Over Economedian

 

Even voorstellen... Economedian, de site die zich ècht toelegt op het brengen van nieuws uit betrouwbare bronnen. Dat we dat op een andere manier doen dan de mainstream media, daar komen we zo op terug.

Het is alweer vijftien jaar geleden, in 2005, dat de website Economedian online kwam. Elke week speuren wij op internet naar nieuws en bieden dat aan particulieren en professionals. Informatie over in eerste instantie de financiële wereld, beleggen, economie, politiek en wetenschap. Geen propaganda, of onwelgevallige informatie die door politici en mainstream media maar al te graag "fake news" genoemd wordt, maar op feiten gebaseerde informatie. Daarnaast zijn wij bezig met het bouwen van de website WallStreetShuffle.com, een beleggersite die 1 maart 2021 het licht moet zien.
Beide sites maken deel uit van Lokgroep, de overkoepelende organisatie waaronder deze activiteiten vallen.

Economedian maakt gebruik van speciaal ontwikkelde tracking-software, die o.a. nieuwssites, weblogs, websites van bedrijven en overheidsinstanties doorspit. Daardoor zijn wij vaak veel eerder met belangrijk nieuws dan de "mainstream media". Vanzelfsprekend verwijzen wij indien mogelijk onze abonnee's naar de gebrukte bronnen. Maar ook het uitgebreide netwerk van specialisten zorgt voor waardevolle informatie.
Hetl nieuws, de feiten en de achtergronden - het wordt lichtjes overgoten met een eigen meningensausje.

Waar wij voorheen onze abonnee's dagelijks informeerden, doen wij dit vanaf 1 september 2020 ieder weekend. Uitputtend. Veel mensen hebben namelijk doordeweeks geen tijd (of zin?) om al die informatie voorgeschoteld te krijgen. Zij laten zich dan liever informeren door alternatieve media, weblogs en natuurlijk ook de mainstream media. Tegen instanties als Reuters Bloomberg of RTL Nieuws (we noemen maar wat) kunnen we als klein team niet opboksen. Om dat "gewone" nieuws gaat het ons dan ook niet om: wel om wat er gemeld wordt, of dat waar is, en welke belangen er in het spel zijn.
Het weekend biedt onze abonnee's dan de mogelijkheid eerder opgedane nieuwsberichten af te zetten tegen onze informatie - waarbij wij opmerken dat veel van onze informatie hen niet bereikt zal hebben. Vooral de mainstream media hebben er namelijk nogal een handje van u - als lezer - niet wijzer te maken dan-ie al is, en (voor hen of de regering, bijvoorbeeld) onwelgevallig nieuws tegen te houden voor publicatie.

Overigens: indien zich een situatie vóór doet sturen wij ook tussentijds een kort online nieuwsbulletin, uiteraard afhankelijk van het onderwerp en de urgentie. Regelmatig zullen het specials zijn, waarin één onderwerp meer uitputtend wordt behandeld. Dat is echter voorbestemd voor premium-abonnee's.

Wij zoeken naar de juiste cijfers, prognoses, de achterkant van het nieuws en letten op de vele valkuilen die we van de media op ons pad aantreffen. En letten vooral op de actualiteit. 24 uur per dag. Zeven dagen per week. De belangrijkste feiten en meningen verzamelen we in het weekend-nieuwsbulletin, dat we op zondag naar onze abonnee's sturen en voor hen op het internet zetten.

Op ons blog, de homepage van de site, publiceren wij onregelmatig een artikel (zonder alle bronvermeldingen die voor onze abonnee's wel beschikbaar komen).
Wat meer informatie over onze activiteiten vindt u hier.
En belangrijk: ons privacy-reglement vindt u hier.


Aanmelden kan gewoon door ons hierover te mailen (bijvoorbeeld door ons contactformulier te gebruiken).

Abonnementen (tarieven hier) kunnen ingaan op elke vrijdag van de maand.Wilt u met ons corresponderen? Dat kan op verschillende manieren:
Bijvoorbeeld door gebruik te maken van ons contactformulier.
Mailen kan natuurlijk ook - ons adres is: info@economedian.com.