Hoe Britse topwetenschappers COVID-19-biowapenonderzoek verdoezelden

Twee topwetenschappers die mede de Britse reactie op de Covid-19-pandemie leidden, werkten samen met Dr. Fauci in een dekmantel van het COVID-19-onderzoek naar biowapens, ook wel bekend als Gain-of-function-experimenten, om de natuurlijke oorsprongstheorie van het coronavirus te verspreiden.Sir Jeremy Farrar, directeur van de Wellcome Trust, en Sir Patrick Vallance, voormalig president van onderzoek en ontwikkeling bij de farmaceutische gigant GlaxoSmithKline (GSK) en sinds maart 2018 hoofd wetenschappelijk adviseur van de Britse regering, staan beide in de "Fauci Files", een explosieve reeks e-mails die zijn vrijgegeven onder de wetgeving inzake vrijheid van informatie in Amerika. Wij hebben hierover al meerder keren geschreven.

De Wellcome Trust is een immens rijke stichting die jaarlijks £ 1 miljard distribueert voor wereldwijd gezondheidsonderzoek. Het werd opgericht in 1936 na de dood van Sir Henry Wellcome, die het bedrijf oprichtte dat later GlaxoSmithKline werd.

Farrar heeft ook een positie in de Britse wetenschappelijke adviesgroep voor noodsituaties (Sage -Scientific Advisory Group for Emergencies) en zit in het bestuur van de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations, die $ 1 miljard heeft gegeven aan de ontwikkeling van Covid-19-vaccins.

Van Vallance, die voorzitter is van het deskundige adviespanel van de regering over vaccins, werd vorig jaar door de Telegraph onthuld dat hij een belang van £ 600.000 in GSK had, wat aanleiding gaf tot beschuldigingen over belangenverstrengeling. Hij had al meer dan £ 5 miljoen aan aandelen verzilverd die hij tijdens zijn ambtstermijn daar van het bedrijf had ontvangen. Zoals we eerder meldden heeft de Wellcome Trust geheim gehouden banden met de Britse Eugenetica-beweging.

Vanaf het begin van de pandemie was dr. Anthony Fauci bang dat het publiek zou concluderen dat Covid zijn oorsprong had in het Wuhan Institute of Virology en dat hij strafrechtelijk zou worden onderzocht voor de financiering van het onderzoek naar biowapens, ook wel bekend als de Gain-of-function-experimenten. De Fauci Files laten zien hoe Britse topwetenschappers samenspanden met Dr. Fauci om de door de mens veroorzaakte oorsprong van het virus te verdoezelen.

Fox News-presentator en commentator Tucker Carlson brengt deze zorgen naar voren in zijn nieuwssegment (video aan eind van dit artikel):
"Waarom zou Tony Fauci zo bezorgd zijn dat Amerikanen dat zouden concluderen? Mogelijk omdat Tony Fauci heel goed wist dat hij gain-of-function-experimenten in datzelfde laboratorium had gefinancierd. De e-mails bewijzen dat Fauci hierover onder ede heeft gelogen."

De eerste e-mail die Carlson aan kijkers liet zien, was van 31 januari 2020 – de dag waarop de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verklaarde dat Covid-19 een wereldwijde noodsituatie op gezondheidsgebied vertegenwoordigde. Het werd laat die avond naar Fauci gestuurd door immunoloog Kristian Anderson van het Scripps Research Institute in Californië, dat beschouwd wordt als het meest invloedrijke instituut ter wereld vanwege zijn rol in wetenschappelijke vooruitgang. Het bericht werd gekopieerd naar slechts één andere persoon - Jeremy Farrar.

Anderson waarschuwde dat het virus kenmerken had waardoor het mogelijk uit een laboratorium zou kunnen komen. In zijn e-mail stond: "De ongebruikelijke kenmerken van het virus vormen een heel klein deel van het genoom (minder dan 0,1 procent), dus je moet heel goed naar alle sequenties kijken om te zien dat sommige functies er (mogelijk) doorontwikkeld uitzien." De volgende dag schreef Fauci terug: "Bedankt, Kristian. Praat snel over de oproep."Vervolgens stuurde hij een dringende e-mail naar zijn plaatsvervanger, Hugh Auchincloss, met de tekst BELANGRIJK: "Hugh – het is essentieel dat we deze vanmiddag bespreken. Houd je mobiele telefoon aan.... Lees dit document en de e-mail die ik je nu zal doorsturen. Je zult vandaag taken hebben die gedaan moeten worden."Het document werd in de e-mail beschreven als: "Baric, Shi et al – Nature Medicine – SARS gain of function".

Het betreffende artikel, gepubliceerd in november 2015, is geschreven door Ralph Baric, een in de VS gevestigde immunoloog en langdurig ontvanger van fondsen van Fauci's instituut. Het erkende dat Zhengli-Li Shi, van het Wuhan Institute of Virology, genetische sequenties van Chinese vleermuizen had geleverd die werden gebruikt om een chimera-virus te construeren - een genetisch gemanipuleerde laboratoriumcreatie waarvan de onderzoekers vervolgens aantoonden dat ze in staat waren om menselijk weefsel te infecteren en te beschadigen.

