De onbekende wortels van het World Economic Forum

Is Klaus Schwab het echte brein achter de oprichting van het World Economic Forum? Wat moeten we denken van de betrokkenheid van de CIA bij het seminar dat Henry Kissinger gebruikte om Schwab te rekruteren? Waren de machten die op de loer liggen achter organisaties als de CFR de echte grondleggers van de globalistische beleidsorganisatie? Was het World Economic Forum bedoeld om Europa simpelweg te verenigen? Of was het toen eigenlijk de bedoeling om Europa met Amerika, gevolgd door de overgebleven superstaten, te verenigen tot een Nieuwe Wereld Orde?Inmiddels is de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in het Zwitserse Davos in de Alpen al een paar dagen aan de gang. Het is de 53e bijeenkomst en de focus ligt op de oorlog in Oekraïne, klimaatbescherming, voedselzekerheid, inflatie, etc.

Ddit jaar betuigen zo'n 52 staatshoofden en regeringsleiders hun respect aan WEF-oprichter Klaus Schwab en hebben ze zijn uitnodiging geaccepteerd. In totaal staan meer dan 2.700 mensen uit meer dan 130 landen op de deelnemerslijst. Eigenlijkis er één minder, omdat de 'filantroop' George Soros op korte termijn afzegde. Ja, en ook dit jaar waren er geen Russen, geen van hen was uitgenodigd. Het is niet zo geheim als dat van de bijna legendarische Bilderberger-bijeenkomst.

Ongeveer 2.700 deelnemers. Welnu, er zal wel weer iets aan de hand zijn in het Zwitserse luchtruim en de protesten van klimaatbeschermers vanwege de talloze privéjets en hun uitlaatgassen zullen als donderslagen klinken. En net als voorgaande jaren waren er weer protesten tegen de bijeenkomst zelf - enkele jaren geleden was de politie niet preuts tegenover de demonstranten. Voor de zekerheid zijn er nu duizenden veiligheidsmensen opgetrommeld. Het forum zegt zelf over de bijeenkomst: “De wereld staat vandaag op een kritiek keerpunt. Het enorme aantal huidige crises vereist gedurfde collectieve actie. De jaarlijkse bijeenkomst zal leiders van de overheid, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld samenbrengen om de toestand van de wereld te bespreken en de prioriteiten voor het komende jaar te bespreken..."

Tijdens de vergadering worden niet alleen prioriteiten besproken. Ook dit jaar zal blijken dat de politici vervolgens de richtlijnen die ze mee naar huis nemen uit Davos gaan uitvoeren. En het is zeker niet verkeerd om te zeggen dat in Davos niet alleen over politiek wordt gesproken, maar dat politici daar ook 'gemaakt' worden.

In de loop van de komende paar jaar – terwijl de toeleveringsketens instorten en mensen hun spaargeld zien afbrokkelen; terwijl de mainstream media ons meer destructieve verhalen met de paplepel opdienen en politici het idee van voedselrantsoenering , GGO's , digitale ID's en uiteindelijk op koolstof gebaseerde sociale kredietsystemen beginnen te verspreiden, zal een aanzienlijk deel van de bevolking geconfronteerd worden met de vraag: "Wie is Klaus Schwab?"

Op het eerste gezicht lijkt dit vrij eenvoudig te beantwoorden. Centraal in Schwabs meest substantiële cv staat zijn rol als oprichter en voorzitter van het World Economic Forum: “een internationale niet-gouvernementele en lobbyorganisatie [die] de belangrijkste politieke, zakelijke, culturele en andere leiders van de samenleving betrekt om vorm te geven aan mondiale, regionale en industriële agenda’s.” Als zodanig heeft Klaus zijn hand in een verscheidenheid aan progressieve oorzaken - klimaatverandering, economische ongelijkheid en 'duurzaamheid', slechts enkele van zijn belangrijkste aandachtspunten.

Om een beeld van de man achter het World Economic Forum te schetsen is bijna onmogelijk. Zó grondig heeft het WEF het reguliere internet gezuiverd van details die schadelijk zijn voor hun ambities dat een groot deel van Schwabs leven is weggepoetst tot niet-bestaan, fragmenten van zijn karakter, en dus bewijs van zijn wereldbeeld, in plaats daarvan opgegraven door het profileren van degenen waarvan bekend is dat ze hem hebben beïnvloed. Dit omvat ideologische bondgenoten en zakelijke mentoren, universiteitsdocenten en zelfs spirituele leiders, maar welke indruk een van deze personen ook op Schwab mag hebben achtergelaten, het zijn degenen die door bloed verbonden zijn met wie hij de meest opvallende gelijkenis vertoont.


Klaus Schwab richtte niet alleen het WEF, het World Economic Forum, (in opdracht) op. Hij richtte ook het "Forum of Young Global Leaders" op. Nobelprijswinnaars, regeringsleiders, CEO's van grote bedrijven en andere persoonlijkheden zijn uit dit forum voortgekomen. Europa en de EU waren echter zeer slecht vertegenwoordigd in de jaargang 2022. Persoonlijkheden zoals bijvoorbeeld de zittende Franse president Macron, de Duitse ex-minister van Volksgezondheid Spahn, de toenmalige Duitse Bundesbank-president Weidmann, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Baerbock, de Finse premier en vele anderen. Ook Angela Merkel, Nicolas Sarkozy, Tony Blair, Gordon Brown, Viktor Orban, Wolfgang Kubicki, de Oostenrijkse ex-kanselier Sebastian Kurz etc. zijn in het verleden door Schwab getraind, of zoals de Duitse website DWN meldde: "Duitse elites krijgen training aan de WEF: het oefenterrein van Klaus Schwab”.

