Geheime documenten gevonden in Biden's garage

De Amerikaanse president Joe Biden staat eindelijk aan de verkeerde kant van een onderzoek naar o.a. de aard van uiterst vertrouwelijke en geheime documenten die zijn aangetroffen op een tweetal lokaties.Deze week kondigde de Amerikaanse procureur-generaal Merrick Garland aan dat hij een speciale raadsman aanstelt om de geheime documenten te onderzoeken die zijn gevonden in het privékantoor en de woning van president Joe Biden. “Procureur-generaal Merrick Garland heeft een speciale raadsman aangesteld om het onderzoek naar de mogelijke verkeerde behandeling van geheime documenten door president Joe Biden over te nemen”, meldde CNN. "De speciale raadsman is Robert Hur."

"Er zijn twee speciale aanklagers aangesteld", meldde CNN later ook nog.

In tegenstelling tot de vorige Amerikaanse president Donald Trump die documenten die hij als president had vrijgegeven opsloeg in een veilige opslagfaciliteit in Mar-a-Lago, nam Joe Biden de documenten mee terwijl hij vice-president was en de inhoud ervan blijft tot op de dag van vandaag geheim.

En om de zaken nog erger te maken, bleek dat er een tweede reeks geheime documenten was gevonden in zijn garage in Wilmington. Deze zijn een aanvulling op die zijn gevonden in een denktank-kast op het Penn Biden Center-kantoor in Washington, DC. Het Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement is een denktank dat gesteund wordt met miljoenen dollars uit China.

Er zijn zelfs meldingen van een derde reeks geheime documenten die zijn ontdekt.

Flashback: Nadat geheime documenten waren ontdekt in Trump's Mar-A-Lago, zei Biden: "Hoe dat mogelijk is, hoe iemand zo onverantwoordelijk kan zijn?"

Onderstaand het relevante deel van de verklaring van Richard Sauber, speciaal raadsman van president Biden (vetgedrukt is van ons):
“Na de ontdekking van overheidsdocumenten in het Penn Biden Center in november 2022, en in nauwe samenwerking met het ministerie van Justitie, hebben de advocaten van de president de residentie van de president in Wilmington en Rehoboth Beach, Delaware, doorzocht – de andere locaties waar dossiers van zijn vice-presidentiële kantoor zijn verscheept tijdens de overgang van 2017. De advocaten hebben dat onderzoek inmiddels afgerond.
Tijdens de beoordeling ontdekten advocaten tussen persoonlijke en politieke documenten een klein aantal aanvullende Obama-Biden-bestanden met geheime markeringen. Op één na werden al deze documenten gevonden in een opslagruimte in de garage van de residentie van de president in Wilmington. Een document bestaande uit één pagina werd ontdekt tussen opgeslagen materialen in een aangrenzende kamer. Er zijn geen documenten gevonden in de residentie van Rehoboth Beach.”

Deze verklaring volgt op berichtgeving dat procureur-generaal Merrick Garland de Amerikaanse procureur in Chicago, John Lausch, Jr., heeft aangesteld om deze documenten te "beoordelen". De FBI is "ook betrokken bij het onderzoek van de Amerikaanse advocaat". Lausch is een overblijfsel van de regering-Trump, een van de weinige Amerikaanse advocaten die niet gedwongen werd af te treden tijdens de machtsoverdracht. In het verleden zou hij het ministerie van Justitie hebben geholpen de verwerking van documenten te versnellen "naar aanleiding van een dagvaarding van het House Judiciary Committee die betrekking had op de afhandeling door de FBI van het e-mailonderzoek van Hillary Clinton."

Wat moeten we denken van deze laatste ontwikkelingen?

