VS en NAVO streven naar een eindeloze oorlog

De Amerikaanse economie is een op oorlog gebaseerde economie en moet oorlog voeren om haar bestaan te rechtvaardigen. Ondertussen wordt Europa meegesleept in dit bloedvergieten, terwijl dit vermeden had kunnen worden.


De vraag van 64 miljoen dollar: waarom verlangen de VS oorlog in de meeste delen van de wereld? Afgezien van Groot-Brittannië denken wij dat de meeste vazalstaten bondgenoten van de VS liever vrede en productieve handel hebben - in ieder geval wat betreft de burgers. Bij de meesten is elke door de VS tot “vijand” uitgeroepen vijand bekend, zoals China, Iran, Noord-Korea, Irak, Venezuela, Syrië en Rusland, en hun bondgenoten volgen dit voorbeeld als getrainde apen. Australië zal bijvoorbeeld de VS de diepten van de hel in volgen als dat wordt opgedragen.

Het Australische, Britse en Amerikaanse oorlogsverdrag (AUKUS) is een directe reactie van de VS op het handhaven van de militaire hegemonie in het oosten en op het zuidelijk halfrond. Enkele weken geleden werd overwogen dat Japan zich zou aansluiten bij deze coalitie van nucleaire dood. Dit is een slecht idee, omdat China en Japan al eeuwenlang vijanden zijn, vooral sinds de Tweede Wereldoorlog. Sinds dit zwaard-rammelende partnerschap met kernonderzeeërs heeft China “grote bezorgdheid” geuit.

Twee weken geleden werd de mogelijkheid geopperd dat Japan zich aansluit bij de Australische, Britse en Amerikaanse “militaire defensieve” (AUKUS) alliantie. Het is in werkelijkheid een oorlogsmachinecoalitie om nucleaire onderzeeërs en andere wapentechnologie, waaronder kunstmatige intelligentie, AI, te bouwen, die tegen 2040 voltooid moet zijn. We hebben kunnen zien wat het gebruik van AI door het militair-industrieel complex voor rampzalige gevolgen heeft....

AUKUS was in de eerste plaats al een slecht idee, duidelijk onder druk gezet door de bondgenoten van Australië, de VS en Groot-Brittannië, om een defensieve strategie op het zuidelijk halfrond te garanderen. Een defensieve strategie tegen wie? Je hoeft geen geopolitiek genie te zijn om te weten dat deze alliantie rechtstreeks tegen China gericht is. Dat Japan zich bij dit westerse ‘defensieve trio’ kan aanlsuiten heeft ervoor gezorgd dat China ‘oprecht bezorgd’ is. We nemen het hen niet kwalijk.

Vandaag de dag omringen Amerikaanse militaire bases in de zuidelijke Stille Oceaan China. Zoals bekend zitten de VS de regio rond China al jarenlang op te porren. Taiwan is de door de VS gekozen ‘pion’ om een oorlog met China te beginnen - net zoals Oekraïne wordt opgeofferd voor de Amerikaanse proxy-oorlog tegen Rusland.

De laatste tijd is China agressiever geworden in de Zuid-Chinese Zee, waarbij het kanonskogels over de boeg van schepen gooit voor elke waargenomen bedreiging voor zijn nationale veiligheid. Dit wordt in de westerse mainstream media altijd afgeschilderd als bewijs van de oorlogszuchtige bedoelingen van China. Dit is absoluut absurd.

De ironie is dat China voor miljarden dollars één van de belangrijkste handelspartners van Australië is. Economisch gezien hebben zowel China als Australië een uitstekende handelsrelatie. Het zijn de Verenigde Staten die deze relatie verachten en Australië tot deze alliantie hebben gedwongen, ondanks de recente inspanningen van de Australische regering om de economische betrekkingen met China te herstellen. En om de druk op te voeren en Australië te sturen richting een proxy-oorlog tegen China (net als de 'Oekraiense' oorlog ver weg van Amerikaans grondgebied) wil AUKUS nu Japan bij deze oorlogsalliantie betrekken.

Voor degenen die de thuis zijn in de wereldgeschiedenis is het algemeen bekend dat China en Japan al eeuwenlang een slechte relatie hebben, vooral na de Tweede Wereldoorlog. Dus het binnenhalen van Japan bij AUKUS komt voor de Chinezen bijna neer op een oorlogsverklaring. En inderdaad, de huidige regering in Australië is opgetogen omdat ze alleen de economische voordelen op de korte termijn zien.