In werkelijkheid is Schwab natuurlijk ook maar een marionet van de heersende elite. Het Davos WEF is namelijk nauw verbonden met het liberaal-fascistische netwerk Council on Foreign Relations (CFR), dat sinds de Tweede Wereldoorlog het Amerikaanse beleid domineert.
Opgericht in 1921 als een particuliere, tweeledige organisatie om "Amerika bewust te maken van zijn wereldwijde verantwoordelijkheden", hebben de CFR en zijn bijna 5000 eliteleden decennia lang het Amerikaanse buitenlands beleid en het publieke discours daarover gevormd. Zoals een bekend lid op beroemde wijze uitlegde transformeerden ze de Amerikaanse republiek in een wereldimperium, zij het een 'welwillend' imperium.

De Amerikaanse miljardairs Larry Fink (BlackRock - dat volgens Zelensky Oekraïne gaat helpen *proest* "het land op te bouwen" *proest*), David Rubenstein (Carlyle) en Marc Benioff (Salesforce) zijn WEF-trustees. Fink is een CFR-directeur, Rubenstein de CFR-voorzitter en Benioff, eigenaar van het tijdschrift Time, is een CFR-lid. CFR-leden in het "Biden-team" zijn onder meer de staatssecretarissen, ministers van Financiën, Defensie, Handel en Binnenlandse Veiligheid. Ook de CIA-directeur, FED-voorzitter en tientallen afgevaardigden, ambassadeurs, adviseurs, staan ter beschikking.

Het Duitse nieuwsmagazine Der Spiegel beschreef de CFR ooit als de "meest invloedrijke particuliere instelling van de Verenigde Staten en de westerse wereld" en een "politburo van het kapitalisme". Zowel het Romeins geïnspireerde logo van de Raad als de slogan (ubique – alomtegenwoordig) lijken deze ambitie te onderstrepen. In zijn beroemde artikel over “The American Establishment” merkte politiek columnist Richard H. Rovere op: “De directeuren van de CFR vormen een soort presidium voor dat deel van het establishment dat ons lot als natie bepaalt. () [Het] slaagt er zelden in om een van zijn leden, of in ieder geval een van zijn bondgenoten, in het Witte Huis te krijgen. In feite is het in het algemeen in staat om ervoor te zorgen dat beide genomineerden mannen zijn die voor haar acceptabel zijn.

Tot voor kort was deze inschatting inderdaad terecht. Zo werd in 1993 voormalig CFR-directeur George H.W. Bush opgevolgd door CFR-lid Bill Clinton, die op zijn beurt werd opgevolgd door CFR "familielid" George W. Bush. Dan hebben we ook nog Barack Obama, de man die toen hij nauwelijks president was al de Nobelprijs voor de Vrede kreeg - maar de president werd die de meeste oorlogen voerde. Hij kreeg de namen van zijn hele kabinet al een maand voorafgaand aan zijn verkiezing van CFR Senior Fellow (en Citigroup-bankier) Michael Froman. Froman onderhandelde later over de TPP- en TTIP-handelsovereenkomsten, voordat hij terugkeerde naar de CFR als Distinguished Fellow.
In 2019 werd bekend dat de naar verluidt overleden multimiljonair en sekshandelaar Jeffrey Epstein tot 2009 lid en donateur was geweest van de CFR.

Het World Economic Forum was niet simpelweg het geesteskind van Klaus Schwab, maar kwam eigenlijk voort uit een door de CIA gefinancierd Harvard-programma onder leiding van Henry Kissinger en tot bloei gebracht door John Kenneth Galbraith en de 'echte' Dr. Strangelove, Herman Kahn. Wat nu volgt is het verbazingwekkende verhaal achter de echte mannen die Klaus Schwab rekruteerden, die hem hielpen bij het opzetten van het World Economic Forum, en die hem leerden te stoppen met piekeren en van de bom te houden.

De geregistreerde geschiedenis van het World Economic Forum is zó gemaakt dat het lijkt alsof de organisatie een strikt Europese creatie is, maar dat is niet zo. In feite had Klaus Schwab een elite Amerikaans politiek team dat in de schaduw werkte en hem hielp bij het creëren van de in Europa gevestigde globalistische organisatie. Wie zich verdiept in de geschiedenis van Klaus Schwab weet dat hij in de jaren zestig naar Harvard ging, waar hij de toenmalige professor Henry A. Kissinger zou ontmoeten, een man met wie Schwab een levenslange vriendschap zou sluiten. Maar zoals met de meeste informatie uit de annalen van de geschiedenisboeken van het World Economic Forum, is wat u is verteld niet het volledige verhaal. Kissinger zou Schwab zelfs rekruteren op het internationale seminar op Harvard, dat was gefinancierd door de Amerikaanse Central Intelligence Agency. Hoewel deze financiering aan het licht kwam in het jaar waarin Klaus Schwab Harvard verliet, is het verband tot nu toe grotendeels onopgemerkt gebleven.