Ten eerste voeren de advocaten van Biden deze huiszoekingen uit in de woningen van Biden om het ministerie van Justitie te laten zien dat hun medewerking volledig en transparant is. Dit zijn stappen die zijn ondernomen om de mogelijkheid van elke vorm van dagvaarding te voorkomen. Biden overtuigt zijn eigen ministerie van Justitie ervan dat een huiszoeking niet nodig zal zijn. Procureur-generaal Garland zal het daar ongetwijfeld mee eens zijn, ondanks het feit dat er een volledig onderzoek naar deze kwestie moet komen, waarbij ook een interview met Biden zelf moet komen.

Ten tweede is er enige speculatie dat dit deel uitmaakt van een poging om Biden voor de bus te gooien. Dat zien wij niet zo. Er zijn grotere problemen waar Biden kwetsbaarder voor is, namelijk het familie-corruptieschandaal.

Ten derde, om het voor de hand liggende te zeggen - ja, er is een dubbele standaard. Ja, de het ministerie van Justitie (regering Biden)  onderwerpt Trump aan normen die Biden zelf niet kan handhaven. Inderdaad, de huizen van Biden zullen niet worden overvallen. En ja, er zullen waarschijnlijk geen onnauwkeurige lekken zijn van Biden's ministerie van Justitie over wat de geheime documenten van Biden bevatten. Met andere woorden, ja, het zal business as usual zijn.

Ten vierde, waarom deze informatie nu vrijgeven? Om alternatieve verhalen vóór te zijn en te bepalen hoe het wordt uitgebracht. Vanuit het perspectief van de regering is het beter om de ontdekking van geheime documenten zelf bekend te maken - met hun eigen draai er aan - in plaats van onderworpen te zijn aan anonieme lekken die ze niet kunnen controleren. Dus brachten ze de schriftelijke verklaring uit en gaven Biden iets te lezen:

Biden ging buiten het script om met Peter Doocy van Fox News praten over de beveiliging van zijn garage door te beweren dat hij daar zijn auto, een "Corvette", bewaart. “Gerubriceerd materiaal naast je Corvette! Wat dacht ju?", zei Doocy tegen de president als reactie. Biden verdedigde zichzelf door te zeggen: “Mijn Corvette staat in een afgesloten garage, oké? Het is dus niet zo dat ze op straat liggen.”

Biden was zo brutaal over zijn illegale activiteiten dat hij in 2021 zelfs een campagnevideo filmde met zijn Corvette. Achter in de garage zijn stapels dozen te zien waar de geheime documenten naar verluidt zijn gevonden.

Juridisch analist Jonathan Turley reageerde op de ontwikkeling van de documenten die in de garage van Biden werden gevonden, als volgt:

"De president zei net dat de documenten die in zijn garage zijn gevonden zich in een 'afgesloten garage' bevinden, net als zijn Corvette", zei Turley. "De Corvette staat standaard eigenlijk niet in geheime protocollen..."

"De verklaring over de Corvette was opmerkelijk ondoordacht", voegde hij eraan toe. "Het was een huiveringwekkend moment. Nadat hij een zorgvuldig geformuleerde verklaring had gekregen van zijn advocaten en personeel, sprak de president vrijuit en suggereerde dat zijn afgesloten garage een veilige ruimte was voor geheim materiaal."

Moeten we geloven dat de laatst gevonden documenten de afgelopen zes jaar veilig in zijn garage waren opgeborgen of dat hij niet wist dat hij ze had? Want het kan niet allebei waar zijn, toch?

Miranda Devine, auteur van de 'Laptop from Hell', heeft een nieuwe wending aan het verhaal toegevoegd: Hunter Biden beweerde dat hij eigenaar was van het huis waar Biden de geheime documenten bewaarde.


https://twitter.com/mirandadevine/status/1613576887728496640
Devine levert het document waaruit blijkt dat Hunter Biden beweert de eigenaar van het huis te zijn. Het adres staat ook op een kopie van het rijbewijs van Hunter Biden.