Er is geen langetermijnvoordeel voor Japan om zich bij AUKUS aan te sluiten, en het is ook niet in het voordeel van Australië om haar belangrijkste handelspartner te omsingelen met kernonderzeeërs! Het is waanzin om de Verenigde Staten in de Derde Wereldoorlog te volgen vanwege financieel gewin op de korte termijn.

We hebben een deel opgevangen van een interview met de Australische minister van Defensie waarin de miljarden dollars worden gerechtvaardigd die dat land zal uitgeven voor het AUKUS-programma voor kernonderzeeërs. De minister bleef aankondigen dat China een onmiddellijke bedreiging voor Australië vormde. Toen hem werd gevraagd wat deze dreiging was, omzeilde de politicus de vraag en bracht zijn oorlogsretoriek in stelling, en zei dat hij de ‘Chinese dwang’ moest stoppen. Laten we eerlijk zijn: veel politici in de westerse wereld hebben een IQ dat net onder dat van een watermeloen ligt.

De VS zijn op een missie om over de planeet te heersen en falen daar overigens jammerlijk in.Australië zou diplomatieke betrekkingen met China moeten onderhouden en de huidige (nu nog) lucratieve relatie voortzetten. En als Japan zich aansluit bij deze elite oorlogsclub van neoconservatieve clowns, betekent dat een toekomstig doodvonnis.

China vormt geen militaire bedreiging voor Australië. China is de belangrijkste handelspartner van Australië in de regio. China heeft sinds 1979 geen enkele oorlog meer gevoerd. De VS daarentegen zijn al zeventig jaar betrokken bij oorlog. China wil overigens geen oorlog met de VS of Australië - het land is meer geïnteresseerd in economische investeringen over de hele planeet. China heeft een ultrasnelle trein gebouwd die het hele continent doorkruist en al zijn grote steden met elkaar verbindt. De VS en hun bondgenoten hebben een andere benadering van de mondiale betrekkingen: regimeverandering, oorlog en internationale chaos. Als we alle Amerikaanse militaire ‘conflicten’ sinds Vietnam analyseren blijkt dat het in feite allemaal rampen zijn geweest.

En als we naar het Midden-Oosten kijken dan is de hoeveelheid dood en vernietiging duivels. Israël is uit op de totale vernietiging van het Palestijnse volk. De Israëlische regering en het leger hebben dit sinds 7 oktober zo ongeveer gezegd. Iedereen met een normaal brein begrijpt de bedoelingen van Israël en ziet dat hun daden neerkomen op genocide. Het probleem is dat Israël zonder de militaire steun van de VS niet over de wapens zou beschikken om deze oorlogsmisdaden uit te voeren. De VS zijn medeplichtig aan één van de ergste gevallen van etnische zuivering sinds de Tweede Wereldoorlog.

Sinds de Hamas-aanval op Israël op 7 oktober heeft Israël een absolute verwoesting aangericht in Gaza, inclusief de Westelijke Jordaanoever, zoals de wereld sinds de Tweede Wereldoorlog nog nooit heeft gezien. Het Internationaal Gerechtshof heeft geoordeeld dat de acties van Israël neerkomen op genocide, een internationale oorlogsmisdaad. Israël heeft talloze burgers afgeslacht, waaronder journalisten en onschuldige kinderen. De enige manier waarop Israël deze oorlogsmisdaden had kunnen begaan is door de levering van wapens en munitie, geleverd door de Amerikaanse regering.

Neoconservatieven in de VS slaan al jaren op de trommels voor een oorlog met Iran. Op 1 april bombardeerde Israël het Iraanse consulaat in Damascus, waarbij vier belangrijke generaals van Iran omkwamen. Sinds de Tweede Wereldoorlog is het bombarderen van een ambassade in strijd met het internationaal recht. Israël wilde een militair antwoord van Iran. Israël wil dat de VS zich in het conflict mengen en een regionale oorlog beginnen. De wereld wachtte op een Iraans antwoord. Iran nam wraak zonder enig belangrijk Amerikaans of Israëlisch complex te doden of te vernietigen. Het was slechts een show voor Israël en de planeet dat Iran het vermogen heeft om maximale vernietiging te veroorzaken als het land daartoe werkelijk wordt gedwongen.

