parlementsleden nodig om het in werking te laten treden.

Deze digitale centrale bankrekening is niet alleen de spil van een nieuwe monetaire orde die nodig is omdat het bestaande financiële systeem niet langer in zijn huidige vorm kan worden gehandhaafd. De digitale valuta wordt geïntroduceerd door de grote spelers, ongeacht wat er gebeurt. En de (lichte, zware en complete )lockdowns en pandemie zullen worden doorgevoerd totdat kleine en middelgrote bedrijven failliet gaan. Hebben wij al niet zoiets eerder gehoord en gelezen? De Great Reset?

De introductie markeert het einde van een historisch tijdperk waarin Amerikaanse burgers het recht hadden om hun financiën te regelen en hun geld zelf te beheren. Het opent een historische fase waarin de hele Amerikaanse bevolking wordt blootgesteld aan de bewaking, controle en absolute willekeur van een alliantie van staatsorganen en grote bedrijven - een politiek verenigd front van democraten en republikeinen, geleid door Joe Biden en/of Donald TrumpWilt u kennismaken met onze weekend nieuwsbrief? Op de homepage van onze site kunt u het meest recente exemplaar gratis downloaden.


[4 november 2020]

 
Afdrukken Doorsturen