De muis die brulde

De Litouwse president eist dat de rode lijnen van Rusland worden overtreden. Elke poging om een nucleaire oorlog te voorkomen wordt afgedaan als 'diplomatieke beleefdheden'.Gitanas Nauseda, de president van Litouwen, heeft mogelijk een doodvonnis getekend voor 2,6 miljoen van zijn landgenoten.

Het belangrijkste Europese propagandakanaal van de CIA, Radio Free Europe/Radio Liberty, meldt:
"Nauseda zei vandaag in een interview met de Litouwse televisie dat gevechtsvliegtuigen en langeafstandsraketten "essentiële militaire hulp" zijn en "in dit cruciale stadium van de oorlog, waar het keerpunt op het punt staat te gebeuren". "Deze rode lijnen moeten worden overschreden", voegde hij eraan toe."

De Verenigde Staten en Duitsland hebben (officieel) dergelijke eisen van Kiev tot nu toe uitgesloten, hoewel Frankrijk zegt er in principe niet tegen te zijn.

Nauseda is een neocon-wannabe. In augustus 2019, vóór de Russische Speciale Militaire Operatie, weigerde hij te praten of onderhandelingen aan te gaan met Vladimir Poetin over de toenemende spanningen in de regio. "Waar zou ik het op dit moment over kunnen hebben met president Poetin?" zei hij, volgens het Baltic News Network.
"Zolang we de situatie in Oekraïne hebben, zolang de escalatie van spanningen in de hele regio voortduurt, zie ik geen zin in het uitwisselen van diplomatieke beleefdheden en, belangrijker nog, ik heb niet het morele recht om dat te doen - er valt niets  te vieren,er zIjn spanningen in de hele regio.”

Nauseda eist dat alle rode lijnen worden overschreden, gedrag dat uiteindelijk zal kunnen eindigen in een nucleaire vuurzee. Hij typeert het onderhandelen over meningsverschillen als "diplomatieke beleefdheden" en stelt dat vanwege het feit dat zijn land aan de grens met Rusland ligt, "we het echte gevaar, het echte risico kunnen zien", terwijl Europeanen verder naar het westen dat niet kunnen.

Vorig jaar juni kwamen Berlijn en Vilnius echter overeen om "voorbereidingen te treffen om de multinationale NAVO-gevechtseenheid in Litouwen uiteindelijk uit te breiden tot de grootte van een brigade", meldde Reuters. Het plan om de "multinationale" inspanning te vergroten om extra troepen en raketten tegen een met Rusland gedeelde grens te duwen, werd goedgekeurd na overleg met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz en de premiers van Letland en Estland.

In 2004 werd Litouwen volwaardig lid van de NAVO. Als zodanig was het toegestaan om mee te doen aan de poging om Afghanen te doden en hun land te bezetten. “Sinds onze toetreding tot het Bondgenootschap in 2004,” verklaarde het Litouwse Ministerie van Defensie, “zijn we actief betrokken geweest bij internationale door de NAVO geleide missies en operaties in de Balkan, Afghanistan, waar we het Provinciaal Wederopbouwteam hebben geleid in Ghowr, Irak en elders. Litouwen blijft bijdragen aan de missies en operaties van de NAVO.”

Afgelopen februari, toen Rusland zich voorbereidde op zijn Speciale Militaire Operatie om Oekraïne te ontwapenen, neutraliseren en denazificeren, smeekte een delegatie van Litouwse wetgevers de Amerikaanse regering om permanent buitenlandse troepen op haar grondgebied te stationeren. Naast het "verdedigen" van zichzelf tegen Rusland, voerden de Litouwers aan dat buurland Wit-Rusland ook een bedreiging vormt.

Wit-Rusland is volgens de oorlogspropagandamedia in het Westen "omstreden, autoritair", en zijn beslissing om de opbouw van NAVO-troepen in Oost-Europa te evenaren met de troepen van de Russische Federatie "is een grote overwinning in Poetins oorlog met het Westen", lezen we op de site van The Atlantic, een publicatie die is overgenomen door het Emerson Collective, "een links-van-het-centrum particuliere subsidieverstrekkende onderneming [opgericht door de weduwe van Steve Jobs] die pleit voor een breed scala aan links-progressieve doelen", aldus Influence Watch.

Zoals we nu weten, werden de zogenaamde "progressieve" Amerikanen oorlogszuchtige neocons, of beter gezegd neolibs, nadat Obama in feite de anti-oorlogsbeweging vernietigde, een feit dat gevierd werd door The Washington Post.