Er waren drie buitengewoon machtige en invloedrijke mannen, onder wie Kissinger, die Klaus Schwab zouden leiden naar hun uiteindelijke doel van volledige op het Amerikaanse rijk afgestemde wereldoverheersing door middel van het creëren van sociaal en economisch beleid. Bovendien stonden twee van de mannen aan de wieg van de altijd aanwezige dreiging van een wereldwijde thermonucleaire oorlog. Door de gangen van deze mannen te onderzoeken voor een bredere context van de geopolitiek van die periode werd al snel duidelijk hoe hun paden elkaar kruisten en samenvloeiden in de jaren zestig, hoe ze Klaus Schwab rekruteerden via een door de CIA gefinancierd programma en hoe ze de echte drijvende kracht waren achter de oprichting van het World Economic Forum.De belangrijkste van de drie is Heinz Alfred Kissinger. Hij werd op 27 mei 1923 geboren in Beieren, Duitsland, als zoon van Paula en Louis Kissinger. Het gezin was een van de vele joodse families die op de vlucht waren voor de vervolging in Duitsland om in 1938 in Amerika aan te komen. Kissinger zou zijn voornaam veranderen in Henry toen hij 15 jaar oud was toen hij in Amerika aankwam door middel van een korte emigratie naar Londen. Zijn familie zou zich aanvankelijk in Upper Manhattan vestigen met de jonge Henry Kissinger die naar de George Washington High School ging. In 1942 zou Kissinger zich inschrijven aan het City College van New York, maar begin 1943 werd hij opgeroepen voor het Amerikaanse leger. Op 19 juni 1943 werd Kissinger een genaturaliseerd Amerikaans staatsburger. Hij zou spoedig worden ingedeeld bij de 84th Infantry Division, waar hij door de legendarische Fritz Kraemer zou worden aangeworven om te werken in de militaire inlichtingeneenheid van de divisie. Kraemer zou naast Kissinger vechten tijdens het Ardennenoffensief en zou later zeer invloedrijk worden in de Amerikaanse politiek tijdens het naoorlogse tijdperk, en toekomstige politici zoals Donald Rumsfeld beïnvloeden. Henry Kissinger zou Kraemer omschrijven als "de grootste invloed op mijn vormende jaren", in een artikel in de New Yorker getiteld The Myth of Henry Kissinger, geschreven in 2020.

We slaan even wat turbulente jaren over en belanden in 1950 waar Kissinger zou afstuderen aan Harvard met een graad in politieke wetenschappen, waar hij zou studeren bij William Yandell Elliott, die uiteindelijk politiek adviseur zou worden van zes Amerikaanse presidenten en ook zou dienen als mentor van onder andere Zbigniew Brzezinski en Pierre Trudeau. Yandell Elliott zou, samen met veel van zijn beste leerlingen, dienen als de belangrijkste schakels tussen het Amerikaanse nationale veiligheidsinstituut en de Britse "Round Table"-beweging, belichaamd door organisaties zoals Chatham House in het VK en de Council on Foreign Relations in de Verenigde Staten. Ze zouden ook proberen om wereldwijde machtsstructuren op te leggen die worden gedeeld door Big Business, de politieke elite en de academische wereld. Kissinger zou aan Harvard blijven studeren en zijn MA- en PhD-graad behalen aan de prestigieuze universiteit, maar hij probeerde ook al een carrièrepad in de inlichtingendienst uit te stippelen, naar verluidt op zoek naar rekrutering als FBI-spion in deze periode.

In 1954 hoopte Kissinger junior professor te worden aan Harvard, maar in plaats daarvan raadde de toenmalige decaan van Harvard, McGeorge Bundy - een andere leerling van William Yandell Elliott - Kissinger aan bij de Council on Foreign Relations (CFR). Bij de CFR zou Kissinger een studiegroep over kernwapens gaan leiden. Van 1956 tot 1958 werd Kissinger ook de directeur van speciale studies voor het Rockefeller Brothers Fund (David Rockefeller was in deze periode vice-president van de CFR), en hij leidde vervolgens meerdere panels om rapporten over nationale defensie te produceren, die internationale aandacht zou krijgen. In 1957 zou Kissinger zijn positie als leidend figuur van het establishment op het gebied van thermonucleaire oorlog bezegelen na de publicatie van Nuclear Weapons and Foreign Policy, een boek dat door Harper & Brothers voor de Council on Foreign Relations werd gepubliceerd.

In december 1966 kondigde de Amerikaanse onderminister voor Europese Zaken, John M. Leddy, de vorming aan van een 22-koppig panel van adviseurs om te helpen "het Europese beleid vorm te geven". De vijf meest prominente actoren van dit panel van adviseurs waren: Henry A Kissinger die Harvard vertegenwoordigde, Robert Osgood van het Washington Center of Foreign Policy Research (gefinancierd door geld van Ford, Rockefeller en Carnegie), Melvin Conant van Rockefeller's Standard Oil, Warner R Schilling van Columbia University, en Raymond Vernon die ook van Harvard was. De andere mensen in het panel waren onder meer vier leden van de Council on Foreign Relations, Shepard Stone van de Ford Foundation, en de rest was een mix van vertegenwoordigers van vooraanstaande Amerikaanse universiteiten. De vorming van dit panel zou kunnen worden beschouwd als het leggen van de spreekwoordelijke eerste steen die de Amerikaanse tak markeert van de intentie van de "Ronde Tafel" om een organisatie zoals het World Economic Forum op te richten, waarbij Anglo-Amerikaanse imperialisten het Europese beleid vorm zouden geven zoals zij dat voor zich zagen.