Het artikel concludeerde: "Op basis van deze bevindingen kunnen wetenschappelijke beoordelingspanels soortgelijke onderzoeken die chimera virussen bouwen op basis van circulerende stammen, te riskant achten om na te streven.  Samen vormen deze gegevens en beperkingen een kruispunt van GOF-onderzoekszorgen (gain of function): het potentieel om toekomstige uitbraken voor te bereiden en te vermindere, moet worden afgewogen tegen het risico van het creëren van gevaarlijkere pathogenen."

Hierover merkte Carlson op:
‘We weten wel dat vanaf begin vorig jaar veel mensen bij de National Institutes of Health zich zorgen maakten dat Covid niet van nature was ontstaan. Ze waren bezorgd dat het in plaats daarvan in een laboratorium in China was gemanipuleerd. En toch leken ze vastbesloten om die feiten voor het publiek te verbergen. Waarom?

"Vorig jaar op de middag van 1 februari hield Fauci een conference call met enkele topvirologen. De meeste details van die oproep blijven verborgen voor het publiek - ze zijn geredigeerd. We weten dat de oproep verband hield met een document met de titel "Coronavirus-sequentievergelijking".
"Jeremy Farrar, een Britse arts die een grote onderzoeksorganisatie zonder winstoogmerk runt, herinnerde iedereen aan het gesprek eraan dat wat ze zeiden topgeheim was."

Farrar stuurde diezelfde middag een e-mail over de teleconferentie naar Fauci en Patrick Vallance, met een cc naar zes anderen, waaronder Paul Schreier, chief operating officer bij Wellcome; de Duitse viroloog Christian Drosten; Kijk eens aan: de Nederlandse viroloog Marion Koopmans en Kristian Anderson.

Daarin stond de waarschuwing: "Informatie en discussie worden in volledig vertrouwen gedeeld en mogen pas worden gedeeld als er overeenstemming is over de volgende stappen".In andere e-mails gaf Farrar, die publiekelijk de theorie heeft gepromoot dat het virus zich op natuurlijke wijze heeft ontwikkeld, een artikel door dat suggereert dat het virus mogelijk als een biologisch wapen is gemaakt.

Dit artikel was gerelateerd aan een onderzoek uitgevoerd door Indiase wetenschappers waarin werd geconcludeerd dat het coronavirus was ontwikkeld met AIDS-achtige inserties. Eerder meldden we al dat de Fauci Files onthulden dat emails van hem lieten zien dat dat het dr. Anthony Fauci zèlf was die de Indiase wetenschappers bedreigde en hen dwong hun studie (die COVID-19 in verband bracht met het aids-virus) in te trekken.

Carlson: "Tot voor kort mocht je niet suggereren dat Covid door de mens veroorzaakt zou kunnen zijn. Waarom zou je dat niet kunnen voorstellen? De factcheckers zouden het niet toestaan. Waarom niet? Omdat Tony Fauci de technische monopolies verzekerde dat het coronavirus niet door de mens gemaakt kon zijn. En dus sloten de tech-monopolies het onderwerp af."

Carlson speelde vervolgens een clip af van een persconferentie van het Witte Huis van 17 april 2020 waarin Fauci verklaarde: "Een groep hooggekwalificeerde evolutionaire biologen heeft gekeken naar de sequenties daar, en de sequenties in vleermuizen terwijl ze evolueren, en de mutatie die nodig was om het punt te bereiken waar het nu is, is volledig consistent met een sprong van een soort van een dier naar een mens."

Twee dagen later schreef de Britse wetenschapper Peter Daszak, één van degenen die Fauci had gefinancierd om de experimenten in Wuhan uit te voeren, hem om hem "te bedanken voor zijn hulp door te verklaren dat het wetenschappelijk bewijs een natuurlijke oorsprong ondersteunt voor Covid-19 van een vleermuis tot een mens besmetting, geen laboratorium verspreiding van het Wuhan Institute of Virology."

Daszak, voorzitter van de EcoHealth-alliantie, die tientallen miljoenen dollars van Amerikaanse belastingbetalers heeft ontvangen voor onderzoek naar coronavirussen, is een vooraanstaand lid van een team van de Wereldgezondheidsorganisatie wiens onderzoek naar de oorsprong van de pandemie algemeen werd beschouwd als een witwas-operatie toen het op 30 maart werd gepubliceerd. Hij leidt een Lancet-commissie met dezelfde opdracht.

Het interessante is dat Peter Daszak dezelfde man is die de publicatie van een "wetenschappelijk" artikel in de Lancet orkestreerde, waarin hij beweerde dat het virus de kruissoorten op natuurlijke wijze deed springen. Peter Daszak is ook dezelfde man die de WHO naar China stuurde om de beweringen te onderzoeken of het virus op natuurlijke wijze is geëvolueerd of dat het coronavirus is ontwikkeld.

Bekijk hier de uitzending van Tucker Carlson:


Over de rol van Marion Koopmans in dit onderwerp schrijven wij voor ons weekendmagazine een uitvoerig artikel.[Alle links, bronnen, documenten e.d. zijn uitsluitend bestemd voor abonnee's][8 juni 2021]

 

Afdrukken Doorsturen