Iran wil geen oorlog met de Verenigde Staten. Dit hebben zij herhaaldelijk duidelijk gemaakt. Waarom verlangen de gekken in het Westen naar WO III? Dit is moeilijk te zeggen, en het is een situatie op meerdere niveaus, met vele redenen die in het hele politieke landschap worden gegeven. Wat wel duidelijk is, is dat de neoconservatieven in Washington DC wanhopig op zoek zijn naar Amerikaanse wereldheerschappij. Dat zeiden ze bijna dertig jaar geleden al. En eerlijk gezegd hebben ze de afgelopen twintig jaar daarin jammerlijk gefaald.

Sinds de val van de Sjah van Iran, een marionet van de VS en Groot-Brittannië, slaat het Westen op de trommels voor oorlog tegen Iran. De redenen zijn simpel: controle over de natuurlijke hulpbronnen van Iran en absolute militaire controle over het Midden-Oosten. Israël roept al jaren op tot de vernietiging van Iran. De oorlogsclown en corrupte Israëlische politicus Netanyahu smeekt de VS al sinds de jaren negentig om Iran van de kaart te vegen. De recente moord op drie Amerikaanse soldaten is voor de sociopaten in het Amerikaanse CONgres genoeg om de vernietiging van een hele natie te rechtvaardigen. Ieder mens met een greintje fatsoen begrijpt dat dit gedrag volkomen krankzinnig is.

Als we de aandacht richten naar Oost-Europa dan is de Amerikaanse proxy-oorlog van Oekraïne tegen Rusland vrijwel voorbij en afgestoft. Nu we de lente zijn ingegaan zullen - verwachten veel analisten - de Russische strijdkrachten het doel van denazificatie voltooien en zal Oekraïne een neutraal land blijven, ver verwijderd van het lidmaatschap van de verouderde NAVO. Het enige voordeel dat Groot-Brittannië en de VS uit deze proxy-oorlog halen is de grootschalige witwasoperatie van het Militair Industrieel Complex, die miljarden aan winsten oplevert voor wapenfabrikanten, oligarchen en verschillende corrupte politici.

Na de invasie van Oekraïne leek het erop dat het grote publiek al door de mainstream media was geprogrammeerd om Poetin te verachten. Lachwekkend en verontrustend geloofden de meeste mensen dat Rusland Oekraïne vanuit een vacuüm was binnengevallen. Voor velen is Poetin slecht en wil hij de wereld overnemen. Oekraïense vlaggen begonnen te verschijnen op sociale-mediasites en het grote publiek wilde geen enkele context aanvaarden voor de reden waarom deze invasie plaatsvond. In feite is het Westen, vooral de VS en haar privé-leger, de aanvalshonden van de NAVO, al jaren bezig met het porren van de beer. Rusland rechtvaardigde de invasie als een defensieve daad. Iedereen die de neiging heeft om deze bewering te onderzoeken, zou ontdekken dat de VS en de NAVO de Russische invasie hebben veroorzaakt. Dit is niet om de Russische aanval goed te keuren, maar om context te geven aan deze nutteloze oorlog.

Het conflict in Oekraïne kan morgen eindigen als bepaalde diplomatieke voorzieningen worden getroffen. Het probleem is dat de VS en de NAVO geen vrede willen, maar de vernietiging van Vladimir Poetin en de Russische regering. In dit geval ten koste van het Oekraïense volk. Wat het meest verontrustend is, is dat de sancties die de VS en de Europese Unie aan Rusland hebben opgelegd, als een boemerang zijn teruggekomen, waardoor economische onrust is ontstaan op het gebied van gas en andere brandstofgerelateerde grondstoffen. De oorlogshitsers hebben een energiecrisis gecreëerd (denk aan het opblazen van de NordStream pijpleidingen) ter wille van hun eigen duivelse doeleinden. Het probleem is dat bepaalde leiders Poetin de schuld geven van de energiecrises, terwijl de schuld volledig ligt bij de sancties die het Westen aan Rusland heeft opgelegd.

De VS en hun bondgenoten houden vast aan hun door geld en macht gemotiveerde waandenkbeelden, en ze houden zichzelf voor de gek door te denken dat zij maar liefst drie oorlogen (tegen China, Rusland en Iran) kunnen en zullen winnen. Het is een fantastisch schouwspel dat laat zien hoe zij zich bezig houden met zo'n krankzinnige poging de hele planeet te kunnen domineren.

Wanneer u een leider hysterisch ziet doen en hoort oproepen tot meer oorlog, moet u even nadenken en u afvragen: Cui Bono: wie heeft er baat bij?

[Alle links, bronnen, documenten en meer informatie uitsluitend voor abonnee's][18 april 2024]

 

Afdrukken Doorsturen