Het is duidelijk dat prof. Henry A. Kissinger de Amerikaanse betrokkenheid bij de totstandkoming van Europees beleid had geïdentificeerd als essentieel voor de toekomstige vrede en stabiliteit in de wereld. Op dat moment was Kissinger gestationeerd aan de Harvard University in Cambridge, Massachusetts. Hier zou de toekomstige oprichter van het World Economic Forum, een jonge Klaus Schwab, de aandacht trekken van Kissinger.

Kissinger was toen de uitvoerend directeur van het internationale seminar, dat Schwab vaak vermeldt als hij terugdenkt aan zijn tijd op Harvard. Op 16 april 1967 zou worden gemeld dat verschillende Harvard-programma's financiering hadden ontvangen van de Central Intelligence Agency (CIA). Dit omvatte $ 135.000 aan financiering voor Henry Kissinger's International Seminar, financiering waarvan Kissinger beweerde dat hij niet wist dat deze afkomstig was van de Amerikaanse inlichtingendienst. De betrokkenheid van de CIA bij de financiering van het internationale seminar van Kissinger werd onthuld in een rapport van Humphrey Doermann, de assistent van Franklin L Ford, die decaan was van de Faculteit der Kunsten en Wetenschappen. Het rapport van Humphrey Doermann, geschreven in 1967, concentreerde zich alleen op de CIA-financiering van 1961 tot 1966, maar Kissinger's International-seminar, dat de meeste financiering had ontvangen van alle door de CIA gefinancierde Harvard-programma's, zou nog steeds doorlopen tot 1967. Klaus Schwab arriveerde aan Harvard in 1965.

Op 15 april 1967 zou The Harvard Crimson een artikel publiceren, toegeschreven aan geen enkele auteur, over het rapport van Doermann waarin stond: “Er waren geen voorwaarden verbonden aan de steun, dus de regering kon het onderzoek niet rechtstreeks beïnvloeden of voorkómen dat de resultaten ervan werden gepubliceerd.” Het afwijzende artikel, getiteld CIA Financial Links, sluit nonchalant af met de opmerking: "In ieder geval, als de universiteit zou weigeren CIA-onderzoeksbeurzen te accepteren, zou het schimmige bureau weinig moeite hebben om zijn aanbiedingen via een andere agrecy te kanaliseren." (agrecy is een woordspeling die een vorm van intelligentie betekent).

Documenten tonen aan dat Klaus Schwab door Kissinger werd gerekruteerd in zijn kring van "Ronde Tafel"-imperialisten via een door de CIA gefinancierd programma aan de Harvard University. Bovendien zou het jaar waarin hij afstudeerde ook het jaar zijn waarin werd onthuld dat het een door de CIA gefinancierd programma was. Dit door de CIA gefinancierde seminar zou Schwab kennis laten maken met de buitengewoon goed verbonden Amerikaanse beleidsmakers die hem zouden helpen bij het creëren van wat het machtigste Europese openbare beleidsinstituut zou worden, het World Economic Forum.

Henry Kissinger, die decennia lang één van de mensen was geweest die spanningen tussen thermonucleaire machten veroorzaakte, zou  optreden als "vredestichter" tijdens de Nixon-periode. Hij zou zijn aandacht richten op de Europese patstelling en zou proberen de spanningen tussen het Westen en Rusland te verminderen. Hij onderhandelde over de besprekingen over de beperking van strategische wapens (uitmondend in het SALT I-verdrag) en het antiballistischeraketverdrag. Kissinger probeerde zichzelf om te vormen tot een vertrouwde staatsman en diplomaat.

In de tweede ambtstermijn van president Richard Nixon zou hun aandacht uitgaan naar de betrekkingen met West-Europa. Richard Nixon zou 1973 omschrijven als het “Jaar van Europa”. De focus van de Verenigde Staten zou liggen op het ondersteunen van de staten van de Europese Economische Gemeenschap (EEG), die tegen het begin van de jaren zeventig economische rivalen van de VS waren geworden. Kissinger begreep het concept "Jaar van Europa" en voerde een agenda, niet alleen van economische hervormingen, maar pleitte ook voor versterking en revitalisering van wat hij beschouwde als de "rottende kracht", de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO). Gedurende deze periode zou Kissinger ook mondiaal bestuur promoten.

Jaren later, in 1980, hield Henry Kissinger de openingstoespraak van de conferentie van het World Economic Forum en zei hij tegen de elites in Davos: "Voor het eerst in de geschiedenis is buitenlands beleid echt mondiaal".


De eerder genoemde Kahn, Kissinger en Galbraith (over de andere twee heren schrijven we in ons weekendmagazine) waren drie van de meest invloedrijke mensen in Amerika geworden met betrekking tot respectievelijk thermonucleaire afschrikking, het creëren van buitenlands beleid en het maken van openbaar beleid. De meeste aandacht in de carrière van deze mannen was gericht op Europa en de Koude Oorlog. Hun wisselende rollen in andere belangrijke gebeurtenissen uit die periode kunnen onderzoekers echter gemakkelijk afleiden van andere, meer subversieve en goed verborgen gebeurtenissen.