Hieruit volgt dat Hunter Biden dus wel toegang tot het geheime materiaal had terwijl hij bezig was de toegankelijkheid tot zijn vicepresident-vader aan buitenlandse investeerders te verkopen. Dit verhaal wordt steeds erger.

Een verdere link tussen de geheime documenten en Hunter Biden is ontdekt op Hunter's beruchte laptop.

Biden werd kort na het verlaten van het kantoor van de vice-president de "Benjamin Franklin Presidential Practice Professor" aan de Universiteit van Pennsylvania. Volgens e-mails van de beruchte achtergelaten laptop van Hunter Biden, besprak hij plannen voor het Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement waarbij Hunter Biden betrokken was.

Op 25 april 2016 stuurde Craig Gering, agent van Creative Artists Agency (CAA), Hunter een e-mail met "vertrouwelijke aantekeningen van onze ontmoeting", aldus het Fox News-rapport. Gering onthult die plannen die voor de vice-president zijn besproken bij het verlaten van zijn ambt.

"Het Biden Institute of Foreign Relations aan de Universiteit van Pennsylvania", luidde de e-mail van Gering. "Focus op buitenlands beleid. Naast het instituut aan U of Penn heeft de school een bestaand kantoor in DC dat zal worden uitgebreid om een ​​DC-kantoor te huisvesten voor VP Biden (en Mike, Hunter en Steve?). Werkt als The Clinton Global Initiative zonder de geldinzameling."

Donald Trump zei dat hij denkt te weten wat er in de geheime documenten van Biden staat en dat het daarom werd verdoezeld tot na de tussentijdse verkiezingen. "Ik denk dat ze het al lang voor 2 november wisten", zei Trump tegen John Solomon op zijn podcast van 11 januari.
Trump voegde eraan toe: “Ik denk dat hij het waarschijnlijk vanaf het begin wist en ik denk dat veel ervan met Oekraïne te maken had, want dat waren de papieren die hij bewaarde. En nee, ik denk dat ze dit al lang wisten en er niets aan deden.”

Zoals gemeld door National Public Radio, zei Biden dat de documenten“ werden gevonden in een doos in een afgesloten kast in het Penn Biden Center-kantoor in Washington, DC. Ze werden overgedragen aan het Nationaal Archief zodra ze op 2 november, vóór de tussentijdse verkiezingen, door zijn persoonlijke advocaten werden ontdekt.” Het nieuws over het ogenschijnlijk illegale bezit van geheime documenten door Biden werd echter pas deze week gemeld – maanden na de tussentijdse verkiezingen.

Volgens een rapport van CNN bevatten de 'gerubriceerde' documenten informatie over zeer gevoelige onderwerpen.

“Onder de geheime documenten uit de tijd van Joe Biden als vice-president die afgelopen najaar in een privékantoor zijn ontdekt, bevinden zich memo’s van de Amerikaanse inlichtingendienst en briefingsmateriaal over onderwerpen als Oekraïne, Iran en het Verenigd Koninkrijk”, vertelde een bron aan CNN. “Vorig jaar werden in totaal 10 documenten met classificatiemarkeringen gevonden in het privé-academische kantoor van Biden en ze dateerden van tussen 2013 en 2016”, voegde het rapport eraan toe.

Met name de Oekraïense documenten zijn bijzonder intrigerend vanwege de betrekkingen van zijn zoon Hunter Biden met het Oekraïense gasbedrijf Burisma Holdings. Burisma had zijn zoon meer dan $ 80.000 per maand betaald om "consultant" voor het bedrijf te zijn, ondanks dat Hunter Biden geen relevante ervaring in de branche had. Het salaris van Hunter zou worden verlaagd twee maanden nadat zijn vader Joe Biden het kantoor van vice-president had verlaten.

Zoals we vaker meldden had Joe Biden in 2016 druk uitgeoefend op de Oekraïense regering om een ​​aanklager te ontslaan die onderzoek deed naar het bestuur van Burisma wegens corruptie.
 