Dankzij deze neutralisatie konden Obama en zijn gifspuwende staatssecretaris, Hillary Clinton, Libië binnenvallen, jihadisten in Syrië bewapenen, de bezettingen van Afghanistan en Irak voortzetten en ontvoeringen door de CIA goedkeuren, het martelen op geheime ‘zwarte locaties’ en het executeren van vermeende terreurverdachten (geen bewijs of proces vereist), naast het verzenden van Hellfire-raketdrones over het Midden-Oosten, waarbij honderden doden vielen, waaronder Amerikaanse burgers.

Gitanas Nauseda en bureaucraten uit de hele Baltische regio schreeuwen om Amerikaanse troepen en dito wapensystemen, waaronder Patriot- en Avenger-raketten. In 2018 vroeg Litouwen "Washington om de systemen regelmatiger te installeren voor oefeningen", meldde Reuters. “Litouwen, Letland en Estland, ooit geregeerd vanuit Moskou maar nu onderdeel van de NAVO en de Europese Unie, hebben westerse hulp nodig ondanks groeiende defensiebudgetten vanwege hun kleine economieën.”

Rusland is niet van plan de Baltische staten binnen te vallen zonder een mogelijke dreiging, iets dat een groeiende mogelijkheid is nu het Amerikaanse leger in de buurt is, dat deze kleine Europese landen tot de tanden toe probeert te bewapenen en hen aanspoort zich in te laten met het sarren van Rusland.

Afgelopen juli verhoogde Vilnius de handelsbeperkingen op zijn grondgebied naar de Russische Baltische exclave Kaliningrad. De inspanning om Russen in Kaliningrad te isoleren en te vervolgen is een doelstelling van de NAVO en de EU. "Litouwen zei dat zijn besluit was genomen na overleg met de Europese Commissie, de uitvoerende arm van de EU", meldde de CNBC-afdeling van de Amerikaanse oorlogspropagandamedia.

Nadat Rusland tegen Litouwen had gezegd "dat Moskou zou reageren op het door de EU gesanctioneerde verbod op de doorvoer van goederen naar de Russische exclave Kaliningrad op een manier dat de burgers van de Baltische staat de pijn zouden voelen", bond het Baltische land in.

De NAVO had gehoopt dat het embargo van Russische goederen langs de Suwalki-corridor naar de oblast Kaliningrad een nieuwe brandhaard in Oost-Europa zou vormen. Dit verliep echter niet zoals ze hadden verwacht. "Aan de Pools-Litouwse grens moet het Westen reageren op de werkelijke capaciteiten van Rusland in plaats van aannames te doen over zijn bedoelingen", verklaarde Foreign Affairs, een adjunct van de Council on Foreign Relations, gefinancierd door het David Rockefeller Studies Program. Met andere woorden, de NAVO moet Rusland confronteren, wat het ook doet, aangezien volgens het Westen Poetin de Nieuwe Satan is, een opstapje naar de Nieuwe Hitler.

Litouwen is, net als Oekraïne, volledig vervangbaar. Beiden zijn (net als de westerse staten) pionnen in het geopolitieke schaakspel van de grootmachten, de zwakste stukken op Zbigniew Brzezinski's "Grand Chessboard" of "American Primacy and Its Geostrategic Imperatives."

De "imperatief" is niet "democratie" voor neonazi's in Oekraïne of hun vrienden in Polen en Litouwen. Het is een gezamenlijke inspanning om 'concurrenten' neer te halen, dat wil zeggen naties en leiders die zich verzetten tegen de neoliberale agenda van opgelegde armoede en diefstal van natuurlijke hulpbronnen.

Rusland zal dit niet laten gebeuren. Het heeft herhaaldelijk gewaarschuwd dat elke existentiële dreiging die aan het land wordt opgelegd, zal resulteren in een nucleair conflict.

De minister van Defensie van Biden, Lloyd Austin, heeft specifiek gezegd dat het doel is Rusland te verzwakken en Vladimir Poetin af te zetten. Hier spreekt de krankzinnigheid die regeert. Jennifer Rubin, een neoconservatief die voor “conservatieven” vluchtte om Biden te steunen en wordt beschuldigd van het schrijven van “politieke pornografie” voor CIA's Washington Post, is van mening dat “Lloyd Austin gelijk heeft” en Rusland moet worden verzwakt.

Rubins hoogmoed en arrogantie, samen met die van haar mede-samenzweerders, zowel binnen als buiten de VS, zullen ertoe leiden dat deze weerzinwekkende oorlogszuchtige vrouw, en vrijwel elke andere Amerikaan, de kans loopt in radioactief stof te veranderen.

[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][31 januari 2023]

 

Afdrukken Doorsturen