Deze drie machtige Amerikanen waren allemaal op verschillende manieren met elkaar verbonden, maar één interessante en opvallende rode draad in het bijzonder verbindt deze mannen in de periode tussen 1966, met de oprichting van het door Kissinger geleide 22 man tellende panel van adviseurs om te helpen "Europese beleid”, tot en met 1971, en de oprichting van het World Economic Forum. Alle drie de mannen waren lid van de Council on Foreign Relations, de Amerikaanse tak van de Anglo-Amerikaanse imperialistische 'Ronde Tafel'-beweging. Kissinger had al diepe banden met de CFR, nadat hij direct na zijn afstuderen door hen was aangeworven. Galbraith had naar verluidt zijn lidmaatschap van de CFR in 1972 op een "zeer openbare manier" opgezegd, waarbij hij verklaarde dat de CFR saai was en tegen een journalist zei: "De meeste procedures bevatten een niveau van banaliteit dat zo diep is dat de enige vraag die ze opwerpen is of men zou er doorheen moeten zitten." Hoewel er geen openbare datum is waarop Galbraith lid werd van de CFR, had hij al in juli 1958 voor hun publicaties geschreven met "Rival Economic Theories in India", dat werd afgedrukt in Foreign Affairs, het officiële CFR-tijdschrift/magazine. Khan publiceerde ook enkele van zijn essays via de CFR, schreef het stuk "Our Alternatives in Europe" in juli 1966 en "If Negotiations Fail" in juli 1968, beide terwijl hij werkte als officieel adviseur van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vóór de jaren zestig waren deze drie uiterst invloedrijke Amerikaanse intellectuelen elk nauw betrokken geweest bij het proberen de problemen van een naoorlogs Europa te begrijpen en de toekomst van het door oorlog geteisterde continent in kaart te brengen. Galbraith had veel door Europa gereisd, inclusief het bestuderen van het beleid in Duitsland tijdens het Derde Rijk, en na de ineenstorting van Hitlers Duitsland zou Galbraith de Sovjetsystemen op vrijwel dezelfde manier gaan bestuderen. De invloed van Galbraith op de toekomstige president, John F. Kennedy, kan vanaf zeer jonge leeftijd niet worden onderschat, en Galbraith was krachtig genoeg om JFK op zijn aanbeveling troepen uit Vietnam te zien terugtrekken. Toen Kennedy in Dallas werd vermoord, zou Galbraith de man zijn die de eerste toespraak van de nieuwe president tot de natie zou opstellen, maar Galbraith zou al snel naar de zijlijn worden geduwd. Tijdens de onrust van de jaren zestig zou Galbraith een hechte band hebben met Henry Kissinger, beide mannen waren zoals gezegd Harvard-professoren, leden van de CFR, en beide mannen hadden hetzelfde doel om Europa stabiel te maken, zodat het continent goed werd verdedigd tegen mogelijke Sovjet-agressie.

Voor Galbraith en Kissinger, en ook voor het bredere Amerikaanse politieke establishment, vormde Europa niet alleen de grootste bedreiging voor de mondiale stabiliteit, maar ook voor de heersende Amerikaanse hegemonie in het algemeen. De relatieve stabiliteit in Europa tijdens de naoorlogse periode werd gezien als het gevolg van de thermonucleaire impasse, en al heel vroeg identificeerde Kissinger deze dynamiek en begon hij de situatie te manipuleren ten voordele van de Amerikaanse suprematie. Henry Kissinger was niet de enige die probeerde de complexe dynamiek te begrijpen die een rol speelt in relatie tot thermonucleaire afschrikking en hoe dit de beleidsvorming beïnvloedde. Herman Kahn was in dezelfde periode de leidende figuur op het gebied van thermonucleaire strategische planning en Kissinger's werk over hetzelfde onderwerp vanaf het midden van de jaren 50 zou hem Kahn bij vele gelegenheden kruisen.

Kahn bood Kissinger iets waar alle politici en beleidsmakers naar hunkeren, het vermogen om toekomstige gebeurtenissen met relatieve nauwkeurigheid te voorspellen. Kahn was een echte profeet met betrekking tot de technologische vooruitgang van de niet zo verre toekomst, en zijn werk, hoewel vaak stoïcijns en verstoken van menselijke emotie, heeft de tand des tijds zeer goed doorstaan. De doelen van Kahn en Kissinger zouden elkaar halverwege en eind jaren zestig overlappen, en naarmate de dreigingsevaluaties die Kahn in deze periode maakte optimistischer werden, zou Kissinger het werk van Kahn zien als fundamenteel voor het bieden van een nieuwe toekomst aan de mensen van de wereld.

De visie van Henry Kissinger op de toekomst was echter niet die van een vrije en eerlijke samenleving die samen op weg was naar een 'brave new world', maar eerder dat Kissinger een beeld van de wereld wilde creëren dat vertekend was door zijn eigen CFR-gedreven establishment-perspectief. Hoewel hij zou proberen zichzelf om te vormen tot een echte staatsman, zou Kissinger doorgaan met het ondermijnen van niet alleen buitenlandse democratische processen, maar ook met het ondermijnen van het Amerikaanse systeem ten behoeve van een globalistische agenda.

Toen Schwab voor het eerst door Kissinger werd erkend als een potentiële toekomstige globalistische leider, zou de relatief jonge Duitser al snel kennismaken met Galbraith en Kahn. Dit zou samenvallen met het werk van Kahn dat de noodzaak identificeert om individuen met leiderschapspotentieel specifiek te trainen, apart van degenen die de heersende standaard onderwijsmodellen volgen.