Uit een reeks documenten van de regering Obama-Biden bleek dat vertegenwoordigers van Burisma Holdings in februari 2016 een ontmoeting met het ministerie van Buitenlandse Zaken wilden om de beschuldigingen van corruptie te bespreken. Vertegenwoordigers van Burisma beriepen zich op de jongste zoon van de voormalige vice-president, Hunter, om te proberen een ontmoeting met het ministerie van Buitenlandse Zaken te krijgen. De FOIA-documenten verkregen in een rechtszaak door John Solomon gaven niet aan of de bijeenkomst ooit heeft plaatsgevonden.

Op een van de laatste dagen van zijn termijn als vice-president reisde Joe Biden naar Kiev. FOIA-documenten die bij het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken worden gehost, tonen een mogelijke verklaring waarom.

Viktor Nebozhenko, een politicoloog, werd geciteerd in een e-mail van de toenmalige directeur van het Foreign Service Institute, Karen Robblee, aan de voormalige Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne, Marie Yovanovitch, waarin ze speculeerde over de timing van het bezoek van Biden en wat dit mogelijk zou kunnen betekenen.

"Donald Trump zei dat hij een audit zal uitvoeren van investeringen in veiligheid en democratie in Oekraïne", zei Nebozhenko. “Acht jaar lang heeft de Amerikaanse regering een oogje dichtgeknepen voor onze corruptie en veel geld gegeven via het IMF en verschillende fondsen. En dit alles is ergens verdwenen. Trump, als nieuwe baas van het bedrijf genaamd de Verenigde Staten, wil weten waar dat geld naartoe is gegaan.” “Biden kan opgeroepen worden door het Amerikaanse Congres om informatie te geven over de effectiviteit van hulp aan Oekraïne, en dan zal hem worden gevraagd waar het geld van de Amerikaanse belastingbetalers naartoe is gegaan”, voegde hij eraan toe.

Dat was vóórdat Donald Trump werd "aangepakt" vanwege een telefoontje naar de Oekraïense president Volodomyr Zelensky die hij onder druk zette om de zaak te onderzoeken. Trump werd later hiervoor vrijgesproken.

Toen hem werd gevraagd hoe documenten van het vice-presidentschap van Biden “de vergelijking zouden kunnen veranderen” met betrekking tot het onderzoek van speciaal aanklager Jack Smith naar de Mar-a-Lago-documenten, zei Trump: “Nou, ik denk dat het dat totaal verandert.” "Ik was perfect onder de Presidential Records Act", voegde Trump eraan toe. "Ik heb absoluut niets verkeerd gedaan."

De FBI-agenten hadden meer dan 11.000 documenten en foto's zonder geheime markeringen uit het resort van Trump in beslag genomen, samen met ongeveer 100 documenten die waren gemarkeerd als 'geheim' of 'topgeheim'. Trump heeft betoogd dat hij deze materialen heeft vrijgegeven toen hij zijn ambt verliet.

Trump betoogde verder dat de FBI een inval moest doen in de eigendommen van Biden, evenals die van zijn zoon Hunter Biden. "Hoe zit het met al deze plaatsen die hij heeft?" vroeg Trump. 'En zijn huis? Hoe zit het met Hunter's huis? Weet u, wie gaat daar naar binnen zoals ze met mij deden? Wie gaat dat doen?”

Het onderzoek van de speciale aanklager kan er, als het legitiem is, toe leiden dat Joe Biden wordt afgezet en uit zijn ambt wordt ontheven. Maar de staat van dienst van deze regering suggereert dat het gewoon weer een ‘cover-up’-operatie wordt – zoals het Hunter Biden-laptop-’onderzoek’ en het feit dat we nu alleen horen over de geheime documenten van Biden in plaats van die vóór de tussentijdse verkiezingen
[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][13 januari 2023]

 

Afdrukken Doorsturen