In het jaar dat Klaus Schwab Harvard verliet, werd hij benaderd door Peter Schmidheiny, die net Escher Wyss had verkocht aan de Sulzer Group. De Ravensberg-fabriek van Escher Wyss tijdens de Tweede Wereldoorlog werd beheerd door Schwabs vader, Eugen Schwab. Onder diens leiding en met de voordelen van het hoofdkantoor in een officieel neutrale natie, genoot Escher-Wyss van de enorme winsten die voortkwamen uit het assisteren van de nazi-oorlogsinspanningen, het leveren aan de Wermachtmet - alles van vlammenwerpers tot onderdelen voor gevechtsvliegtuigen. In minder directe zin was het bedrijf ook een integraal onderdeel van Hitlers zoektocht naar het bouwen van een atoombom (het fabriceerde, zoals het deed, elementen die nodig waren voor de productie), en toch, ondanks het duidelijke belang van Escher-Wyss – ondanks zelfs zijn status als een “Nationaal Socialistisch Modelbedrijf” – Ravensburg bleef volledig onaangetast door geallieerde bombardementen. Over de redenen hiervoor bestaat nog veel discussie. Hoewel het officiële verhaal beweert dat de stad verboden terrein was vanwege humanitaire operaties in de buurt, wordt algemeen aangenomen dat de veiligheid ervan werd gegarandeerd dankzij een geheime overeenkomst tussen de nazi's, de geallieerden en niet nader genoemde personen binnen het Zwitserse bedrijfsleven.Nog even een merkwaardig tussenstapje in de tijd. Rond de tijd dat de jonge tiener Klaus de aanmeldingsformulieren voor de universiteit doorzocht, was Schwab senior druk bezig was met het opzetten van de Kamer van Koophandel van Ravensburg. Dit deed hij, althans gedeeltelijk, in opdracht van de British Pilgrim's Society, een netwerk van Anglo-Amerikaanse regerings- en bankelites die, in samenwerking met elementen binnen zowel MI6 als de CIA, Ravensburg gebruikten als doorvoerhaven voor gestolen nazi-goud. Deze tussenstap vertegenwoordigt nog een andere kruising tussen de Schwab-afstamming en de zelden besproken hoofdstukken in de Europese geschiedenis, en hoewel Big Tech de meeste details voorspelbaar in het geheugen heeft opgeslagen, is er na flink doorzoeken nog heel wat informatie over te achterhalen.

Maar Schwabs afkomst wordt nog duisterder. Toen Eugen, de vader van Klaus, manager was bij de Escher-Wyss-fabriek, beschikte hij over de collectieve mankracht van duizenden dwangarbeiders. Deze bestonden uit de demografische gegevens die je zou verwachten – joden, zigeuners en homoseksuelen, maar ook honderden Franse en Russische soldaten. Ravensburg herbergde in een tijd zoveel krijgsgevangenen dat de nazi's gedwongen werden Ziegelstrasse 16 aan te leggen, een van hun grootste dwangarbeiderskampen. Dit waren verre van de enige wreedheden die werden gepleegd op de achtergrond van Schwabs meest vormende jaren. Toen het Gesetz zur Verhütung erbkranken Nachwuchses in Duitsland werd ondertekend - "De wet ter voorkoming van nakomelingen met erfelijke ziekten" - vestigde Ravensburg zich al snel als een epicentrum voor de praktijk om individuen met verschillende gradaties van fysieke en intellectuele beperkingen naar het lokale ziekenhuis te sturen om verplichte sterilisatie te ondergaan.

We zullen waarschijnlijk nooit weten wat een jongere Schwab van dergelijke barbaarsheid vond. Evenmin kunnen we met zekerheid zeggen hoe vaak een van deze onderwerpen aan de eettafel is besproken. We kunnen niet zeggen of Klaus ooit bezwaar heeft gemaakt tegen de zakenrelaties van zijn vader of het gebruik van slavenarbeid, net zo min als we de tegenstrijdigheden op waarde kunnen schatten die in een adolescente Schwab moeten hebben gewoeld, terwijl hij de waarheid van zijn joodse afkomst kende terwijl hij zich uiterlijk conformeerde aan het Arische ideaal. Misschien – en dit is waarschijnlijk nog verontrustender – kon het hem allemaal niets schelen.

Vandaag de dag komt Klaus over als een onverstoorbare figuur, een man wiens elke centimeter is ontworpen om een ​​beeld over te brengen van door de rede geleide competentie en natuurlijke, welwillende autoriteit. Het zijn tenslotte precies zulke eigenschappen die een wanhopige en slecht geïnformeerde burgerij zou willen zien in een individueel aanbod om hen van hun ellende te verlossen, en toch, als die burgerij maar de tijd zou nemen om zich in Klais' verleden te duiken, dan zouden ze dezelfde neurose en obsessies zien die de aspirant-tiran altijd hebben gedreven.

Vooral het transhumanisme raakt zo'n gevoelige snaar - het is één van de stokpaardjes van het WEF. We hoeven waarschijnlijk niet te wijzen op de parallellen tussen de experimenten van Josef Mengele en Schwabs fascinatie voor hersenimplantaten en de metaverse, met genetisch ontworpen baby's en geesten die naar de cloud worden geüpload. We durven zelfs te beweren dat de gestoorde fantasieën van dit soort mannen die van eerdere despoten ver overtreffen, omdat de technologische vooruitgang hen in staat heeft gesteld hun controlesysteem niet alleen toe te passen op de overheid, de economie en onze samenlevingen, maar tot op het chromosomale niveau. Deze ideeën, in combinatie met een erkende ontvolkingsagenda, zijn niets anders dan fr Hitleriaanse en Schwabse visie op de Mensheid 2.0 – die gemicrochipte, algoritmisch gereguleerde samensmelting van mens en machine – slechts een moderne rebranding van het Arische Ras.

Maar hoezeer Klaus' genocidale veroordelingen ook door zijn opvoeding werden meegedeeld, wat de man achter The Great Reset echt gevaarlijk maakt is zijn bereidheid om menselijk leed te verzilveren. In de vijftig jaar sinds de lancering van het European Management Symposium (zoals het WEF oorspronkelijk heette), heeft de oprichter van het forum stilletjes zijn schat aan zakelijke belangen gemanoeuvreerd om precies dàt te doen wat hem is opgedragen maar waarbij hij een voorbeeld nastreefde dat zo expliciet door zijn vader was gesteld. Maar het opportunisme van Klaus is nog groter. In tegenstelling tot zijn vader is Schwab van plan om zowel een begunstigde als de architect van de ellende van de mensheid te zijn - en hier lijkt de heersende elite de laatste tijd tot het besef te komen dat het monster van Frankenstein dat zij zelf hebben geschapen, diens schepper niet meer ndig heeft.

De afgestudeerden van zijn Young Global Leaders-programma - agenten zoals Emmanuel Macron, Justin Trudeau, Jacinda Ardern, Sanna Marin (premier Finland), ons koninklijk huis en onze minister Karien van Gennip - ze staan ​​allemaal te trappelen om zijn dictaten af ​​te dwingen. Inderdaad, we zouden hem een ​​monster kunnen noemen en het zou gemakkelijk zijn om vergelijkingen te maken met de beruchtste slagers van de eeuw. Na verloop van tijd is het heel goed mogelijk dat Schwabs schande zelfs die van hen zal overtreffen, maar voorlopig treedt deze ogenschijnlijk onopvallende technocraat in de voetsporen van de Schwab-familietraditie door zichzelf opnieuw in de voorhoede van de zich ontvouwende tirannie te plaatsen.Maar we dwalen af en komen weer terug op Schmidheiny. Klaus Schwab spreekt in een interview over het moment waarop die hem belde en zei: "Je komt nu van Harvard en kent moderne managementmethoden, help om de integratie tot een succes te maken". Wat Klaus in dat interview niet zou noemen, was dat hij Sulzer en Escher Wyss zou helpen fuseren, wat zou resulteren in een nieuw bedrijf genaamd Sulzer AG. Dat bedrijf, waar Schwab directeur zou worden, zou vervolgens het internationaal recht overtreden door het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime te helpen bij zijn illegale thermonucleaire bomprogramma.

Klaus Schwab was nog maar net onder de invloedssfeer van enkele van de belangrijkste experts op het gebied van thermonucleaire oorlog uitgekomen, en binnen hetzelfde jaar dat hij Harvard verliet zou hij leiding geven aan de fusie van een bedrijf dat handelt in de verspreiding van thermonucleaire bomtechnologie met despotische regimes.

Voor velen van ons die geen angstaanjagende uitstervingsscenario's voor ogen hebben, kunnen we blijven geloven dat als Zuid-Afrika op dat punt in de geschiedenis de atoombom zou krijgen, het één van de ergste dingen zou zijn die hadden kunnen gebeuren. Maar de thermonucleaire rampenscenario's van Herman Kahn hadden het mollige genie ertoe gebracht te geloven dat, afgezien van een ramp, sabotage of een ongeval, geen enkele grote kernmacht in de nabije toekomst een thermonucleair wapen zou durven afvuren als een daad van agressie. In feite was het denken van de gevestigde orde aanzienlijk veranderd, tot het punt waarop Herman Kahn en anderen adviseerden dat, in bepaalde scenario's, het maken van een land als Frankrijk tot een kernmacht aanzienlijke voordelen zou kunnen hebben voor de veiligheid, zowel regionaal als wereldwijd, terwijl het ook zou helpen om Amerikaanse defensie-uitgaven verminderen.

Gaan we door naar 1972 toen de oprichter van de Club van Rome, Aurelio Peccei, zijn controversiële boek "The Limits to Growth" had gepubliceerd, een boek dat in opdracht van de Club van Rome was geschreven en dat een benadering van overbevolking hanteerde. Het boek zou de duurzaamheid van de wereldwijde economische groei in twijfel trekken en Peccei zou door Schwab worden uitgenodigd om de keynote speech te houden op het World Economic Forum van 1973. Deze gewaagde PR-strategie wierp vruchten af voor Schwab en zijn organisatie. Vanaf dat moment zou het forum groeien in omvang, schaal en macht. Maar het begon zoals hierboven beschreven allemaal met een door de CIA gefinancierde cursus van Henry Kissinger aan Harvard.

Schwab is meer geworden dan alleen een technocraat. Hij heeft zich zeer uitgesproken over zijn voornemen om zijn fysieke en biologische identiteit te combineren met toekomstige technologie. Hij is een levende karikatuur geworden van een boosaardige Bond-achtige schurk, die geheime ontmoetingen met de elites leidt, hoog in de chalets op de bergtoppen van Zwitserland. We denken niet dat het beeld dat we van Schwab hebben toevallig is. In de naoorlogse jaren gebeurde er iets heel unieks in de westerse cultuur, toen regeringen de reguliere media begonnen te gebruiken als een instrument om het publiek te richten op psychologische operaties van militaire kwaliteit. Het heersende establishment zou ontdekken dat het uiterst nuttig zou zijn om het drama van conflictscenario's te combineren met media zoals film, in sommige gevallen bijna vergelijkbaar met het creëren van zelfpropagerende propaganda. Films zoals Dr. Strangelove van Stanley Kubrick waren fantastische vehikels voor mensen om de absurditeit van thermonucleaire rampenscenarioplanning te begrijpen.

Als mensen je zien als een almachtige kwaadaardige schurk, krijg je misschien niet de steun van de gewone man, maar krijg je de aandacht van degenen die op zoek zijn naar macht en rijkdom, of, zoals Klaus Schwab naar hen zou verwijzen, de 'belanghebbenden' in de samenleving. Dit is erg belangrijk om te begrijpen - de projectie van extreme rijkdom en macht zal de "stakeholders" van de samenleving aantrekken en naar de tafel van het World Economic Forum brengen. Met die 'stakeholders' aan boord, zal het belangrijkste ideologische product van Klaus Schwab, 'stakeholder kapitalisme', de macht overdragen van echte democratische processen naar een bestuurssysteem door een kleine vooraf geselecteerde leiderschapsgroep, die zal worden opgeleid om de agenda zoals die voor hen is opgesteld door de vorige generatie, uitvoeren, zoals is voorspeld door Herman Kahn. Zij zullen alle troeven in handen hebben, terwijl het gewone volk alleen achterblijft met illusoire pseudo-democratische processen, armoede en voortdurende absurde psychologische operaties om ons allemaal constant af te leiden.

Klaus Schwab zou spoedig alles worden waar Herman Kahn tijdens zijn meest pessimistische voorspellingen voor had gevreesd. Toen de Club van Rome het rapport "The Limits to Growth" produceerde, zou Herman Kahn zijn bevindingen tegenspreken en zich verzetten tegen zijn pessimisme, terwijl Klaus Schwab het tegelijkertijd centraal zou stellen in zijn gedachtenkronkels.


Onze huidige geopolitieke situatie lijkt achteruit te gaan in de richting van de Oost-West-dynamiek van het Koude Oorlog-tijdperk. Nogmaals, met de recente gebeurtenissen in Oekraïne braken de mainstream media nucleaire praatpunten uit die volledig parallel lopen met die van 60 tot 70 jaar geleden. We zijn ervan overtuigd dat er een heel duidelijke reden is voor die terugkeer naar de retoriek van de Koude Oorlog - het is een heel duidelijk teken dat Klaus Schwab en zijn geldschieters geen ideeën meer hebben. Ze lijken terug te keren naar een geopolitiek paradigma waarin ze zich veiliger voelen en, belangrijker nog, dat massale angst voor een thermonucleaire oorlog zal veroorzaken. Deze spoel- en herhaalcyclus zal altijd plaatsvinden als een ideologische beweging geen originele ideeën meer heeft.

Sinds eind jaren zestig probeert Klaus Schwab de wereld te creëren zoals Herman Kahn die voorspelde. Maar Kahns visie op de toekomst is, hoewel vrij nauwkeurig, meer dan een halve eeuw oud. De technocratische beweging van Schwab is afhankelijk van de succesvolle ontwikkeling van innovatieve technologieën die ons vooruit zullen helpen naar een visie die grotendeels in 1967 is opgesteld. Alleen al door een meer verfijnde lijst van Kahn's voorspellingen te bestuderen, kunnen we zien dat elk idee dat Schwab promoot bijna volledig gebaseerd is op Kahn's "Jaar 2000” die een visie toont van hoe onze toekomst eruit zou kunnen zien, voorspellingen die dateren uit de late jaren '60. Maar wat Schwab lijkt te negéren, terwijl hij ons allemaal deze futuristische agenda opdringt, is dat veel van Kahns voorspellingen ook werden gecombineerd met waarschuwingen voor de gevaren die zullen ontstaan door toekomstige technologische vooruitgang.Terwijl Schwab het einde van zijn leven bereikt (om van Kissinger maar niet te spreken), lijkt hij wanhopig op zoek te zijn naar een radicale futuristische agenda met het duidelijke potentieel voor een wereldwijde ramp. Wij denken dat het World Economic Forum zijn maximale niveau van expansie heeft bereikt voordat het onvermijdelijk instort, omdat de mensen die van hun eigen nationale identiteit houden uiteindelijk zullen opstaan tegen de onmiddellijke bedreiging van hun specifieke culturen en zullen terugvechten tegen de globalistische heerschappij. Je kunt simpelweg niet van iedereen een globalist maken, hoeveel hersenspoeling er ook wordt toegepast. Er is een natuurlijke tegenstelling tussen nationale vrijheid en globalistische heerschappij, waardoor de twee volkomen onverenigbaar zijn.
[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][19 januari 2023]

 

Afdrukken Doorsturen